Μαγικά κόλπα στις δίαιτες δεν υπάρχουν ωστόσο μπορείς να τηρήσεις με ευλάβεια δέκα κανόνες προκειμένου να χάσεις βάρος πιο εύκολα και πιο γρήγορα:

Κανόνας #1: Να μην παραλείπεις το πρωϊνό διότι μόνο έτσι παίρνει ο οργανισμός σου την ενέργεια που χρειάζεται για να βγάλει την ημέρα.

Κανόνας #2: Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής να ξεκουράζεσαι για 30 δευτερόλεπτα ανάμεσα στις ασκήσεις καθώς έτσι καις περισσότερες θερμίδες.

Κανόνας #3: Να κόψεις τις νυχτερινές επισκέψεις στο ψυγείο. Καλύτερα να τρως τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο. Ο μεταβολισμός μας επιβραδύνει τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια του ύπνου κι αν έχεις φάει λίγη ώρα πριν πέσεις για ύπνο το λίπος θα αποθηκευτεί στο σώμα σου αντί να καεί.

Κανόνας #4: Να κοιμάσαι 8 ώρες καθημερινά. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην παραγωγή περισσότερης γκρελίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη.

Κανόνας #5: Να παίρνεις ταπεράκι στη δουλειά. Οι τροφές που καταναλώνουμε εκτός σπιτιού έχουν περισσότερο αλάτι (κατακράτηση υγρών = πρήξιμο) και περισσότερα λιπαρά (αντίο δίαιτα).

Κανόνας #6: Να διοργανώσεις μια ημέρα δίχως δίαιτα. Συχνά όταν κάνεις δίαιτα παθαίνεις εμμονή με τροφές που θεωρούνται απαγορευμένες, έτσι όμως καταλήγεις να κάνεις μικρές καθημερινές ζαβολιές που φαίνονται στη ζυγαριά. Αντίθετα μια «ελεύθερη» μέρα δεν κάνει ζημιά αρκεί την επόμενη μέρα να επιστρέψεις στο κανονικό διατροφικό σου πρόγραμμα.

Κανόνας #7: Να εντάξεις ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης στη γυμναστική σου. Μπορεί η αερόβια άσκηση να σε κάνει να καις θερμίδες, ωστόσο όταν οι μύες δυναμώνουν βοηθάς τον μεταβολισμό σου να λειτουργεί καλύτερα.

Κανόνας #8: Μην πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ πεινασμένη γιατί το καλάθι σου θα γεμίσει με λιχουδιές πολλών θερμίδων.

Κανόνας #9: Να εντάξεις τις φυτικές ίνες στη διατροφή σου. Ένας καλός τρόπος είναι να αντικαταστήσεις τα δημητριακά που συνήθως περιέχουν κρυφή ζάχαρη με βρόμη που μπορείς να συνδυάσεις με ξηρούς καρπούς και φρούτα.

Κανόνας #10: Να μην τρως υδατάνθρακα για τουλάχιστον ένα βράδυ την εβδομάδα (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτα) και θα δεις άμεση διαφορά στη ζυγαριά σου.