Τον τελευταίο καιρό, σχεδόν όλοι σου οι γνωστοί κυκλοφορούν με ένα χαρτομάντιλο στο χέρι και σου μιλάνε με βραχνή φωνή. Όχι, ούτε συγκινημένοι είναι με κάτι, ούτε καριέρα στα μπουζούκια ξεκίνησαν. Απλώς, το κοινό κρυολόγημα και οι ιώσεις έκαναν την ετήσια επίσκεψη τους.

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες τροφές που βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και είναι οι εξής:

Βρώμη

Οι φυτικές ίνες της βρώμης περιέχουν βήτα-γλυκάνη η οποία βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια να εντοπίσουν τη λοίμωξη πιο γρήγορα και να περιορίσουν τα βακτήρια μόλις φτάσουν εκεί.

Η βρώμη περιέχει ακόμη αργινίνη, ένα αμινοξέο που παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του αμυντικού μας συστήματος.oats

Τσίλι (Κόκκινες καυτερές πιπεριές)

Το τσίλι είναι πλούσιο σε Β-καροτίνη η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο αίμα. Η συγκεκριμένη βιταμίνη έχει αντιική δράση. Το τσίλι περιέχει επίσης καψαϊκίνη μια ουσία που μειώνει τη λοίμωξη. Τέλος, έρευνες έχουν αποδείξει πως η κατανάλωση τσίλι βοηθά τον οργανισμό να αναπτύξει αντισώματα.chili

Σκόρδο

Ο ροκ σταρ των τροφών που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς περιέχει περίπου 100 δραστικά συστατικά. Τα αποτελέσματα κάποιων ερευνών έχουν φανερώσει πως όσοι «τολμηροί» καταναλώσουν γενναία ποσότητα σκόρδου στην αρχή ενός κρυολογήματος, το ξεπερνούν πιο γρήγορα.

Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου τροφίμου είναι πως χάνει τις αντιβιοτικές δράσεις του μόλις μαγειρευτεί και έτσι είναι καλύτερα να καταναλώνεται ωμό. Επειδή όμως θέλετε να συνεχίσουν να σας μιλούν και να μην σας αποφεύγουν μόλις ανοίξετε το στόμα σας, μπορείτε να προμηθευτείτε κάψουλες σκόρδου από το φαρμακείο.Garlic

Ρίγανη

Η ρίγανη περιέχει θυμόλη και ροσμανιρικό οξύ, τα οποία είναι δύο πανίσχυρα αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για την καλή άμυνα του οργανισμού. Ένας συνδυασμός φαγητού με σκόρδο και ρίγανη δημιουργεί ένα πραγματικά ανοσοποιητικό οπλοστάσιο για τον οργανισμό.