Μία από τις ομορφότερες γυναίκες στο Χόλιγουντ που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά “House” και σήμερα θεωρείται μία από τις πιο ανερχόμενες ηθοποιούς, η Olivia Wilde έφερε στον κόσμο τον γιο της Otis Alexander πριν από 11 μήνες και σε συνέντευξη της στο περιοδικό Shape αποφάσισε να γράψει εκείνη την εισαγωγή θέλοντας να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στις νέες μητέρες:

‘Δεν είμαι σε τέλεια φόρμα. Βασικά, είμαι στη χειρότερη φάση μου. Οι φωτογραφίες που θα βρείτε στο τεύχος αποτελούν το προϊόν μιας γενναιόδωρης προσπάθειας να φανούν οι καλύτερες γωνίες μου, και σας διαβεβαιώ πως υπήρχε καλός φωτισμός που ενισχύθηκε καταλλήλως. Η αλήθεια όμως είναι πως είμαι μητέρα και μου φαίνεται!’

Από τη φωτογράφιση της Olivia Wilde στο

Από τη φωτογράφιση της Olivia Wilde στο “Shape”

Η ίδια πιστεύει πως είναι λανθασμένη η αντίληψη που έχει μια νέα μαμά πως πρέπει να αποκτήσει ξανά την προηγούμενη σιλουέτα της αμέσως: ‘Αν δεν έπρεπε να δουλεύω, το μόνο που ήθελα ήταν να κάνω πάρτι με τον μικρό μου και λέγοντας “πάρτι” εννοώ να ακούμε αμέτρητες φορές το  “Ιtsy Bitsy Spider”. Επίσης, τρελαίνομαι για μπύρα και πίτσα, αυτά τα δύο συστατικά δεν αναφέρονται πουθενά στο βιβλίο φαντασίας που θέλω να ονομάσω  “How to Look Like You Never Made a Human: A Guide to Socially Acceptable Motherhood” (Πως να φαίνεσαι σαν να μην έβγαλες ποτέ άνθρωπο από μέσα σου: Ένας οδηγός στην κοινωνικά αποδεκτή μητρότητα)’.

H Olivia Wilde εγκυμονούσα στις Χρυσές Σφαίρες του 2014

H Olivia Wilde εγκυμονούσα στις Χρυσές Σφαίρες του 2014

Το τελικό μήνυμα που επιδιώκει να περάσει η Wilde μέσα από το κείμενο της είναι το εξής: Πιστεύω σε έναν κόσμο όπου οι μητέρες δεν αναμένεται να αποτινάξουν αμέσως κάθε φυσική απόδειξη πως κυοφορούσαν παιδί. Στον ίδιο κόσμο πιστεύω πως υπάρχει χώρος για γυμναστική που είναι ένα δώρο για την ψυχή και το σώμα. Δεν θέλω να χάσω το χρόνο μου να πασχίζω να προσαρμοστώ σε έναν υποκειμενικό ορισμό της τελειότητας’.

Νομίζω πως μία κατακλείδα είναι περιττή αφού η Olivia Wilde τα είπε όλα και τα είπε πολύ σωστά και ισορροπημένα!