Ένα καλό πρωινό είναι το πολύτιμο ξεκίνημα και η ενέργεια που χρειάζεσαι για την υπόλοιπη μέρα. Έχουμε βαρεθεί να λέμε ξανά και ξανά πόσο καλό κάνει και ότι μπορεί με τις σωστές επιλογές να μειώσεις τον κίνδυνο και να προλάβεις ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης! Άρα έχουμε την πρώτη παραδοχή: το πρωινό σώζει ζωές! Όμως-πάντα υπάρχει ένα… – τι πρέπει να αποφεύγεις για να είναι όντως πολύ υγιεινό και ασφαλές;

Ακολουθούν κάποιες τροφές που θα ήταν καλό να μην τις βάλεις στο στόμα σου με το που θα ξυπνήσεις!

Μπέικον-ζαμπόν- λουκάνικα

Το επεξεργασμένο κρέας έχει νιτρικά που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.  Οι ορκισμένοι κρεατοφάγοι πρέπει να βρουν κάτι άλλο για το πρωινό τους ξύπνημα!

Δημητριακά με ζάχαρη

Μερικά δημητριακά είναι γεμάτα από υδατάνθρακες και ζάχαρη . Με το που θα τα φάμε το σάκχαρο στο αίμα μας τρελαίνεται και πολύ σύντομα πέφτει πολύ χαμηλά. Επιλέξτε  δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες .

Συσκευασμένες τηγανίτες με τεχνητό σιρόπι 

Υπάρχουν πολλά τεχνητά σιρόπια στην αγορά που είναι φτιαγμένα από σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης . Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους αλλά και διαβήτη.

Συσκευασμένα σάντουιτς 

Πολλά από αυτά περιέχουν συντηρητικά και νάτριο . Είναι καλύτερο να φτιάξετε μόνοι σας, το δικό σας -φρέσκο- σάντουιτς!

Μuffins

Είναι τόσο υπέροχα.Τόσο μοναδικά και πεντανόστιμα αλλά είναι φουλ σε θερμίδες αφού έχουν λάδι,  βούτυρο και  ζάχαρη . Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε φάτε ένα μικρό, πολύ μικρό!