Μία από τις πιο κλασικές και πετυχημένες μεθόδους ισορροπημένης διατροφής είναι ο έλεγχος της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνεις. Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, αν δεν έχεις πιάσει επίπεδα master chef και να μπορείς να υπολογίσεις “με το μάτι” (εγώ ακόμα τηλεφωνώ στη μαμά μου για να της ζητήσω διευκρίνηση σε μια συνταγή αν το φλιτζάνι μεταφράζεται στου ελληνικού καφέ ή του τσαγιού), τότε αυτός ο υπολογισμός γίνεται ακόμα πιο δύσκολος. Και φυσικά, δεν είναι και τόσο εφικτό να κυκλοφορείς συνεχώς με μια ζυγαριά φαγητού πάνω σου…

H Lauren Conrad, το αγαπημένο κορίτσι της διπλανής πόρτας των ΗΠΑ, είχε την πιο πρακτική ιδέα αφού και η ίδια προσέχει την ποσότητα τροφής που καταναλώνει προκειμένου να διατηρεί τη σιλουέτα της. Έτσι, παρουσίασε σε ένα πρωτότυπο infographic μια φωτογραφική σύγκριση σωστής μερίδας με καλλυντικά και όχι μόνο.

Lauren Conrad

Lauren Conrad

Έτσι, το φιλέτο κοτόπουλο θα πρέπει να ισούται με μια παλέτα έξι σκιών ματιών, ένα κομμάτι τυρί με μια μονή ορθογώνια σκιά και αν δυσκολεύεσαι να υπολογίσεις πόσο λάδι να ρίξεις στη σαλάτα σου, τότε συνέκρινε το με ένα βερνίκι νυχιών και δεν θα ξεφύγεις.

Ιδού ολόκληρο το πρωτότυπο infographic της Lauren Conrad:

porportion-controlΤόσο απλό!