Ενώ ξέρεις πως δεν έχεις πάριε βάρος, δεν μπορείς να μπεις στο αγαπημένο σου παντελόνι. Αιτία δεν είναι άλλο από το φούσκωμα, αυτή την δυσάρεστη αίσθηση στην κοιλιά που σε κάνει να νιώθεις… πρησμένη!

Υπάρχουν μερικά απλά tips που θα σε απαλλάξουν από αυτό το… βασανιστήριο. Για να φοράς και τα αγαπημένα σου ρούχα!

Δοκίμασε δημητριακά

Η βρώμη ειδικά πρέπει να μπει στην διατροφή σου, ειδικά αν αντιμετωπίζεις φούσκωμα διαρκώς. Τα δημητριακά είναι σημαντικά για την πέψη ενώ βοηθούν και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Μην τρως ωμά λαχανικά

Τα λαχανικά γενικά κάνουν καλό στον οργανισμό ωστόσο όταν είναι ωμά δεν χωνεύονται εύκολα. Δοκίμασε τα βρασμένα λαχανικά.

Πες «όχι» στα καυτερά

Τα καυτερά φαγητά, όπως το τσίλι, οι πιπεριές αλλά και το πολύ πιπέρι, μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα στην πέψη και κατά συνέπεια φούσκωμα.

Μην μασάς τσίχλα

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, όταν μασάς τσίχλα καταπίνεις αέρα, ο οποίος παγιδεύεται στο στομάχι σου και σου δημιουργεί φούσκωμα.

Ξεκίνα το περπάτημα

Δεν είναι τυχαίο πως οι γιατροί συστήνουν μετά από ένα καλό γεύμα το περπάτημα. Με το περπάτημα αυξάνονται οι χτύποι της καρδιάς και έτσι ανασαίνεις γρηγορότερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεπρηστεί η κοιλιά σου. Ενδείκνυται ένας πεντάλεπτος περίπατος.

Μην αποφεύγεις τις μπανάνες

Είναι η ιδανική τροφή για να διώξει το φούσκωμα, όπως είναι άλλωστε και το σπανάκι.