Το μόνο που χρειάζεσαι είναι διάθεση και δεν θα στερηθείς το παραμικρό!

Οι 10 μέρες των γιορτών είναι αυτές που τελικά καταλήγεις να… πληρώνεις στο γυμναστήριο για αρκετούς μήνες μετά. Φέτος, ωστόσο, εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τα tips που θα κρατήσουν το βάρος σου σε επίπεδα… καλοκαιριού!

-Απέφυγε τις δύσπεπτες τροφές

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι γεμάτο με… βαριά φαγητά. Τα φαγητά που σου είναι «βαριά» για το στομάχι είναι και εκείνα που πρέπει να αποφύγεις. Αν πχ, έχεις δυσανεξία στην λακτόζη, τότε απέφυγε τα τυριά. Αν το πεπτικό σου σύστημα υπολειτουργεί τότε ο κίνδυνος να αυξηθεί το βάρος είναι μεγάλος, όπως και το πρήξιμο.

-Προβιοτικά ASAP

Αν έχεις σκοπό να φας μέχρι… σκασμού, τότε να έχεις προμηθευτεί από το φαρμακείο προβιοτικά. Τα προβιοτικά θα κρατήσουν την εντερική χλωρίδα σε ισορροπία και θα σε βοηθήσουν και σε άλλες… καταστάσεις!

-Μικρά γεύματα

Πρόσεξε, δεν λέμε να μειώσεις την ποσότητα συνολικά. Απλά να μειώσεις την ποσότητα των γευμάτων. Σπάσε το πρόγραμμά σου σε 4 γεύματα, ανά 3 ώρες αντί για 2 που θα φας ό,τι υπάρχει στο τραπέζι. Πιάνει πάντα!

-Χαμήλωσε ταχύτητα

Αν καταναλώνεις την τροφή σου πιο γρήγορα, τότε καταπίνεις και αέρα. Αυτό έχει σαν συνέπεια το πρήξιμο. Υπολόγισε περίπου 30 λεπτά για κάθε γεύμα σου.

-Μακριά από το αλκοόλ

ΟΚ, αυτό δεν θα σου αρέσει αλλά κάνε την θυσία. Το αλκοόλ είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στον έλεγχο του βάρους, ενώ πρήζει και είναι πλούσιο σε θερμίδες.

-Μείνε ενυδατωμένη

Πολύ βασικό να πίνεις πολλά υγρά. Τουλάχιστον 3 λίτρα είναι απαραίτητα ενώ με την (μικρή) κατανάλωση γλυκών αυξάνονται και τα λίτρα που πρέπει να καταναλώσεις.

-Μην αφήνεις την γυμναστική

Ακόμη και στο χωριό σου να πας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να γυμναστείς. Ένα μικρό τρέξιμο, μερικές κάμψεις και προβολές μπορείς να τις κάνεις. Ειδικά το τρέξιμο στην εξοχή είναι απίθανο!