Είναι άραγε δύσκολο να τηρήσουμε τις αποφάσεις της νέας χρονιάς; Σίγουρα για να τις παίρνουμε στο ξεκίνημα ενός νέου έτους είναι σημαντικές για εμάς, γι’αυτό το χρωστάμε στον εαυτό μας να τις πραγματοποιήσουμε.

Αυτή τη χρονιά, αντί να αφήσετε τις αποφάσεις στην τύχη τους…ανακαλύψτε τον τρόπο να τις τηρήσετε και να φέρετε την πολυπόθητη αλλαγή στη ζωή σας.

Εμείς έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Εφαρμόστε ένα σύστημα ανταμοιβής

Ας υποθέσουμε πως ο στόχος που έχετε θέσει για τη νέα χρονιά είναι να χάσετε κάποια κιλά. Κάντε μια έρευνα στα e-shops και δημιουργήστε μια λίστα “αγαπημένων” που θα περιλαμβάνει όλα τα ρούχα που θέλετε να φορέσετε όταν χάσετε τα κιλά και υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως θα αγοράσετε τουλάχιστον ένα από αυτά τα ενδύματα όταν κατακτήσετε το στόχο της απώλειας κιλών.

Πάρτε τις αποφάσεις μαζί με έναν φίλο

Κάποιες αποφάσεις μπορεί να γίνουν ομαδική υπόθεση, δηλαδή να πάρετε τις ίδιες αποφάσεις με ένα φιλικό πρόσωπο που θα σας βοηθήσει να τις τηρήσετε όταν απομακρύνεστε από το στόχο και το αντίστροφο. Τέτοιες αποφάσεις μπορεί να είναι η γυμναστική ή η ενασχόληση με ένα χόμπι, σπουδές κ.α.

Καταγράψτε τις αποφάσεις

Το «Verba volant, scripta manent» (τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν) βρίσκει τέλεια εφαρμογή στις αποφάσεις της νέας χρονιάς καθώς είναι σημαντικό να τις καταγράφετε και να επιστρέφετε σε αυτή τη λίστα είτε για να την εμπλουτίσετε, είτε για να διαγράψετε τους στόχους που κατακτήσατε. Παράλληλα, η λίστα λειτουργεί και ως υπενθύμιση, όταν οι αποφάσεις ξεχνιούνται όσο περνούν οι μήνες και ξεχνιέται η ορμή και η ελπίδα που φέρνει η Πρωτοχρονιά.

Θέστε ρεαλιστικούς και συγκεκριμένους στόχους

Η αοριστία και η ψευδαίσθηση δεν προωθούν την πραγματοποίηση των αποφάσεων της νέας χρονιάς. Αν για παράδειγμα ο στόχος σας είναι να ταξιδέψετε περισσότερο μέσα στη χρονιά, κάντε λίγο πιο συγκεκριμένη την απόφαση λέγοντας πως θέλετε να επισκεφθείτε μια πόλη που δεν έχετε ξαναδεί. Στη συνέχεια ξεκινήστε την έρευνα και κλείστε το ταξίδι για έναν οικονομικό προορισμό. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από το να περιμένετε το λαχείο (που δεν αγοράζετε κιόλας) για να επισκεφθείτε τις Μαλδίβες.

Μοιραστείτε τις αποφάσεις της νέας χρόνιας

Συζητήστε τα όνειρα και τους στόχους σας με άτομα του περιβάλλοντος σας και μείνετε ανοιχτοί στο να ακούσετε μια άλλη άποψη για το πως θα τους πετύχετε.

Ευχόμαστε το 2016 να γίνουν πραγματικότητα όλα τα όνειρα και οι στόχοι σας!