Και η μάχη των κιλών και του λίπους συνεχίζεται!

Μία νέα αποκάλυψη έρχεται για να ταράξει το κορμί και το μυαλό μας δίνοντάς μας ένα νέο όπλο προκειμένου να αδυνατίσουμε…

Ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον – είναι ψυχολόγος- και βασιζόμενος σε μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ  υποστηρίζει πως το πιο σημαντικό μας εφόδιο, αυτό που μπορεί να μας οδηγήσει σε απώλεια βάρους, είναι το… μυαλό μας.

Οι ειδικοί λένε πως η όρεξη διαμορφώνεται από το στομάχι αλλά η πιο σημαντική δουλειά γίνεται μέσα στο κεφάλι μας.

Αποδεδειγμένα οι ψυχολογικοί παράγοντες είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν και καθορίζουν την όρεξή μας αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία και τη βαρύτητα που πρέπει σε κάτι τέτοιο.

Η κακή μνήμη και η απόσπαση της προσοχής έχουν αντίκτυπο στην όρεξη.

Πάρε για παράδειγμα έναν  άνθρωπο που είναι- για ώρες- απορροφημένος από την εργασία του. Αυτός μπορεί να ξεχάσει οτι πρέπει να φάει και δεν τρώει!

Την ίδια στιγμή πολλοί είναι αυτοί που καταναλώνουν ασυναίσθητα τις τροφές καθώς οι ρυθμοί της ζωής και οι συνήθειες (τρως και εσύ βλέποντας τηλεόραση;) δεν μας επιτρέπουν να δίνουμε την απαραίτητη σημασία στη διατροφή μας.

Χρειάζεται να τονίσω την υπερκατανάλωση ακατάλληλων τροφών, επειδή έχουμε ξεχάσει να ψωνίσουμε, να μαγειρέψουμε ή να φάμε την ώρα που πρέπει να φάμε;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αν γνωρίζουμε ακριβώς τι έχουμε καταναλώσει μέσα στη μέρα δεν καταφεύγουμε στην υπερβολή και την ασυδοσία!