Όσοι κάνουν δίαιτα σίγουρα έχουν ακούσει το διατροφολόγο να τους συμβουλεύει να κάνουν παράλληλα γυμναστική προκειμένου να δώσουν ώθηση στο μεταβολισμό, να κάψουν περισσότερες θερμίδες και να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα τους. Η γυμναστική είναι έτσι κι αλλιώς ωφέλιμη για όλους ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση ή βάρος του ατόμου. Πόσες ώρες γυμναστική όμως, χρειάζεται να κάνει ένα άτομο που επιδιώκει να χάσει βάρος;

Αν δεν ανήκεις στα άτομα που αγαπούν τη γυμναστική, η απάντηση μάλλον θα σε σοκάρει: Έξι μέρες την εβδομάδα, 50-60 λεπτά ανά συνεδρία. Αυτή είναι η άποψη της εκγυμνάστριας και συγγραφέως του βιβλίου “Total Body Transformation”, Michelle Bridges. Ο προφανής στόχος πίσω από την τόσο σκληρή προπόνηση είναι η καύση θερμίδων και η επιτάχυνση του μεταβολισμού αλλά η Bridges τονίζει πως υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός σκοπός “Αν σκεφτείτε τη γυμναστική ως μία καθημερινή συνήθεια, όπως το βούρτσισμα των δοντιών τότε το πιθανότερο είναι να την κάνετε δίχως δεύτερη σκέψη”, εξήγησε.

Αν η προπόνηση των 6 ημερών σου φαίνεται εξοντωτική, η Michelle Bridges υποστηρίζει πως δεν είναι τόσο δραματικό όσο φαίνεται γιατί οι συνεδρίες θα πρέπει να χωριστούν σε 3 μέρες εντατικής άσκησης, 2 μέρες μέτριας άσκησης και 1 μέρα χαλαρής άσκησης, “Εγγυώμαι πως όποιος επιδιώξει να γυμνάζεται 6 φορές την εβδομάδα, ακόμα κι αν χάσει 2-3 προπονήσεις, έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει τη γυμναστική μέρος της καθημερινότητας του σε σχέση με εκείνον που γυμνάζεται 3 φορές την εβδομάδα” δήλωσε χαρακτηριστικά η Bridges.

Η αλήθεια είναι πως όσοι έχουν τη γυμναστική ως τρόπο ζωής δεν την αντιλαμβάνονται ως κούραση αλλά ως έναν τρόπο χαλάρωσης και ευεξίας και πάντα βρίσκουν χρόνο για προπόνηση!

Φόρα λοιπόν τα αθλητικά σου παπούτσια και βγαλ’τα μόνο την Κυριακή! Ακόμα και ο Θεός ξεκουράστηκε εκείνη την ημέρα όταν έφτιαχνε τον κόσμο 😉