Είναι ένα πρόβλημα που αποφεύγουμε να συζητάμε καθώς είναι πολύ προσωπικό και λίγο «βρώμικο».

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί πρόβλημα και επηρεάζει την καθημερινότητά μας πολύ έντονα καθώς μπλοκάρει τη δίαιτα, την υγεία και την καλή μας διάθεση.

Ακολουθούν μικρές συμβουλές που μπορεί να σας «διευκολύνουν» και να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσάρεστη κατάσταση.

φρ

1. Εκφράσου

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι το άγχος και η στεναχώρια. Όσο κρατάμε τα προβλήματα στην ψυχή μας τόσο πιο δύσκολο είναι να λειτουργήσουμε σωστά και να αποβάλλουμε την αρνητική ενέργεια αλλά και όλα όσα μας βαραίνουν. Μίλησε, διώξε τη στεναχώρια και άφησε τις τοξίνες να φύγουν μακριά!

2. Βάλε στην ζωή σου τις φυτικές ίνες

Δημητριακά, μαύρο ψωμί, φρούτα και λαχανικά βάζουν σε κίνηση το έντερο και βοηθούν στην καλή λειτουργία.

3. Πιες πολύ μεταλλικό νερό

Ενάμιση λίτρο την ημέρα και σε θερμοκρασία δωματίου αν όχι λίγο χλιαρό. Μπορείς να προσθέσεις στο μπουκάλι ελάχιστο ροζ αλάτι Ιμαλαίων.

4. Ακολούθησε μία ρουτίνα υγείας και ηρεμίας 

Κάθε πρωί δοκίμασε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο μέσα σε χλιαρό νερό και αμέσως μετά ετοίμασε ένα smoothie με πολλά φρούτα.  Επίσης δώσε στον εαυτό σου 15 λεπτά ηρεμίας πριν φας πρωινό διαβάζοντας κάτι, ακούγοντας λίγη μουσική ή απλώς κάνοντας θετικές και ωραίες σκέψεις. Καθημερινώς και με ευλάβεια.

5. Χρησιμοποίησε στη μαγειρική σου βότανα και καυτερά

Βοηθούν στην πέψη, στην καλή λειτουργία του εντέρου και καθαρίζουν τον οργανισμό.  Τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, ταμπάσκο, πιπέρι καγιέν, ρίγανη, δεντρολίβανο, κόλιανδρο, γαρίφαλο, κύμινο.

Καλή εβδομάδα!