Μην μας παρεξηγείτε, δεν έχουμε πρόθεση να σας παρακινήσουμε να γίνετε έτσι:Woman-Bodybuilding

Αλλά πραγματικά το μυστικό για ένα δραστήριο μεταβολισμό είναι να αυξήσετε τη μυική σας μάζα. Σκεφτείτε ότι κάθε κιλό μυός καίει 14 θερμίδες την ημέρα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερη η μυϊκή μάζα, τόσο πιο «εύκολη» η απώλεια θερμίδων.

Γι’αυτό το σκοπό να συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα διατροφικά και προπονητικά tips για ενδυνάμωση μυών και αύξηση μυικής μάζας:

1. Θεμελιώδες βήμα: Κάντε τις ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης μέρος της προπόνησης σας. Αντιστάσεις με βάρη, pilates, γιόγκα, barre, TRX κι άλλα είδη γυμναστικής. Συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας σχετικά με τις ασκήσεις που ενδείκνυνται για εσάς.

2. Κάντε τις καρδιοαγγειακές ασκήσεις πριν από το ασκησιολόγιο μυικής ενδυνάμωσης γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι κατορθώνουν να χάνουν περισσότερα κιλά με αυτή τη σειρά προπόνησης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα είδη γυμναστικής με διαλείμματα ή κυκλική ροή άσκησεων (cross fit/bodyart).crossTraining1

3. Προσπαθήστε το πιάτο σας να περιλαμβάνει πάντα πρωτεΐνη. Για παράδειγμα αντί για μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, μαγειρέψτε μια σάλτσα με ντομάτα και τόνο.tuna-pasta

4. Ενισχύστε τη διατροφή με ασβέστιο. Οι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και στην υγεία των οστών. Εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αναζητήστε το σπανάκι, τα φυλλώδη λαχανικά, το γάλα αμυγδάλου, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους κία.

5. Παραμείνετε ενυδατωμένοι καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα το έχετε διαβάσει σε κάθε άρθρο που έχει γραφτεί για την απώλεια κιλών. Ε, η ενυδάτωση του οργανισμού παίζει ρόλο και στην ενδυνάμωση των μυών. Οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα είναι must!cucumber-water

6. Φάτε αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την προπόνηση. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα ενισχύσετε τη μυική σας μάζα αλλά θα διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα της ενέργειας σας. Ιδανικά σνακ για μετά την προπόνηση είναι τα βραστά αυγά, οι ξηροί καρποί, ένα πράσινο smoothie.

7. Κοιμηθείτε επαρκώς. Όπως είναι φυσικό, οι μύες ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου και ανακάμπτουν. Όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου δεν αποθεραπεύονται, κουράζονται και έτσι γίνονται αδύναμοι ενώ παράλληλα γίνονται πιο ευάλωτοι σε τραυματισμούς. Εφτά με οχτώ ώρες ύπνου ενισχύουν φυσικά την αύξηση της μυικής μάζας.sleep