Ήρθε η αγαπημένη μέρα του χρόνου. Η μέρα όπου θα φύγεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Είσαι αποφασισμένος να τα αφήσεις όλα πίσω, μόνο που μόλις κλείνεις τα μάτια σου, ξαπλώνεις πάνω στην πετσέτα, αφουγκράζεσαι τον ήχο των κυμάτων, ανακαλύπτεις πως ακόμα θυμάσαι εκκρεμότητες, πιεστικές διορίες, νιώθεις μια ένταση να διαπερνά το σώμα σου.

Ναι, δυστυχώς η αποσυμπίεση δεν λειτουργεί με διακόπτη που γυρίζεις στο OFF και περνάς στον κόσμο της χαλάρωσης. Υπάρχει ωστόσο ένας σύντομος δρόμος

Επειδή οι μέρες των διακοπών δεν είναι απεριόριστες (για την ακρίβεια, χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και λιγότερες) μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips για να αποτινάξεις όσο πιο σύντομα γίνεται όλη την πίεση της χρονιάς από πάνω σου και να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου:

Δημιούργησε μια νέα ρουτίνα

Έχουμε μάθει να λειτουργούμε τόσο πολύ βάσει ρουτίνας που μερικές φορές μας πιέζει η απουσία ρουτίνας. Αν ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που έχουν ανάγκη τη ρουτίνα τους, διαμόρφωσε νέες συνήθειες στον τόπο των διακοπών. Διάλεξε το μέρος όπου θα παίρνεις το πρωινό σου, επίλεξε πότε θα επισκεφτείς τα αξιοθέατα του τόπου, προγραμμάτισε μερικές δραστηριότητες όπως κάποια μαθήματα κατάδυσης ή wind surf. Αν νιώθεις την ανάγκη να λειτουργείς με πρόγραμμα πολύ απλά διαμόρφωσε εκείνο των διακοπών σου που θα εκτελείται με πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς και φυσικά, θα υπάρχει πάντα η δυνατότητα να μην εκτελεστεί καθόλου (μία ιδέα ρίξαμε…)

Ξεκόλλα!

Δεν μπορείς με τίποτα να αποβάλλεις το στρες που κουβαλάς από την πόλη; Βοήθησε το μυαλό σου να γυρίσει σελίδα. Πως; Κάνε περισσότερες βόλτες, πιες πολύ νερό (η αφυδάτωση φέρνει εκνευρισμό και πονοκέφαλο), πάρε βαθιές ανάσες στον καθαρό αέρα, άκου την αγαπημένη σου μουσική, διάβασε ένα βιβλίο, φωτογράφισε ό,τι σου κάνει εντύπωση από το ταξίδι σου. Ο σκοπός είναι να κρατάς το μυαλό σε μια δημιουργική διαδικασία.πως να χαλαρώσεις στις διακοπές

Μην μπεις στην παγίδα να απαντήσεις

Εξακολουθείς να λαμβάνεις e-mails που αφορούν τη δουλειά. Αν δεν μπορείς να σταματήσεις να τα τσεκάρεις, τουλάχιστον μην μπεις στον κόπο να τα απαντήσεις. Είσαι σε άδεια. Λογικά, έχεις φροντίσει να κλείσεις τις σημαντικές εκκρεμότητες σου πριν φύγεις, κι υπάρχει κάποιο άτομο που να μπορεί να σε αντικαταστήσει όσο θα λείπεις, οπότε το e-mail μπορεί να περιμένει, ενώ οι διακοπές σου, όχι!

Log off

Τα e-mails τα τσέκαρες. Έχεις την ανάγκη να κάνεις το ίδιο με τους social media λογαριασμούς σου; Όπως τραγουδούσε και ο Πάριος «η στιγμή περνά και χάνεται» κι επειδή οι επόμενες καλοκαιρινές διακοπές θα απέχουν τουλάχιστον 10 μήνες, διαχειρίσου την ανάγκη σου να τσεκάρεις τι συμβαίνει στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων αλλά και την ανάγκη σου να δίνεις κι εσύ το παρόν στα social media κοινοποιώντας κάθε στιγμιότυπο των διακοπών σου. Η αποσυμπίεση γίνεται απλά με ένα logging off. Το Facebook και οι άλλες πλατφόρμες εκεί θα είναι κι όταν επιστρέψεις, και επιβιώνουν και χωρίς τη συνεχή σου ανανέωση!

Καλές διακοπές!πως να χαλαρώσεις στις διακοπές