Ο Φεβρουάριος έκανε την εμφάνιση του που σημαίνει πως ο πρώτος μήνας του νέου έτους ήδη αποτελεί παρελθόν…που σημαίνει πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλογιστείς αν όσες αποφάσεις πήρες για τη νέα χρονιά (new year’s resolutions) έγιναν πράξη.

Έκανες τον απολογισμό και συνειδητοποίησες πως για ακόμα μία φορά έχεις πατήσει το Pause στη ζωή σου; Παρακάτω θα βρεις 3 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να πατήσεις το Play αλλά το Fast Forward στη ζωή σου:

Το παρελθόν είναι φάρος κι όχι λιμάνι (Ρωσικό ρητό)

Μέσα από τα λάθη, μαθαίνουμε. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια. Αντί να κολλάς στα λάθη του παρελθόντος, χρησιμοποίησε την εμπειρία που έχεις αποκτήσει στο όραμα που έχεις για το μέλλον. Το’χεις; Τώρα ξεκίνα να ζεις τη ζωή που ονειρεύτηκες. Δεν χρειάζεται να είναι ένα μεγαλεπήβολο όνειρο, ξεκίνα από τα μικρά πράγματα: η εκδρομή που δεν έχεις κάνει ακόμα, ο παιδικός σου φίλος στον οποίο δεν έχεις τηλεφωνήσει για να βρεθείτε, η υγιεινή διατροφή που θέλεις να ξεκινήσεις.

Κάνε κάτι υγιεινό για τον εαυτό σου ΤΩΡΑ!

Τα περισσότερα Σαββατοκύριακα της ζωής μου τα θυμάμαι να τα περνάω καθισμένη σε μια καρέκλα καφέ, μετά σε μια καρέκλα εστιατορίου και μετά στο σκαμπό ενός μπαρ, ενώ τις καθημερινές μου ήμουν καθισμένη σε ένα καναπέ με ένα τηλεκοντρόλ στο χέρι. Τώρα πλέον ο καναπές έγινε γυμναστική ή βόλτα με τις φίλες μου στην παραλία και η καρέκλα του καφέ και του εστιατορίου αντικαταστάθηκε με δίωρο Zumba πάρτι κάθε Σάββατο! Αντί να ψάχνεις τι σημαίνει η λέξη «ευεξία» στο λεξικό, δοκίμασε να τη βάλεις στη ζωή σου!

Βάλε στόχο

Βάλε το στόχο που σε εκφράζει και είναι εφικτός (βέβαια, όλα γίνονται…) και κατάστρωσε το σχέδιο για την επίτευξη του. Έχοντας ένα σχέδιο στο μυαλό σου σε βοηθάει να μένεις πιο προσηλωμένος στο σκοπό σου και να μην εγκαταλείπεις εύκολα την προσπάθεια. Επίσης, κράτα ημερολόγιο των επιτευγμάτων σου έτσι ώστε να ανατρέχεις σε αυτό κάθε φορά που νιώθεις πως χάνεις το κουράγιο σου!

Θυμήσου, μια ζωή την έχουμε 😉