Η Millie Mackintosh μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή στην Ελλάδα στη Μ.Βρετανία ωστόσο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα χάρη στη συμμετοχή της στο reality show Made in Chelsea που παρουσιάζει τη ζωή ευκατάστατων νέων που κατοικούν στο Δυτικό Λονδίνο.

Η ίδια ωστόσο βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα  όταν ανέβασε μια selfie φωτογραφία της στο λογαριασμό της στο Instagram-η οποία κοινοποιήθηκε και στο Twitter- όπου η ίδια αποκαλύπτει τη λεπτή σιλουέτα της φορώντας τα εσώρουχα της. Ο σύζυγός της, rapper Pro Green, σχολίασε την εν λόγω φωτογραφία χρησιμοποιώντας το hashtag “thinspiration”(έμπνευση για να είσαι αδύνατος), ένας όρος που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στα άτομα που προωθούν την ανορεξία.millie-mackintosh

Η  Mackintosh έσπευσε να διορθώσει το σχόλιο του συντρόφου της απαντώντας με τον όρο “fitinspiration” (έμπνευση για να είσαι γυμνασμένος) αλλά με τις social media ταχύτητες, ήταν ήδη αργά.

Το εν λόγω post γρήγορα συνοδεύτηκε από σχόλια όπως “Χρειάζεται να αποκτήσω τη σιλουέτα της Millie Mackintoch” (‘I need Millie Mackintosh’s figure #thinspiration) και “Ήρθε η μέρα που αποφάσισα να σταματήσω να τρώω και θέλω να γίνω πολύ αδύνατη #thinspiration” (‘The day has come where I have decided I am not eating anymore and I want to get really thin’).

Πολλοί άλλοι έγραψαν πως κατευθύνονταν αμέσως στο γυμναστήριο μετά τη δημοσίευση της εν λόγω φωτογραφίας και άλλοι παρακαλούσαν τη Mackintosh να αποκαλύψει τα μυστικά της διατροφής της.

Η Millie Mackintosh με τον σύζυγο της, Professor Green

Η Millie Mackintosh με τον σύζυγο της, Professor Green

Αυτά τα σχόλια προκάλεσαν την αντίδραση οργανώσεων που καταπολεμούν τις διατροφικές διαταραχές, όπως η φιλανθρωπική οργάνωση B-Eat, που τόνισαν οι celebrities έχουν ευθύνη απέναντι στο κοινό τους και πρέπει να σκεφτούν τα μηνύματα που στέλνουν.

Όπως φαίνεται η δημόσια κατακραυγή οδήγησε την reality star να αποσύρει το συγκεκριμένο post παρόλο που δήλωσε πως δεν μετανιώνει γι’αυτό αλλά πως ήθελε να σβήσει το παρελθόν και να κάνει μια νέα αρχή.

Εσείς τι πιστεύετε πως ήταν υπερβολική η αντίδραση των οργανώσεων ή όντως πρέπει οι διάσημοι να είναι πιο προσεκτικοί με την εικόνα σώματος που προωθούν;