Υπάρχει ένα μεγάλο ταξίδι που γίνεται με προορισμό τον εσωτερικό σου εαυτό. Αυτόν που κρύβεται και σε κάνει ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη. Καθημερινώς δίνεις τον αγώνα σου για να τον πλησιάσεις και να τον περιποιηθείς.

Όμως στο δρόμο υπάρχουν εμπόδια, εξωτερικοί παράγοντες που σε κάνουν να μην χαμογελάς με αγάπη και να πέφτεις σε μεγάλες «μαύρες τρύπες» που δε σου επιτρέπουν να φτάσεις στον προορισμό σου.

Και που καταλήγεις όταν τα σκέφτεσαι όλα αυτά που συμβαίνουν; Καταλήγεις πως δε σέβεσαι τον εαυτό σου αρκετά για να κρατηθείς στο ύψος των περιστάσεων και να πετύχεις το στόχο σου… το στόχο για χαρά, χαμόγελο και ανάλαφρη ψυχή.

Ακολουθούν 5 σημάδια που «φωνάζουν» πως δε σε σέβεσαι καθόλου και ό,τι και αν κάνεις θα υπάρχει πρόβλημα και μεγάλα τείχη τα οποία θα σε εμποδίζουν να περάσεις στην απέναντι πλευρά….στην πλευρά του φωτός.

1. Ζηλεύεις την ευτυχία των άλλων, την επιτυχία και τις σχέσεις τους

Αν είσαι ισορροπημένη, αν έχεις κατασταλάξει- μες στις άκρες- σε αυτό που θέλεις, να δίνεις τον «αγώνα» σου με όπλο την αξία, το μυαλό και την καρδιά σου δεν έχεις κακά συναισθήματα για τους γύρω σου. Είσαι προσηλωμένη σε στόχους, όνειρα και έχεις αξιοπρέπεια. Και μην ξεχνάς πως δεν πρέπει να κρίνεις για να μην κριθείς.

2. Λες «λευκά» ψέματα

Αν πιάσεις τον εαυτό σου να λέει μικρά ψέματα, όχι κάτι σπουδαίο, αλλά για να καλύψει ατέλειες, να ωραιοποιήσεις καταστάσεις και να νιώσεις καλύτερα σχετικώς με αυτό που έχεις τότε έχεις πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι να ψεύδεσαι για να νιώθεις καλά, το ζητούμενο είναι να είσαι καλά με αυτά που έχεις και προσπαθείς να βελτιώσεις.

3. Σου είναι δύσκολο να γυμναστείς, να κάνεις μία σωστή διατροφή και να ξεφύγεις από κακές συνήθειες

Όταν αγαπάς κάποιον τον σέβεσαι, θέλεις το καλό του και δεν τον ωθείς σε κάτι που μπορεί να τον βλάψει και να του χαλάσει την ζωή. Εσύ γιατί χαλάς τη δική σου; Το σώμα σου, ο οργανισμός σου είναι το όχημα που σε πηγαίνει παντού…για πολλά και ωραία χρόνια! Αν δεν σε προσέχεις δεν σε αγαπάς.

4. Αισθάνεσαι καλά μόνο όταν όλα είναι εντάξει, ήρεμα και σωστά

Αυτό που ζεις είναι μία περιπέτεια. Δεν υπάρχει τελειότητα, δεν υπάρχουν μεγάλες εποχές ευτυχίας και ηρεμίας. Κάθε μέρα μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις κάτι άσχημο, κάτι δυσάρεστο. Εκεί φαίνεται ο αγωνιστής και ο μάγκας. Όχι στη νηνεμία. Να είσαι έτοιμη να σε υπερασπιστείς, να δώσεις μάχη και να την κερδίσεις. Στα δύσκολα φαίνεται ο καλός ο καπετάνιος.

5. Ντρέπεσαι και απολογείσαι διαρκώς

Μη φοβάσαι να εκφράζεις αυτό που νιώθεις και να διεκδικείς. Κανείς δεν είναι καλύτερος από εσένα. Πέσε με τα μούτρα σε αυτά που επιθυμείς και κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Μην ξεχνάς πως η ζωή είναι μικρή και αξίζει ό,τι καλύτερο μπορείς να της δώσεις. Απλώς πάλεψε με το κακό και….άσε το καλό να μπει.