Όταν είμαστε παραγωγικοί μπορούμε φυσικά να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές κακές συνήθειες που σκοτώνουν την παραγωγικότητα μας και εμείς δεν το γνωρίζουμε.

1. Βλέπετε τηλεόραση πριν πάτε για ύπνο

Μετά από μια κουραστική μέρα, όλοι έχουν την τάση να καθίσουν μπροστά στη τηλεόραση προκειμένου να ξεκουραστούν και στη συνέχεια να μεταφερθούν στη κρεβατοκάμαρα όπου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τηλεόραση. Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τους χαλαρώνει.

2. Οι δαπάνες πολύ χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι κυρίως για να μένετε σε επαφή με οικογένεια και φίλους που βρίσκονται μακριά. Ωστόσο, το chatting σου αποσπά την προσοχή και στη δουλειά όπου πιάνεις τον εαυτό σου άπειρες ώρες να χαζεύει μέσα από τις σελίδες του facebook κοιτάζοντας φωτογραφίες. Τέλος, το βράδυ πριν κοιμηθείς θα ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία και τελικά θα σε πάρει ο ύπνος αργά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πρωί να σηκωθείς κουρασμένη.

3. Σπίτι- Δουλειά και το ανάποδο

Οι άνθρωποι παραμελούν τη σωματική τους δραστηριότητα κυρίως επειδή έχουν φορτωμένο πρόγραμμα. Ας το παραδεχτούμε όμως, όλοι έχουμε 20 λεπτά την ημέρα για να περπατήσουμε έστω λίγο. Το σώμα και το μυαλό σου θα επωφεληθούν από αυτό. Αν δεν υπάρχει χώρος για τρέξιμο ή δεν σου αρέσει μπορείς να κάνεις απλές κινήσεις στο σαλόνι σου. Σίγουρα θα αισθανθείτε καλύτερα και υγιέστερα, η οποία θα συμβάλει στο να είναι πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

4. Multitasking

Είμαστε όλοι περήφανοι όταν  λέμε ότι είμαστε  multitasking, και κάποιοι τη θεωρούν απαραίτητη δεξιότητα των επιτυχημένων ανθρώπων. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια αρετή και σιγά-σιγά σκοτώνει την παραγωγικότητά σας.

5. Η προσπάθεια για την τελειότητα

Ένα πρόσωπο που είναι αφιερωμένο στο έργο του προκειμένου να προσπαθήσει για τη τελειότητα είναι υπέροχο. Παρόλα αυτά, μερικοί άνθρωποι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι με την εργασία τους αφήνοντας το έργο τους ημιτελές και ζουν με πολύ άγχος. Όταν κάποιος αγωνίζεται για την τελειότητα θα πρέπει να δει και τις παραμικρές λεπτομέρειες οι οποίες φυσικά θα κάνουν και τη διαφορά.