Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας δημιούργησε μια περιορισμένης κυκλοφορίας συλλογή σουτιέν η οποία συμπίπτει με το μήνα που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Η Stella McCartney ουσιαστικά επανασχεδίασε κάποια σουτιέν από τη συλλογή εσωρούχων Gemma δίνοντας τους ένα απαλό ροζ χρώμα, συνδέοντας έτσι τα νέα σχέδια με το pink ribbon (ροζ κορδέλα), σύμβολο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις της εν λόγω συλλογής, που οι τιμές της κυμαίνονται από 40 έως 80 δολάρια θα δοθούν στο ιατρικό Κέντρο Linda McCartney στο Λίβερπουλ.

Το κέντρο πήρε το όνομα της μητέρας της σχεδιάστριας που πέθανε από καρκίνο του μαστού το 2000 και τα έσοδα θα συγκεντρωθούν με σκοπό τη διαμόρφωση ενός νέου χώρου μαστογραφίας εντός του κέντρου. Η στενή φίλη της Stella McCartney και είδωλο της μόδας, Kate Moss φόρεσε ένα από τα ροζ σουτιέν της limited συλλογής και φωτογραφήθηκε από τους διάσημους φωτογράφους Mert Atlas και Marcus Piggot στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει ως στόχο να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με τη σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. ‘Το να ενημερώνεις τον κόσμο για τον καρκίνο του μαστού είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θέλησα να υπενθυμίσω στις γυναίκες, κάθε φορά που φορούν το σετ εσωρούχων το πρωί πως η υγεία τους είναι προτεραιότητα και πως πρέπει να επισκέπτονται τακτικά το γιατρό τους’ δήλωσε η ίδια η σχεδιάστρια για τη συλλογή που δημιούργησε.

Kate Moss for Stella McCartney

Kate Moss for Stella McCartney-Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού

Η περιορισμένης κυκλοφορίας συλλογή εσωρούχων θα είναι διαθέσιμη σε διάφορες γραμμές και θα μπορείτε να την αποκτήσετε μέσα από το site της Stella McCartney.

Ό,τι χρώμα κι αν είναι το σουτιέν σας, όποιος κι αν το έχει σχεδιάσει το μήνυμα παραμένει ένα: Η πρόληψη σώζει ζωές!