Πέρασε η ώρα μπροστά από το laptop ή την τηλεόραση. Άκουσες μουσική και αποκοιμήθηκε με τα ακουστικά τυλιγμένα γύρω από το λαιμό σου! Άρχισες να μετράς προβατάκια και αφού, λίγο έλειψες να ξεψυχήσεις, πέρασες στον κακό το λύκο!

Ήπιες και το ζεστό το γάλα, έκανες και τη δοκιμή να διαβάσεις και να κοιμηθείς! Άρα έχουμε δύο προβλήματα… Κακός ύπνος ή ακόμα χειρότερα, καθόλου ύπνος!

Τι μπορεί να κάνει κάποιος προκειμένου να μην ξυπνάει κουρασμένος και κακοδιάθετος; Υπάρχουν κανόνες για να κλείσεις τα ματάκια σου και να αφεθείς σε μία αγκαλιά χαρούμενη, γλυκιά και ωραία;

Ας δοκιμάσουμε τα παρακάτω:

Κλείσει επιτέλους τον υπολογιστή και την τηλεόραση

Πριν πέσεις για ύπνο το μόνο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι κούραση, εξάντληση, μπερδεμένο μυαλό και έντονη ανησυχία! Κάνε αποτοξίνωση-από κάθε εικόνα-τουλάχιστον μισή ώρα πριν αποφασίσεις να κλείσεις και το δικό σου διακόπτη!

Άλλαξε μαξιλάρι

Μπορεί αυτό που έχεις να είναι τόσο παλιό που να περιέχει σκόνη, βλαβερή και φοβερή, που μπορεί να σου προκαλεί αλλεργία και πρόβλημα! Μπορεί να μη σε βολεύει ανατομικά αλλά να τσιγκουνεύεσαι να δώσεις χρήματα για ένα καινούργιο. Μπορεί… μπορεί… μπορεί… Δώσε λίγα ευρώ και πάρε κάτι καινούργιο! Άλλωστε είναι και θέμα υγείας!

Μην τρως πρωτεϊνες πριν το… «όνειρα γλυκά»

Το σώμα κουράζεται στην προσπάθεια να χωνέψει κάτι τόσο βαρύ! Θέλεις εφιάλτες και άγριο κυνηγητό μέσα στα νυχτερινά σου όνειρα; Το βαρύ στομάχι δημιουργεί… υπερένταση! Φάε και κάποιο φρούτο που και που!

Κράτησε τα μάτια σου ανοιχτά

Το λίγο ακόμα, τα πέντε επιπλέον λεπτά, μόνο κούραση και κακό προκαλούν. Όταν ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί άφησε τον εγκέφαλο να ξυπνήσει, άνοιξε κουρτίνες και άσε το φως να μπει! Το βράδυ θα έχεις περισσότερη ανάγκη για ύπνο, από νωρίς που είναι και το ευεργετικό!

Μην αφήνεις το κατοικίδιο να ανεβαίνει στο κρεβάτι

Είναι λίγο κακός μπελάς, αν και αυτό είναι εξίσου κακό να γράφεται και να λέγεται! Όμως το σκυλάκι ή ακόμα χειρότερα το γατάκι πηγαινοέρχεται και προκαλεί ένα ανησυχητικό χάος που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς!

Το κρεβάτι είναι μόνο για να κοιμάσαι και να διασκεδάζεις

Μπορείς να σταματήσεις να αγχώνεσαι για τη δουλειά και τα οικονομικά όταν πέσεις στο κρεβάτι; Δύσκολο αλλά και το να τα σκέφτεσαι διαρκώς δε βοηθάει σε κάτι! Απλώς σου προσθέτει ένα ακόμα πρόβλημα.. Κουρασμένο μυαλό και σώμα!

Μην πίνεις πριν κοιμηθείς

Το ποτό μόνο βλαβερές συνέπειες μπορεί να έχει στο θέμα του καλού ύπνου!

Βάλε ξυπνητήρι

Αυτή η κίνηση μπορεί να λειτουργήσει υποσυνείδητα σαν ένα στοπ! Τώρα κοιμάμαι!