Το φθινόπωρο, η θερμοκρασία δεν είναι ούτε πολύ χαμηλή, ούτε και πολύ υψηλή κι επομένως δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην ξεκινήσεις το περπάτημα.

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Έτσι, αν ξεκινήσεις το περπάτημα τώρα που οι συνθήκες είναι ιδανικές και σου γίνει συνήθεια, δεν θα έχεις πρόβλημα να το συνεχίσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

Δεν πείστηκες ακόμη; Τότε, διάβασε παρακάτω τα τρία κύρια οφέλη του περπατήματος:

Απελευθερώνει το μυαλό και τη δημιουργικότητα

«Περπάτα και θα είσαι χαρούμενος, περπάτα και θα είσαι υγιής» έλεγε ο Κάρολος Ντίκενς. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η επανάληψη του βαδίσματος σε συνδυασμό με ένα σταθερό ρυθμό απελευθερώνει το μυαλό μας κι αυτός είναι ο λόγος που πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι, όπως οι συγγραφείς, περπατούν πολύ προκειμένου να γεμίσουν το μυαλό τους με ιδέες.

Η παρουσία του ατόμου σε ένα εξωτερικό χώρο, μακριά από μια οθόνη υπολογιστή, τηλέφωνα, τέσσερις τοίχους, του δίνει τη δυνατότητα να πάρει μια βαθιά ανάσα και να δημιουργήσει χώρο στο μυαλό του.

Κρατά το σώμα υγιές και σε ενέργεια

Ο Ιπποκράτης έλεγε πως «το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο για τον άνθρωπο». Όλες οι έρευνες επιβεβαιώνουν πως το περπάτημα μειώνει την υπέρταση, τα επίπεδα της χοληστερίνης, τους κινδύνους για καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικό, διαβήτη τύπου 2 και μερικούς καρκίνους.

Επίσης, μια άλλη έρευνα έδειξε πως τα άτομα που περπατούσαν για να πάνε στη δουλειά τους ήταν πιο παραγωγικά, χαρούμενα και δεν αρρώσταιναν τόσο συχνά όσο οι συνάδελφοί τους.

Επαναφέρει τη γαλήνη στην ψυχή

Όταν περπατάμε, ειδικά σε κάποιο πάρκο, δάσος, παραλία, αρχίζουμε και παρατηρούμε τη φύση γύρω μας, γεμίζει το μυαλό μας με όμορφες εικόνες με τα δέντρα, τα κύματα, τον ουρανό και με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα επίπεδα στρες στον οργανισμό. Ακόμα κι αν περπατάς στον πεζόδρομο μιας μεγαλούπολης και παρατηρείς τους ανθρώπους γύρω σου μπορείς να γεμίσεις με όμορφες εικόνες όταν για παράδειγμα δεις ένα ερωτευμένο ζευγάρι ή ένα παιδί να αγκαλιάζει τη μαμά του.

Τώρα που τελείωσες την ανάγνωση, κλείσε τον υπολογιστή, βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και keep walking!