Το θέμα είναι απλό: ακόμα και ο Αϊνστάιν ακόνιζε τον εγκέφαλο του μέσα τις εξισώσεις έλυνε! Τι θέλει να πει ο ποιητής; Πως η ευφυΐα είναι και θέμα εξάσκησης και τα ακόλουθα απλά tips έχουν στόχο να ενισχύσουν το IQ σου:

Σταμάτα το ψηφιακό multi-tasking

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης η σύγχρονη συνήθεια του να απαντάμε σε μήνυμα στο κινητό την ίδια στιγμή που σερφάρουμε στο ίντερνετ από τον υπολογιστή μπορεί να φαίνεται ως η επιτομή του multi-tasking αλλά η έρευνα φανέρωσε πως οι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες που εφάρμοζαν αυτή τη συνήθεια δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν βασικές πληροφορίες. Επίσης, άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου φανέρωσε πως τα άτομα που κάνουν συχνά ψηφιακό multi-tasking σημείωσαν τα ποσοστά IQ ενός οκτάχρονου.

Άκου μουσική και ειδικά κλασική

Φινλανδοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα άτομα που ακούν κλασική μουσική έχουν περισσότερη δραστηριότητα στα γονίδια που εμπλέκονται στη διαδικασία της μάθησης και της μνήμης ενώ ενισχύεται και η ντοπαμίνη, ο νευροδιαβιβαστής της ευεξίας.

Εκπαιδεύσου στη γρήγορη ανάγνωση

Η γρήγορη ανάγνωση θέτει σε εγρήγορση τον εγκέφαλο ενώ συνδέεται μέχρι και με τη βελτίωση της κατανόησης και την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ένας εύκολος τρόπος για γρήγορη ανάγνωση είναι η εστίαση σε λέξεις-κλειδιά.

Άλλαξε μια καθημερινή συνήθεια

Όσο πιο πολύ “προκαλείς” τον εγκέφαλο τόσο περισσότερο αναγκάζεται να δημιουργεί νέα εγκεφαλικά κύτταρα. Συχνά δεν χρειάζεται να είναι κάποια τρομερή αλλαγή, ούτε χρειάζεται να αλλάξεις κάποια σημαντική συνήθεια όπως το να πλένεις τα δόντια σου πριν πέσεις για ύπνο, η αλλαγή της διαδρομής για το γραφείο ή η αλλαγή ενός στεκιού, αρκούν για να ανανεωθεί ο εγκέφαλος σου.

Η ευφυΐα είναι θέμα μεθόδου!