Είμαι άνθρωπος που ειλικρινά χρειάζομαι καφέ για να ξυπνήσω το πρωί. Ποτέ δεν λάτρεψα τον γλυκό καφέ, ενώ πάντα προτιμούσα μέτριο. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισα ότι θέλω να πίνω σκέτο καφέ και αναρωτήθηκα πόσες θερμίδες έχει ο κάθε καφές. Πόσες θερμίδες έχει λοιπόν ο καφές που πίνεις κάθε πρωί; 

Ο Ελληνικός καφές ευτυχώς δεν έχει καθόλου θερμίδες ενώ αν προσθέσεις ένα κουταλάκι ζάχαρη τότε υπολόγισε ότι θα πάρεις μόνο 20 θερμίδες ανά κουταλάκι.

Ο Γαλλικός δεν έχει θερμίδες επίσης αν σου αρέσει σκέτος, ενώ αν θες ζάχαρη και γάλα τότε αυτόματα ανεβαίνεις στις 50 θερμίδες, 20 για τη ζάχαρη και 30 για το γάλα.Ακριβώς τα ίδια ισχύουν για φραπέ, νες αλλά και espresso.

coffee-quotes-inspiration-17

Από την άλλη αν λατρεύεις τον Cappuccino ή Freddo Cappucino τότε θα έπρεπε να ξέρεις πως αν χρησιμοποιήσεις αφρόγαλα με φρέσκο γάλα τότε οι θερμίδες ανεβαίνουν αυτόματα στις 160. Βέβαια, υπάρχει και η επιλογή της σαντιγί με 333 θερμίδες.

Υπάρχει όμως και μια κατηγορία ανθρώπων που θέλουν καφέ με γεύση ή με αλκοόλ μέσα, κάτι όχι τόσο αθώο αν υπολογίσεις τις θερμίδες καθώς:

Για ένα Mochaccino Espresso όπου περιέχει σοκολάτα αλλά και σαντιγί υπολόγισε 400 θερμίδες αν είναι σκέτο, ενώ για κάθε κουταλάκι ζάχαρη οι θερμίδες ανεβαίνουν κατακόρυφα με 20 θερμίδες ανά μερίδα.

i-havent-had-my-coffee-yet-dont-make-me-kill-you-coffee-quote

Σου αρέσει ο Irish Coffee; Τότε θα έπρεπε να ξέρεις πως με ζάχαρη, Irish whiskey και σαντιγί οι θερμίδες που θα πάρεις είναι περίπου 383.Από την άλλη αν προτιμάς  Bailey’s Irish Cream Coffee όπου περιέχει  Bailey’s Original Irish Cream, σαντιγί και κανέλα οι θερμίδες αυξάνονται και φθάνουν τις 423 θερμίδες.

Παρόλα αυτά αν δεν μπορείς να αντισταθείς σε καφέ με αλκοόλ επέλεξε Mexican Coffee με μόλις 408 θερμίδες και ας περιέχει liqueur Kahlua, σαντιγί, κανέλα, κακάο και τεκίλα καθώς ο Amaretto φθάνει τις 413 αφού περιέχει liqueur Amaretto, σαντιγί ενώ σε μερικά cafe τον σερβίρουν και με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Εσύ τι καφέ πίνεις λοιπόν;