Η Gwyneth Paltrow έχει ταυτίσει το όνομα της όχι μόνο με εισπρακτικές επιτυχίες στον κινηματογράφο αλλά και με την υγιεινή ζωή. Μέσω του site της Goop παρέχει συμβουλές διατροφής, ευεξίας και γενικότερα τρόπου ζωής στους αναγνώστες της. Όπως κάθε χρόνο, μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, δημιούργησε ένα ειδικό μενού αποτοξίνωσης σε συνεργασία με τον διατροφολόγο Δρ. Alejandro Junger και παράλληλα έδωσε μερικά tips για το πως μπορούμε να κάνουμε αποτοξίνωση όταν κάνει κρύο.  Όπως είναι γνωστό, το λίπος είναι απαραίτητο για τον οργανισμό όταν η θερμοκρασία πέφτει και μια διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός αποβάλλει τοξίνες σημαίνει πως περιορίζει σημαντικά και την πρόσληψη λίπους.

Τα tips της Gwyneth Paltrow για τη χειμερινή αποτοξίνωση είναι τα εξής:

  • Να φοράμε χοντρές κάλτσες όταν βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι έτσι ώστε να διατηρούμε τα πόδια μας ζεστά
  • Να κάνουμε ζεστά ντους
  • Να φοράμε ζεστά ρούχα τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού
  • Να αντικαταστήσουμε τα smoothies με ζεστές, αποτοξινωτικές, σούπες

Όσον αφορά το διατροφικό μέρος της αποτοξίνωσης, η Paltrow ξεκινά πάντα την ημέρα της με ένα ποτήρι νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) με λεμόνι και τσάι με βότανα. Τα γεύματα που προτείνει περιλαμβάνουν ρεβίθια, καρότα και σούπα Miso και για κυρίως γεύμα συνιστά βραστό φιλέτο κοτόπουλο με μπρόκολο ή σιγοβρασμένο φιλέτο σολομού με καρύδα.

Δεν γνωρίζουμε αν η διάσημη ηθοποιός ακολουθεί το συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο ή αν δέχεται παράλληλα κι άλλες “χείρες βοηθείας”, πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε πως στα 42 της χρόνια εκπέμπει μια φυσική λάμψη που σπάνια συναντούμε σε συνομήλικες εκπροσώπους της showbiz.