Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχασαν πιο αργά αλλά σταθερά τα περιττά κιλά τους δίχως να τα πάρουν πίσω, μειώνοντας τη μερίδα του φαγητού τους. Σίγουρα έχετε ακούσει για το κόλπο του να τρως το φαγητό σου σε πιάτο γλυκού το οποίο είναι παλιό και δοκιμασμένο αλλά δεν είναι το μοναδικό, ιδού μερικά χρήσιμα tips:

  • Ξεκινήστε το γεύμα με ένα ποτήρι νερό το οποίο θα γεμίσει το στομάχι και θα περιορίσει το αίσθημα πείνας.
  • Φορέστε λιγότερο ελαστικά ρούχα. Τα κουμπιά και τα φερμουάρ των ρούχων θα σας βοηθήσουν να θέσετε όριο στην όρεξη σας μόλις αρχίσετε να νιώθετε το παντελόνι να σας στενεύει ή τα κουμπιά του πουκάμισου να πιέζονται.
  • Κάντε χρωματικούς συνδυασμούς με το πιάτο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του 2012 από το Cornell University φανέρωσε πως όσο πιο έντονο είναι το κοντράστ ανάμεσα στο φαγητό και το πιάτο τόσο λιγότερη ποσότητα καταναλώνεται. Για παράδειγμα δοκιμάστε να φάτε σπαγγέτι ναπολιτέν σε λευκό πιάτο και κάποια άλλη στιγμή σπαγγέτι αλά καρμπονάρα στο ίδιο πιάτο. Θα διαπιστώσετε πως η χρωματική συμφωνία της λευκής σάλτσας με το λευκό πιάτο σας οδήγησε να το γεμίσετε περισσότερο σε σχέση με τη ποσότητα που βάλατε όταν η μακαρονάδα είχε κόκκινη σάλτσα. Συνεπώς, αν θέλετε να αυξήσετε την ποσότητα των λαχανικών που καταναλώνετε φροντίστε να φάτε την πράσινη σαλάτα σας μέσα από ένα πράσινο μπολ.
  • Χρησιμοποιήστε τους υδατάνθρακες σαν επικάλυψη παρά ως βάση. Για παράδειγμα αν ετοιμάσετε κινέζικη συνταγή με τηγανητό ρύζι, λαχανικά και κοτόπουλο. Τοποθετήστε ως βάση στο πιάτο τα λαχανικά, στη συνέχεια το κοτόπουλο και καλύψτε με το ρύζι. Θα διαπιστώσετε πως τελικά το ρύζι (υδατάνθρακας) σχηματίζει ένα πολύ λεπτό στρώμα σε σχέση με εκείνο που θα είχε αν αποτελούσε τη βάση του πιάτου.

Είναι κρίμα να μη δοκιμάσετε τόσο απλά και αποτελεσματικά τρικ!