Το Sports Illustrated είναι ένα αμερικανικό αθλητικό περιοδικό που κυκλοφορεί από το 1954 και αριθμεί 23 εκατομμύρια συνδρομητές εκ των οποίων 18 εκατομμύρια είναι άντρες. Το πιο διάσημο τεύχος του περιοδικού είναι το Swimsuit issue που κυκλοφορεί ετησίως από το 1964 και είναι τόσο αναμενόμενο που για την κυκλοφορία του διοργανώνεται ειδική καμπάνια προώθησης.

Στα εξώφυλλα του συγκεκριμένου τεύχους έχουν βρεθεί η Irina Shayk, η Tyra Banks, η Bar Raffaeli αλλά και η γνωστές για τις πλούσιες καμπύλες τους Kelly Brook και Kate Upton. Μόνο που το cover girl του Swimsuit issue του 2016 θα έχει ακόμα πιο πλούσιες καμπύλες και γήινη ομορφιά αφού πρόκειται για το plus-size μοντέλο, Ashley Graham.

ashley graham sports illustrated

H Hannn Davis στο εξώφυλλο του Swimsuit Issue του 2015

ashley graham sports illustrated

To εξώφυλλο του Swimsuit Issue του 2016 με την Ashley Graham

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που το Sports Illustrated φιλοξενεί στις σελίδες του την Ashley Graham, μιας και στο αντίστοιχο τεύχος του 2015 υπήρχε editorial με το γνωστό μοντέλο να ποζάρει φορώντας ένα μαύρο μπικίνι, αλλά είναι η πρώτη φορά που το πασίγνωστο περιοδικό φιλοξενεί στο εξώφυλλο του ένα μοντέλο μεγάλων μεγεθών.

Η Ashley Graham με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού σχολίασε στο People.com πως αντέδρασε όταν είδε το αποτέλεσμα της φωτογράφισης της: “Όταν είδα το εξώφυλλο δεν με κρατούσαν τα γόνατα μου αλλά θα σκιζόταν το φόρεμα μου και φορούσα spandex* από μέσα”.

Η γνωστή για την ακτιβιστική της δράση για πιο υγιή πρότυπα ομορφιάς, Graham δήλωσε συγκινημένη για την απόφαση των υπευθύνων του Sports Illustrated να την τοποθετήσουν στο εξώφυλλο του πιο ευπώλητου και διάσημου τεύχους τους: “Πίστευα πως το να φιλοξενήσουν το editorial μου πέρσι ήταν ρίσκο, αλλά το να με βάλουν στο εξώφυλλο, δεν σημαίνει πως κάνουν κάτι πρωτοποριακό αλλά πως θέτουν νέα στάνταρ και αυτό είναι κάτι περισσότερο από επικό”. ashley graham sports illustrated

Και συνέχισε τονίζοντας: “Τα κορίτσια που έχουν ανασφάλειες για το σώμα τους, τα κορίτσια που αισθάνονται χοντρά, που έχουν κυτταρίτιδα, που έχουν ραγάδες στο σώμα τους, όλα αυτά που είχα από παιδί και ποτέ δεν είχα μια γυναίκα σαν εμένα την οποία να μπορώ να έχω πρότυπο. Είχα βέβαια το πρότυπο της μητέρας μου, αλλά ήθελα να υπάρχουν και πρότυπα γυναικών με κυτταρίτιδα και με σημεία που μπορείς να τα ζουλήξεις, με περισσότερο λίπος στην περιφέρεια, που να μπορούσαν να με μάθουν πως να ξεπεράσω το κόμπλεξ μου και να μην αφήσω τα κοινωνικά πρότυπα να με επηρεάσουν.”

Το διάσημο μοντέλο δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει την υπεύθυνη της συγκεκριμένης έκδοσης, MJ Day για την απόφαση της να κάνουν αυτό το απροσδόκητο εξώφυλλο “Η MJ ήρθε κρατώντας το εξώφυλλο του περιοδικού και με δάκρυα στα μάτια μου είπε ‘Αυτό θα γράψει ιστορία’. Και τότε συνειδητοποίησα πως δεν βρισκόμουν στο εξώφυλλο επειδή μου έκαναν χάρη του τύπου ‘ας βάλουμε το παχουλό κορίτσι εκεί’ αλλά πως το έκαναν γιατί εκεί πραγματικά άνηκα”.

Μένει να δούμε αν το Swimsuit issue του 2016 του Sports lllustrated θα γράψει ιστορία και με ρεκόρ πωλήσεων γιατί σίγουρα αυτό το εξώφυλλο του είναι κάτι περισσότερο από μια πρωτοπορία, είναι ένα ακόμα βήμα προς την εδραίωση υγιών πρότυπων ομορφιάς.

* γνωστός κορσές σμιλεύματος