Το λίπος της ντροπής και η κακή ζωή που προκύπτει μέσα απο τα έντονα-άσχημα-συναισθήματα και τις “βάρβαρες” επιθέσεις που δέχεται ένας υπέρβαρος άνθρωπος.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, που έγινε στη Βρετανία, και στην οποία συμμετείχαν 3,000 υπέρβαροι άνθρωποι διαπιστώθηκαν αρκετά και ενδιαφέροντα.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τις αλλαγές στα κιλά των “ασθενών” ενώ την ίδια στιγμή τους ρώτησαν και πήραν απάντηση σχετικώς με τις διακρίσεις και την κακομεταχείριση που υπέστησαν εξαιτίας της αφράτης εικόνας τους.

Ανακάλυψαν οτι αυτοί που αντιμετώπισαν τις προσβολές και ήρθαν αντιμέτωποι με την αγένεια συνανθρώπων τους, αυτοί που άκουσαν οτι είναι χαζοί εξαιτίας των κιλών, όλοι όσοι βίωσαν το ρατσισμό από υπαλλήλους καταστημάτων, οι υπέρβαροι που περιθωριοποιήθηκαν αντί να χάσουν κιλά πρόσθεταν περισσότερα. Αντιθέτως όλοι όσοι δεν αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση είχαν περισσότερα περιθώρια αλλαγής και απαλλαγής από τα κιλά τους.

Την ίδια στιγμή έρχεται στην επιφάνεια το γενικότερο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη ντροπή του λίπους που κουβαλάει ένας άνθρωπος. Δεν σχετίζεται με τα πολλά ή τα λίγα κιλά αλλά με την εικόνα που έχει κάποιος για τον εαυτό του. Το πόσο πολύ τον σέβεται και τον εκτιμά. Αν ντρέπεσαι για το λίπος σου δεν είναι εύκολο να μπεις σε μία διαδικασία αλλαγής αλλά εξαιτίας του ψυχολογικού παράγοντα μπορεί να κερδίζεις κιλά με τη σέσουλα!

Αν αισθάνεσαι ντροπή για το σώμα σου, κλείνεσαι στον εαυτό σου! Δεν συμμετέχεις, δεν ζεις όπως θα ήθελες και αυτό σε οδηγεί στην κατανάλωση κακού φαγητού και στη μπουκιά της παρηγοριάς. Τρως για να ξεχνάς και μετά…ξεχνιέσαι!

Αυτό που οφείλεις να κάνεις λοιπόν είναι να αγαπήσεις την εικόνα, το σώμα και την ζωή σου! Αυτό που σου χρωστάς είναι σεβασμός και μία καλή διατροφή για να έχεις καλή υγεία, όρεξη για να κάνεις παρεά, να βγαίνεις, να ανακαλύπτεις, να γυρνάς και να απολαμβάνεις όλα όσα μπορείς. Και έτσι όπως είσαι εκεί έξω να παίρνεις μια βαθιά ανάσα και να βουτάς  σε ωραία και πεντανόστιμα γλυκά, σε λαχταριστά φαγητά και σε δροσιστικά ποτά χωρίς ενοχές.

Με λίγα λόγια να ζεις και να γεύεσαι την κάθε στιγμή χωρίς ενοχές. Ούτως ή άλλως το λίπος έρχεται και παρέρχεται… όπως ακριβώς και η ζωή!

Μην χάνεις στιγμή!