Βήχας, συνάχι, πονόλαιμος, ρινική συμφόρηση: Γνώριμες καταστάσεις που κανείς δεν θέλει να ζει ξανά και ξανά. Thats Life όμως και επειδή το κοινό κρυολόγημα κάνει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο την επίσκεψη του, αυτός δεν είναι λόγος για να μπούμε κάτω από τα σκεπάσματα και δεχτούμε τη μοίρα μας.

Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο αλλά η άσκηση, όπως το τρέξιμο, βοηθά την καταπολέμηση (πέρα από την πρόληψη) του κρυολογήματος. Πολλοί, σύγχρονοι γιατροί τον έχουν ονομάσει τον «κανόνα του λαιμού»: Αν τα συμπτώματα περιορίζονται στην περιοχή από το λαιμό και πάνω τότε μια άσκηση που μας κάνει ιδρώνουμε, βοηθά την κατάσταση.

Ειδικά αν το τζόκιν είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας τότε δεν υπάρχει λόγος να διακόψουμε το διάστημα που είμαστε κρυωμένοι.

Πολλοί ασθενείς δηλώνουν πως το τρέξιμο τους βοηθά να αισθάνονται καλύτερα όταν υποφέρουν από εποχιακή ίωση διότι η συγκεκριμένη καρδιοαγγειακή άσκηση που γίνεται σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί ένα φυσικό τρόπο αποσυμφόρησης, και μας βοηθά να καθαρίσει το μυαλό μας και να νιώσουμε ξανά φυσιολογικοί.

Ας βάλουμε τα αθλητικά μας λοιπόν και ας τρέξουμε μακριά από το κρυολόγημα.

Αν τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι πολύ βαριά και συνοδεύονται από πυρετό, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.