Υπάρχουν θέματα….πολλά θέματα που μας βασανίζουν και πληθώρα συναισθημάτων που μας κατακλύζουν και μας αλλάζουν τα φώτα.

Η ευτυχία, η ηρεμία και το να είμαστε καλά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συνηθίζουμε να καλύπτουμε προβλήματα, να τα βάζουμε κάτω από το χαλάκι αλλά αυτά ξέρουν πως να βγουν στην επιφάνεια και να μας φέρουν αντιμέτωπες με κάτι δυσάρεστο που μας ταλαιπωρεί και δε μας αφήνει στην ησυχία μας.Και ας κάνουμε πως δεν τρέχει τίποτα και ότι όλα είναι λαμπερά, φωτεινά και υπέροχα…δεν είναι!

Όταν έρχονται στην επιφάνεια και δεν είμαστε πλέον σε θέση να τα αμελήσουμε αντί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να δώσουμε τη μάχη μας με δύναμη και αυτοπεποίθηση απευθυνόμαστε σε άλλους. Ζητάμε βοήθεια και αυτό μας γίνεται συνήθεια… Και με τον καιρό έρχεται και μας κάθεται στο κεφάλι η ανάγκη να απλώνουμε το χέρι και να φωνάζουμε «βοήθεια» , «κάνε με ευτυχισμένη» χωρίς να μπορούμε να ορθώσουμε ανάστημα.

Και κάπως έτσι η ευτυχία μας περνάει στον άλλον. Ο τρόπος αντιμετώπισης δεν είναι δική μας υπόθεση αλλά χρειαζόμαστε δεκανίκια…διαρκώς!

Λάθος… Πρέπει να μάθεις να κατευθύνεις την ζωή σου και να κάνεις τον εαυτό σου να χαμογελάει και να χαίρεται. Να μάθεις να σε κάνεις ευτυχισμένη χωρίς τη βοήθεια κανενός!

Πως; Έτσι!

r

1.Ξόδεψε ποιοτικό χρόνο και ηρέμησε με τον εαυτό σου!

Είτε είσαι κοινωνική και εξωστρεφής είτε μοναχική δύσκολα μπορείς να βρεις αληθινή ησυχία και να μπορέσεις να φορτίσεις μπαταρίες και ψυχή. Κλείσε το κινητό, ταξίδεψε με ένα βιβλίο, ένα τραγούδι, μία εικόνα έξω από το παράθυρό σου, μία βόλτα οτιδήποτε θα σε κάνει να αφήσεις τα πάντα «απέξω» και να νιώσεις ένα υπέροχο και ευεργετικό κενό τόσο καθαρό και λαμπερό όσο η ψυχή σου. Ξέχασε αγωνίες και προβλήματα για λίγες στιγμές και θα δεις να δυναμώνεις και να θεριεύεις έτοιμη να αντιμετωπίσεις τα πάντα και να διεκδικήσεις ευτυχία και χαρά! Θα τα καταφέρεις σίγουρα….

2. Μην αφήνεις τους άλλους να καθοδηγούν τις πράξεις σου

Άλλο το παίρνω συμβουλή και άλλο η ζωή μου εξαρτάται από αυτό που θα μου πουν οι άλλοι. Οι άλλοι δεν ξέρουν τι θέλεις, δε μπορούν να διαβάσουν την ψυχή και τις ανάγκες σου. Οι σκέψεις, οι επιθυμίες, οι στόχοι και τα όνειρα σου ανήκουν. Μην αφήνεις κανέναν να σε καπελώσει και να σε καθοδηγήσει. Είσαι μόνη σου! ΜΟΝΗ ΣΟΥ!

3. Πάρε την ευθύνη για την ευτυχία σου

Είναι σημαντικό να εξασκηθείς ψυχολογικά και να ανακαλύψεις τον τρόπο που θα κάνει την ευτυχία σου προσωπική σου υπόθεση! Όταν αρχίζουμε να εξαρτιόμαστε από τους άλλους είναι δύσκολο να μας ανακαλύψουμε. Να μας ανιχνεύσουμε και να δούμε την αλήθεια μας κατάματα… Αυτό είναι και το μεγαλύτερό μας όπλο σε αυτόν τον αγώνα. Η αλήθεια! Να συνειδητοποιήσουμε όλα όσα αισθανόμαστε για τον εαυτό μας, να διώξουμε τα αρνητικά συναισθήματα αφού τα πολεμήσουμε εκ των έσω. Όταν καταλάβεις ότι είσαι ικανή και μπορείς να κάνεις πολλά τότε είναι η στιγμή της φωτεινής αλήθειας που θα σε καθοδηγήσει και θα σε φτάσει στον έβδομο ουρανό της ευτυχίας.

Θέλει χρόνο, επιμονή και προσπάθεια. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ανόητα και χιλιοειπωμένα αλλά αν κάνεις μία «τόση δα» προσπάθεια – ένα πρώτο βήμα- θα δεις ότι έχουν αποτέλεσμα… θα δεις ότι είναι ΑΛΗΘΕΙΑ!