Στο Rio De Janeiro συγκεντρώθηκαν γυναίκες-οχι πολλές- που έβγαλαν τα ρούχα τους και εμφανίστηκαν topless προκειμένου να δώσουν το ηχηρό μήνυμα. Και αυτό το μήνυμα δεν είναι άλλο από το δικαίωμα των θηλυκών υπάρξεων να κυκλοφορούν με προτεταμένο το στήθος  δίχως ένδυμα  κάλυψης απόκρυψης  προκειμένου να χαίρονται τον ήλιο, τη θάλασσα και το γλυκό αεράκι που κυλάει στο… δέρμα τους.

100 φωτογράφοι κατέκλυσαν με τα φλας και τα κλικ την παραλία Ipanema όπου μία διαμαρτυρόμενη έβγαλε, πρώτη, τα ρούχα της και έδειξε τη γύμνια της με υπερηφάνεια και χωρίς προκατάληψη. Ακολούθησαν τρεις -τέσσερις το πολύ- που θέλησαν να πολεμήσουν το νόμο της Βραζιλίας που διώκει τις γυναίκες που κυκλοφορούν καθ’ αυτό τον τρόπο.

Σε μία χώρα όπου υποτίθεται οτι το σεξ είναι ελεύθερο, η σεξουαλικότητα επαναστατεί και πρωταγωνιστεί άνευ ορίων-τα ήθη και τα έθιμα σουλατσάρουν ανέμελα-είναι ανεπίτρεπτο οι γυναίκες να μη μπορούν να κυκλοφορούν όπως και οι άντρες, δηλαδή χωρίς το πάνω ρούχο που καλύπτει το στήθος, αυτό δήλωσε η διαδηλώτρια και μετά έδειξε τις ρώγες της.

“Το στήθος δεν είναι επικίνδυνο”, είπε η 73χρονη  που στήλωσε το γυμνό της κορμί και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τον ποινικό κώδικα του 1940 που ρίχνει στην πυρά την topless εμφάνιση και την τιμωρεί με χρηματικά πρόστιμα και φυλάκιση από τρεις μήνες έως ένα χρόνο.