Είσαι από τους ανθρώπους που πρέπει να πιουν 2 κούπες καφέ το πρωί για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Επειδή είμαι κι εγώ έτσι και γενικά έχω παρατηρήσει πως κινούμαι σε ρυθμούς χελώνας όταν ξυπνώ, χρειάζομαι κάτι στο πρωινό που θα μου δώσει πρόσθετη ενέργεια. Έτσι, ανακάλυψα τη συνταγή για ένα χυμό που τα συστατικά του αποτελούν ενισχυτή ενέργειας:

Wake Up Juice

Υλικά:wake-up-juice-ingredients

Χυμό από 3 πορτοκάλια: Το γνωρίζεις ήδη πως πρόκειται για πηγή βιταμίνης C. Τα πορτοκάλια αποτελούν φυσική γλυκαντική τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει πως δίνουν ώθηση στη λειτουργία του εγκεφάλου δίχως να αυξάνουν απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

1 καθαρισμένη γλυκοπατάτα σε φέτες: Η γλυκοπατάτα θα χαρίσει πλούσια γεύση και υφή στο χυμό σου και είναι πλούσια σε βιταμίνη C, D (που χαρίζει ενέργεια) και σίδηρο. Παράλληλα αποτελούν τροφή με αργή διαδικασία πέψης που σημαίνει πως μπορεί να σε κρατήσει χορτασμένο για ώρα.

1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες: Πρόκειται για μια φυσική γεννήτρια θρεπτικών ουσιών αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, B6, K, φυτικών ινών.

1 κομμάτι τζίντζερ (ίσο με τον αντίχειρα): Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει ό,τι έχει να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τοποθετείτε τα υλικά στο blender, πατάτε το κουμπάκι “On” και προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό αν θέλετε να είναι αραιό το μείγμα (χυμός) ή πηχτό (smoothie). Ο χυμός παίρνει ένα όμορφο πορτοκαλί χρώμα που σου φτιάχνει και οπτικά τη διάθεση.