Η εορταστική περίοδος είναι προ των πυλών, αλλά ποια είναι η ακριβής ημερομηνία που για να ξεκινήσεις να στολίζεις το δέντρο;

Σύμφωνα με την παράδοση, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και οι στολισμοί πρέπει να ανεβαίνουν την πρώτη μέρα της έλευσης των γιορτών, δηλαδή την τέταρτη Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα. Φέτος, πέφτει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

Νέα έρευνα που διεξήχθη από το Confused.com διαπίστωσε ότι το 47% των ανθρώπων βάζουν στολίδια μεταξύ 1ης και 10ης Δεκεμβρίου, με το 62% να προσθέτει ότι ο Δεκέμβριος αποτελεί επίσημα την έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων.

Επίσης, διαπίστωσαν ότι πάνω από το ήμισυ (51%) δήλωσαν ότι στόλισαν ταυτόχρονα και το εσωτερικό των σπιτιών αλλά και τους εξωτερικούς χώρους. Σχεδόν 7 στους 10 (68%) λένε ότι πρώτα διακοσμούν τον εσωτερικό τους χώρο και μετά στολίζουν εξωτερικά.

Η ομάδα του Confused.com λέει: “Εάν είστε λάτρης των Χριστουγέννων, δεν είστε μόνοι φέτος”. Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι πάνω από το ήμισυ (56%) στόλισαν νωρίς, ώστε να έχουν άφθονο χρόνο να τα απολαύσουν. Εξάλλου λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά και μας ανεβάζει την διάθεση όταν βλέπουμε τον χώρο μας στολισμένο και χαρούμενο. Αυτή είναι και η άποψη των ψυχολόγων!