Είστε υπεύθυνοι για τη μοίρα σας. Είστε ο σχεδιαστής της μοίρας σας. Έχετε τη δύναμη—αυτή τη στιγμή— να αλλάξετε τα πάντα στη ζωή σας.

Γιατί περιμένουμε την 1η Ιανουαρίου για να αρχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας «καλύτερα»; Σχεδόν το 50% των ανθρώπων θέτουν στόχους της Πρωτοχρονιάς – ωστόσο μόνο το 8% επιτυγχάνει πραγματικά αυτούς τους στόχους. Στην πραγματικότητα, πάνω από το 25% των ατόμων που θέτουν αποφάσεις για την Πρωτοχρονιά εγκαταλείπουν πριν το τέλος της πρώτης εβδομάδας. Τα ιδρύματα που είναι αφιερωμένα στη βελτίωση του εαυτού τους εκμεταλλεύονται αυτό το ένστικτο: τα γυμναστήρια αναφέρουν μια ορμή νέων μελών γύρω στον Ιανουάριο, τα περισσότερα από τα οποία δεν θα περάσουν ποτέ από τις πόρτες σε αρκετά τακτική βάση ώστε να κάνουν τη διαφορά στη ζωή τους.

Η Ρίζα της Αναβλητικότητας

Γιατί βάζουμε στόχους μόνο για να τους απορρίψουμε; Ένα κρίσιμο πράγμα που μας εμποδίζει είναι η αναβλητικότητα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αλλαγή ή το έργο, τόσο πιο πιθανό είναι να χρονοτριβούμε και για μεγαλύτερη διάρκεια. Εξετάστε το απλό παράδειγμα: Εάν υπάρχουν μόνο λίγα πιάτα στο νεροχύτη, είναι εύκολο να τα φτιάξετε. Αν ο νεροχύτης είναι γεμάτος αποφεύγουμε την κουζίνα. Η πράξη του γεμίσματος των πιάτων είναι αρχικά μια αντανάκλαση της αναβλητικότητας. Όπως και το χρέος, όσο περισσότερο πιέζετε την απαραίτητη εργασία στο μέλλον, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να το αντιμετωπίσετε.

Η αναβλητικότητα μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι επιμένουν σε δουλειές που μισούν και παραμένουν σε διαλυμένες σχέσεις για χρόνια. Μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι αναβάλλουν τις υψηλότερες φιλοδοξίες τους, μόνο για να ρωτήσουν μια μέρα: «Τι θα μπορούσε να ήταν;» Όπως έχει πει ο Χάρολντ Χιλ: «Σωρεύετε αρκετά αύριο και θα διαπιστώσετε ότι δεν έχετε τίποτα παρά πολλά άδεια χθες».

Σύμφωνα με τη Margie Warrell, ειδικό στη γενναία ηγεσία, μια θεμελιώδης αιτία της αναβλητικότητας είναι ο φόβος – ο φόβος της αλλαγής, η δυσφορία, το άγνωστο, η επιτυχία, η αποτυχία και η γνώμη των άλλων για εμάς. Οι δικαιολογίες που λέμε στον εαυτό μας και στους άλλους όταν φοβόμαστε ακούγονται ως εξής:

  • «Είμαι πολύ απασχολημένος αυτή τη στιγμή».
  • «Δεν έχω αρκετά χρήματα».
  • «Φαίνεται πολύ αγχωτικό».
  • «Είναι πολύ επικίνδυνο».
  • «Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα λειτουργήσει ούτως ή άλλως».
  • «Δεν είμαι αρκετά έμπειρος».
  • «Είμαι πολύ μεγάλος τώρα».
  • «Είμαι πολύ νέος».
  • «Αυτό θα ήταν πολύ ενοχλητικό για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μου».

Μόνο σπάνια αυτοί οι λόγοι είναι στην πραγματικότητα η βασική αιτία της αναβολής των πραγμάτων. Πιο συχνά, αυτά τα εμπόδια αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητές μας — και την ιστορία που λέμε στον εαυτό μας.

Γιατί θέλετε—και χρειάζεστε—περισσότερη διασκέδαση και παιχνίδι στη ζωή σας

Παραδόξως, η αναβλητικότητα εκδηλώνεται συχνά με εργασιομανία. Ενώ αναβάλλουμε πράγματα που ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε, συχνά θάβουμε τους εαυτούς μας στην απασχόληση. Ακόμη χειρότερα, εξαπατάμε τον εαυτό μας νιώθοντας ως αποτέλεσμα σημαντικοί.  Δυστυχώς, η εξιδανίκευση ενός τρελού φόρτου εργασίας έχει επίσης ως αποτέλεσμα τον ευτελισμό και την ελαχιστοποίηση του παιχνιδιού. Πράγματι, «Το μόνο είδος [παιχνιδιού] που τιμούμε είναι το ανταγωνιστικό παιχνίδι», λέει ο Bowen F. White, MD, γιατρός και συγγραφέας του Why Normal Isn’t Healthy.

Παρά την αυξανόμενη αδιαφορία για το παιχνίδι μεταξύ των ενηλίκων, ο Στιούαρτ Μπράουν, ιδρυτής του Εθνικού Ινστιτούτου Παιχνιδιού, έχει μελετήσει τις «Ιστορίες παιχνιδιού» περισσότερων από έξι χιλιάδων ανθρώπων και έχει καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το παιχνίδι μπορεί να βελτιώσει ριζικά τα πάντα—από την προσωπική ευημερία μέχρι τις σχέσεις μέχρι τη μάθηση. Όπως εξηγεί ο Greg McKeown, «Οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν το παιχνίδι ως απαραίτητο για τη δημιουργικότητα».

Στην ομιλία του στο TED, ο Μπράουν είπε: «Το παιχνίδι οδηγεί σε πλαστικότητα του εγκεφάλου, προσαρμοστικότητα και δημιουργικότητα… Τίποτα δεν ενεργοποιεί τον εγκέφαλο όσο το παιχνίδι».