Η Χριστουγεννιάτικη Πάβλοβα είναι ένα εκπληκτικό γλυκό για να ολοκληρώσεις το γεύμα των Χριστουγέννων. Γίνε ακόμα πιο δημιουργική με τη συγκεκριμένη συνταγή προσθέτοντας φρούτα της επιλογής σου, το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Υλικά

  • 6 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 350 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι λευκό ξύδι
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 600ml σαντυγί
  • 5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) εκχύλισμα βανίλιας
  • 700 g φρούτα της επιλογής σας
  • Φύλλα μέντας και ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολα και σχεδιάζουμε έναν κύκλο 30 εκατοστών στο χαρτί και στη συνέχεια έναν δεύτερο κύκλο 15 εκατοστών στο κέντρο του. Τοποθετούμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνει λευκό το μείγμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μέγιστη ταχύτητα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι σκληρό. Σε ένα φλυτζάνι φτιάχνουμε έναν χυλό από κορν φλάουρ και ξύδι και το προσθέτουμε στα ασπράδια. Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη μαρέγκα ενδιάμεσα στους κύκλους που σχηματίσαμε. Ισιώνουμε προσεχτικά το μείγμα και ψήνουμε στους 140 βαθμούς για μια ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε τη pavlova να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα βανίλιας και απλώνουμε πάνω από το γλυκό προσθέτοντας φρούτα, μέντα και φυσικά ζάχαρη άχνη.