Η ανάδρομη φορά του Ερμή αποτελεί ένα σύνηθες αστρικό φαινόμενο, αφού παρατηρείται τρείς με τέσσερις φορές μέσα στη χρονιά. Οι γνωστές επιπτώσεις του, είναι τα προβλήματα στην επικοινωνία, που συνδέεται άμεσα με τον Ερμή. Το φαινόμενο της ανάδρομης πορείας του Ερμή στο ζωδιακό, ξεκινά στις 23 Μαρτίου 2018 και διαρκεί μέχρι τις 16 Απριλίου 2018.

Ο ανάδρομος Ερμής του Μαρτίου 2018

Σε προσωπικό επίπεδο, επηρεάζονται άμεσα όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Κριού (ιδιαίτερα μέσα στο πρώτο πενθήμερο, δηλαδή οι γεννημένοι από 20-25 Μαρτίου) και η μεταβλητή ζωδιακή ομάδα (Δίδυμοι, Παρθένοι Τοξότες και φυσικά οι Ιχθύες), Κάθε φορά που ο Ερμής είναι ανάδρομος, έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι πιο έντονα επηρεάζονται οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι, τα δύο ζώδια που «παραδοσιακά» έχουν ως πλανήτη-κυβερνήτη τον Ερμή. Αυτό το τελευταίο απορρέει από το γεγονός ότι αυτά τα δύο ζώδια λειτουργούν εγκεφαλικά, συνεπώς επεξεργάζονται τα πάντα μέσω της λογικής και της διανόησης.

Αν κάνουμε μια αναφορά στον τρόπο σύνδεσης της μεταβλητής ομάδας (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες ) στην πιο εσωτερική της λειτουργία και διεργασία, μπορούμε να πούμε ότι οι Δίδυμοι -που είναι αέρινο στοιχείο- ανανεώνονται μέσα από την εύρεση καινούργιων ιδεών και κατευθύνσεων, ενώ οι Παρθένοι θεωρούνται πιο «γήινοι» και πρακτικοί. Οι Τοξότες εκπροσωπούν την πύρινη διάσταση, τη ρύθμιση των στόχων και την επέκταση τους και τέλος οι Ιχθύες το τελευταίο ζώδιο της ομάδας, σχετίζεται με το ύστατο και ίσως το ανώτερο διανοητικό πεδίο σε επίπεδο σύλληψης και επεξεργασίας ιδεών και λειτουργιών.

Πώς εξηγείται αυτή η φαινομενική ανάδρομη φορά του Ερμή;

Γνωρίζουμε ότι η γη έχει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο, όπως όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες που κινούνται γύρω από αυτόν. Ο Ερμής, σε σύγκριση με την γη έχει μια στενότερη τροχιά γύρω από τον Ήλιο αφού η απόσταση του από αυτόν είναι πιο κοντινή από εκείνη της γης.

Δεδομένου λοιπόν ότι σε τακτούς χρόνους και διαστήματα -απαριθμούνται τρεις η τέσσερις περίοδοι κατά την διάρκεια ενός έτους- απομακρύνεται από την γη, φαίνεται από το δικό μας γήινο πεδίο σαν να κινείται προς τα πίσω. Σύμφωνα με την Αστρολογία, ο Ερμής σαν κυβερνήτης των Διδύμων, επηρεάζει και ρυθμίζει κατ’ αρχήν την ανθρώπινη επικοινωνία, με οποιαδήποτε επικοινωνιακό μέσο, τις συμφωνίες και τα συμβόλαια. Επίσης σχετίζεται με τα ταξίδια, τις μικρές μετακινήσεις, τα μεταφορικά μέσα, το οδικό δίκτυο, το κυκλοφοριακό σύστημα.

Ο τομέας της εκπαίδευσης, της μάθησης, η πληροφορική, τα φαξ, οι υπολογιστές, τα διάφορα προγράμματα, τα mails, τα ηλεκτρονικά socialmedia (facebook-twitter-youtube), τα μηχανήματα, τα μεταφορικά μέσα, ο Τύπος, ανήκουν κατά κανόνα στην «δικαιοδοσία» αυτού του πλανήτη. Σαν κυβερνήτης της Παρθένου, επηρεάζει τους τομείς της υγείας και της εργασίας, και κατ’ επέκταση της ευημερίας. Από τον Ερμή επίσης «εξαρτώνται» ο κλάδος της νοσηλείας, οι ιώσεις, τα τρόφιμα και γενικότερα η διατροφή μας.

Οι επιπτώσεις της ανάδρομης πορείας του Ερμή.

Λέγεται ότι οι επιδράσεις της ανάδρομης κίνησης αρχίζουν σταδιακά να εμφανίζονται πριν από τη χρονική έναρξη του φαινομένου. Οι καταστάσεις και τα γεγονότα ξεκινούν μέρες πριν να αναμοχλεύονται, ενώ κατά την περίοδο που πραγματοποιείται η ανάδρομη τροχιά του πλανήτη κορυφώνονται.

Το διάστημα που θα ακολουθήσει, μπορεί όλοι λίγο-πολύ να έχουμε καθυστερήσεις στις υποθέσεις μας, ενώ για πολλούς δεν θα υπάρξουν οι αναμενόμενες ποθητές εξελίξεις. Καλό θα ήταν λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για αναβολές ή εμπόδια, που προέρχονται από αστάθμητους παράγοντες και θα επηρεάζουν ή θα διαφοροποιούν το καθημερινό μας πρόγραμμα. Στον ευρύτερο τομέα της επικοινωνίας αναμένεται να παρατηρηθούν προβλήματα, βλάβες και διακοπές. Στις καθημερινές μας συνδιαλλαγές καλό θα είναι να επιβεβαιώνουμε την λήψη των επιστολών και των μηνυμάτων από τους αποδέκτες.

Για να γίνει πιο κατανοητή η λειτουργία του ανάδρομης πορείας, θεωρείστε τον Ερμή σαν ένα καλοφτιαγμένο μηχανισμό, σαν πομπό και δέκτη της επικοινωνίας, τον επεξεργαστή των πληροφοριών και των ιδεών στο νοητικό επίπεδο. Τι γίνεται λοιπόν όταν αυτή η ομαλότητα διαταραχτεί από τις πολλές και επαναλαμβανόμενες λήψεις που δέχεται ταυτόχρονα; Η απάντηση είναι πολύ απλή: «Μπερδεύεται», μπλοκάρει και σταματά ν’ αντιδρά. Σαν συνέπεια λοιπόν, μπορεί να έχουμε στασιμότητα στις δραστηριότητες, ή αναστολή των εξελίξεων σε οποιοδήποτε σχέδιο θέλουμε να ολοκληρώσουμε άμεσα.

 

Ο τομέας των μετακινήσεων μπορεί να παρουσιάσει διάφορα προβλήματα αυτή την περίοδο, πιθανότατα από κινητοποιήσεις και απεργίες που αναστέλλουν την ομαλή ροή της κυκλοφορίας. Καλό θα ήταν να λάβουμε τα μέτρα μας, αν προγραμματίζουμε να μετακινηθούμε ή αν ταξιδέψουμε, αφού μπορεί να ταλαιπωρηθούμε από καθυστερήσεις, μηχανικές βλάβες ή απώλειες αποσκευών.

Ο τομέας της εργασίας σε ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να υποστεί διάφορες ανακατατάξεις. Έτσι, πιθανότατα να έχουμε διασπαστικά φαινόμενα ή απεργιακές κινητοποιήσεις σε νευραλγικούς τομείς, που μπορεί κυριολεκτικά να παραλύσουν στη διάρκεια της ανάδρομης φοράς. Σε αυτούς ανήκουν ο ιατρικός, ο υγειονομικός κλάδος, οι δημόσιοι φορείς και οι μεταφορείς πάσης φύσεως. Ιώσεις και μολύνσεις μπορεί να παρουσιάσουν έξαρση, όπως επίσης οι αλλεργίες και οι πνευμονολογικές ασθένειες. Οι πνεύμονες είναι το σημείο του ανθρώπινου οργανισμού που «σχετίζεται» με τους Διδύμους και τον Ερμή -σαν κυβερνήτη του ζωδίου-, ενώ η κοιλιακή χώρα, τα έντερα και τα επινεφρίδια «ελέγχονται» από το άλλο ζώδιο που κυβερνά ο Ερμής, την Παρθένο.

Τα υπέρ του ανάδρομου Ερμή

Αυτή η περίοδος συμπίπτει κυριολεκτικά και μεταφορικά με το τέλος μιας εποχής, και την έναρξη μιας καινούργιας. Μεταφορικά, μπορούμε να συνδέσουμε αυτή την περίοδο σαν απολαβή και απόρροια των προηγούμενων πράξεων και ενεργειών μας. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να κάνουμε μια ανασκόπηση στις υποθέσεις μας και να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι σε πρακτικής –κυρίως- φύσης θέματα, μέσα από τα οφέλη που έχουμε ή μας προσφέρονται άμεσα η έμμεσα από τους άλλους.

Η ανάδρομη φορά του Ερμή βοηθά πάρα πολύ στη διαδικασία των διορθωτικών κινήσεων, στην αλλαγή τρόπου ζωής και κατεύθυνσης, στην ανακάλυψη κάποιων λεπτομερειών που δεν είχαμε επισημάνει μέχρι τώρα, στον τομέα της εξερεύνησης παλιών υποθέσεων και στοιχείων, στην ταξινόμηση, την αρχειοθέτηση, στην αναζήτηση χαμένων εγγράφων η πραγμάτων. Η ενδοσκόπηση και η ανασκόπηση κάποιων παλαιοτέρων γεγονότων γίνεται πιο έντονη σε νοητικό κυρίως επίπεδο.

Θα μπορούσαμε επίσης να έρθουμε σε επαφή με άτομα, που στο παρελθόν είχαμε απομακρυνθεί για κάποιους λόγους, ή να ασχοληθούμε με πράγματα που δεν είχαμε στο παρελθόν ολοκληρώσει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι, λίγο-πολύ, θα διανύσουμε μια περίοδο χαλάρωσης, ενός ευχάριστου διαλείμματος, αφού θα υπάρξει ένα διάστημα στασιμότητας ή παροδικής «εξασθένησης» των καθημερινών και επικοινωνιακών μας λειτουργιών.

Πως θα επηρεάσει τα ζώδια ο ανάδρομος Ερμής;

ΚΡΙΟΣ

Ο Ερμής ανάδρομος μέσα στο δικό σας ζώδιο, σας ωθεί να αναθεωρήσετε τις πράξεις και τις κινήσεις που είχατε υιοθετήσει και ακολουθήσει το προηγούμενο διάστημα. Η περίοδος αυτή είναι δύσκολη στη λήψη αποφάσεων και στη διεκπεραίωση ενεργειών, που αφορούν στις επαγγελματικές σας υποθέσεις, τις συνεργασίες, ίσως και τις σχέσεις σας. Παλαιότερα προβλήματα ή ελλείψεις ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια, ενώ επικρατεί στασιμότητα στις άμεσες και καθημερινές σας δραστηριότητες.

ΤΑΥΡΟΣ

Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για περισυλλογή και ανάπαυση αυτό το διάστημα. Κάντε ανασκόπηση των προηγούμενων ενεργειών σας και ξανασκεφτείτε αποφάσεις, που είχατε πάρει στο παρελθόν. Δεν αποκλείεται να μάθετε για παρασκηνιακές κινήσεις, που γίνονται από συνεργάτες ή συναδέλφους, ενώ μπορεί να έχετε προβλήματα στην επικοινωνία και στην διευθέτηση οικονομικών συναλλαγών και συμφωνιών. Αποφύγετε να σκορπίζετε την ενέργειά σας σε προβλήματα τρίτων.

Ο ανάδρομος Ερμής σας καλεί να δοκιμάσετε τις δυνάμεις και τις ικανότητές σας μέσα σε ομάδες και σε συλλογικές προσπάθειες. Πολλοί από σας θα έρθετε σε επαφή με φίλους ή γνωστούς από το παρελθόν. Μέχρι τις 16 Απριλίου, αποφύγετε να ξεκινήσετε ή να εφαρμόσετε καινούργια σχέδια, όμως μπορείτε να προσαρμόσετε ή να επεξεργαστείτε παλαιότερα. Μην αναμιχθείτε σε διαφωνίες που δεν σας αφορούν άμεσα, ενώ καλό θα ήταν να επιβεβαιώνετε και να αναλύετε τις πληροφορίες που παίρνετε μέσω τρίτων, με γνώμονα την λογική.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τα επιχειρηματικά σας σχέδια και η κατεύθυνση της σταδιοδρομίας σας, θα απαιτήσουν καινούργια προσαρμογή και περισσότερη προσοχή. Η κοινωνική σας ζωή εμπλουτίζεται αυτό το διάστημα από παλαιότερους φίλους, συνεργάτες ή συγγενικά πρόσωπα από το παρελθόν. Αποφύγετε να ξεκαθαρίσετε παλιές οικονομικές υποθέσεις ή ζητήματα ακίνητης περιουσίας και δώστε βαρύτητα σε αγορές και συμβόλαια, που σχεδιάζετε να προχωρήσετε.

ΛΕΩΝ

Οι αναθεωρήσεις και οι αναπροσαρμογές σε στόχους και σχέδια αναμένεται να σας απασχολήσουν αρκετά κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή. Πολλοί από σας θα πάρετε σημαντικές αποφάσεις και θα ακολουθήσετε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, σε επαγγελματικές και προσωπικές υποθέσεις. Αποφύγετε αυτό το διάστημα τις συχνές μετακινήσεις. Προβλήματα ή αναβολές μπορεί να παρουσιαστούν σε σπουδές και πνευματικές δραστηριότητες. Ένα παλιό νομικό ζήτημα ίσως επανακάμψει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αξιολογείτε και επαναπροσδιορίζετε τη θέση σας απέναντι σε θέματα ασφάλειας και κτήσεων, ενώ μπορεί να επανεξετάσετε μια προσωπική σας υπόθεση ή να κλείσετε τον κύκλο μιας επαγγελματικής και οικονομικής συνδιαλλαγής. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή θα σας ωθήσει σε βαθύτερες εσωτερικές «ανακαλύψεις» για τον εαυτό σας, για τις βλέψεις σας, ή για την ερωτική σας ζωή και θα προκαλέσει καταστάσεις, που θα επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα την καθημερινότητά σας. Προσοχή στα δάνεια και τις οικονομικές συμφωνίες.

ΖΥΓΟΣ

Σφυρηλατούνται αυτό το διάστημα οι προσωπικές οι επαγγελματικές και οι κοινωνικές σας σχέσεις. Η επίδραση του ανάδρομου Ερμή είναι αρκετά έντονη και μπορεί να επηρεάσει αποφάσεις ή ενέργειες, που στο παρελθόν δεν είχαν αποσαφηνιστεί ή ολοκληρωθεί. Κάτι φαίνεται να αλλάζει στη στάση ή στη συμπεριφορά σας, αφού οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες με το κοντινό περιβάλλον δεν θα λείψουν, αντίθετα, ίσως μάλιστα στιγμιαία να οξυνθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αναθεωρείτε αποφάσεις και επανεξετάζετε δραστηριότητες, που σχετίζονται με τον τομέα της εργασίας και τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Μπορεί να υπάρξουν παροδικές καθυστερήσεις ή ανακατατάξεις στην εξέλιξη της καριέρας σας. Μην πανικοβάλλεστε, αλλά μην αμελείτε την συντήρηση μηχανημάτων και ιδιαίτερα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεφώνων και mails. Φροντίστε περισσότερο τη φυσική σας κατάσταση και ασχοληθείτε περισσότερο με το σώμα σας. Κάποιες ανοιξιάτικες αλλεργίες, θα έχουν παροδικό χαρακτήρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Παλαιότερα ζητήματα, που αφορούν κυρίως στις συναισθηματικές και τις φιλικές σας σχέσεις, έρχονται και πάλι στο προσκήνιο. Είναι πιθανό να αναγκαστείτε εκ των πραγμάτων να επιλύσετε διαφωνίες ή να βρεθείτε παγιδευμένοι σε αντιθέσεις και παρεξηγήσεις από τρίτα πρόσωπα. Μπορεί να υπάρξει μια παροδική καθυστέρηση ενάρξεων ή ολοκληρώσεων σχεδίων και προγραμμάτων, που αφορούν στον τομέα των σπουδών και στις συλλογικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Επιδιώξτε να ασχοληθείτε αυτό το διάστημα με παλαιότερες υποθέσεις σπιτιού και οικογένειας. Καλείστε να κλείσετε εκκρεμότητες από το παρελθόν σε ένα οικονομικό ή οικογενειακό ζήτημα, να ασχοληθείτε περισσότερο με τα οικεία σας πρόσωπα ή να τακτοποιήσετε και να εξωραΐσετε το χώρο σας. Αποφύγετε ωστόσο να αναμοχλεύσετε παλιές επαγγελματικές υποθέσεις, καθώς επίσης να κάνετε αλλαγές στην πορεία της καριέρας σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή επηρεάζει τον τομέα των μετακινήσεων, της επικοινωνίας και των κοινωνικών επαφών. Μπορεί αυτό το διάστημα να παρουσιαστούν κάποια προβλήματα σε νομικές διαδικασίες, σε έγγραφα ή σε τραπεζικές και οικονομικές συναλλαγές. Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να επιζητήσετε την επαφή με άτομα από το παρελθόν, ή να έχετε πληροφορίες και ειδήσεις από παλαιότερους συνεργάτες και φίλους.

ΙΧΘΥΣ

Δώστε μεγαλύτερη βαρύτητα στις προσωπικές και τις οικονομικές σας υποθέσεις και αποφύγετε κατά την περίοδο της ανάδρομης πορείας του Ερμή, τις επενδύσεις, τις δαπάνες και τις σημαντικές αγορές. Παροδικές επιπλοκές μπορεί να παρουσιάσει ο επαγγελματικός τομέας, μέσα από ανακατατάξεις που θα επηρεάσουν τις συνεργασίες σας. Αποφύγετε το άμεσο διάστημα τις δανειοληψίες ή τις σημαντικές τραπεζικές και εμπορικές συναλλαγές.

ΠΗΓΗ: Myastro