Ποια ζώδια ευνοούνται στον έρωτα το 2018;

Αναλυτικά οι προβλέψεις:

ΚΡΙΟΣ
Ο Δίας παραμένει μέχρι και τον Νοέμβριο στον όγδοο ηλιακό σου οίκο και κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρονιάς μπορείς μέσα από διάφορες ευκαιρίες να εξερευνήσεις βαθύτερα τις σχέσεις σου και να κινηθείς έτι ώστε να επεκτείνεις και ισχυροποιήσεις τους δεσμούς που υπάρχουν και που σε ενώνουν με το ταίρι σου ή με το άτομο που είσαι μαζί και που σε ενδιαφέρει. Δεν θα έχεις και τόσο υπομονή με τα άτομα που δεν σε ενδιαφέρουν αυτή την χρονιά θα εστιάσεις περισσότερο στα άτομα για τα οποία νοιώθεις και τα οποία σε νοιώθουν. Μόνο αυτοί εξάλλου έχουν σημασία.
Το ξεκίνημα της χρονιάς είναι αρκετά δυναμικό, καθώς και ο Άρης θα κινείται στον ίδιο οίκο με τον Δία, κάτι που σου δίνει περισσή ενέργεια και ορμή για να κυνηγήσεις αυτό που θες και να πετύχεις να έχεις μεγαλύτερη και πιο βαθιά επαφή, συναισθηματικά και σωματικά. Είναι μάλιστα ένα καλό διάστημα για να εστιάσεις περισσότερο στην σεξουαλική πτυχή της σχέσης σου και να ξυπνήσεις την σεξουαλική χημεία που υπάρχει με τον σύντροφο, ενώ αν είσαι μόνος τότε είναι ακριβώς η περίοδος που θα νοιώσεις να σε ελκύει ερωτικά πολύ έντονα κάποιο άτομο.
Η αναδρομή της Αφροδίτης φέτος θα επηρεάσει κυρίως κατά τον Οκτώβριο τις προσωπικές σου σχέσεις και μπορεί να έχεις αναταραχές και ξεσπάσματα, καθώς εσύ θα θες να είσαι όλο και πιο κοντά με τον σύντροφο, αλλά αυτό για κάποιο λόγο δεν θα μπορεί να γίνει, με αποτέλεσμα να νοιώσεις ότι είσαι στην άκρη και όχι στο κέντρο της σχέσης. Επίσης μπορεί εκείνη την περίοδο ο σύντροφος να είναι πιο κλειστός και να χρειάζεται χώρο και χρόνο για να επεξεργαστεί μόνος του κάποια ζητήματα που τον απασχολούν ή κάποια δικά του μπλοκαρίσματα. Είναι ένας μήνα που από πολλές πλευρές χρειάζεται σίγουρα προσοχή.
Η Αφροδίτη θα κινηθεί ανάδρομα και στον έβδομο ηλιακό σου οίκο κατά το πρώτο μισό του Νοέμβρη, οπότε τότε είναι και η περίοδος που θα χρειαστεί να εστιάσεις πιο συγκεκριμένα και με προσοχή στις σχέσεις σου. Τα προβλήματα που υπάρχουν  θα είναι ορατά εκείνο το διάστημα και θα χρειαστεί να πάρεις αποφάσεις και να τα αντιμετωπίσεις, για να βρεις τις λύσεις ή τελικά για να απομακρυνθείς πλήρως από την σχέση. Το τελευταίο σενάριο μπορείς να το αποφύγεις βέβαια, αρκεί να καταλάβεις ότι εκείνη την περίοδο δεν μπορείς για τους δικούς σου λόγους να συσχετιστείς σωστά και ότι χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείς με δικά σου πράγματα και όχι με τον σύντροφο.
Οι εκλείψεις της χρονιάς επηρεάζουν τον αισθηματικό σου τομέα φέτος και φέρνουν αλλαγές. Σημαντικά κεφάλαια κλείνουν και καινούργια κεφάλαια ανοίγουν, κυρίως με αφορμή τις εκλείψεις που γίνονται στις 31/1 και στις 11/8 οι οποίες ενεργοποιούν τον πέμπτο ηλιακό σου οίκο, την περιοχή του χάρτη δηλαδή που έχει να κάνει με τα αισθηματικά ζητήματα, την προσωπική έκφραση, τα παιδιά, την δημιουργικότητα, την απόλαυση και την χαρά της ζωής. Το πρώτο δίμηνο του έτους λοιπόν, αλλά και η περίοδος του καλοκαιριού μπορεί να αλλάξουν άρδην το σκηνικό στην αισθηματική σου ζωή μέσα από γεγονότα σημαντικά ή μέσα από αποφάσεις που θα πάρεις εσύ ο ίδιος για το πώς επιθυμείς να εξελιχθεί η σχέση που έχεις. Επίσης μέσα από διάφορα ερεθίσματα, εκείνης της περιόδου αλλάζει και ο τρόπος που προσεγγίζεις την έννοια της αισθηματικής επαφής και αλλάζουν οι επιθυμίες και τα προαπαιτούμενα για μια σχέση.
ΤΑΥΡΟΣ
Κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2018 ο Δίας θα βρίσκεται στον τομέα των σχέσεων, συνεχίζοντας το ταξίδι του από τον προηγούμενο Οκτώβριο. Μέχρι και τον Νοέμβριο του νέου έτους φέρνει θετική ενέργεια στα αισθηματικά, ευκαιρίες που μπορούν να δώσουν σημαντικές εξελίξεις και σου προσφέρει επέκταση και χαρά. Μπορείς να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, αν είσαι μόνος, και να περάσεις πολύ όμορφα δημιουργώντας μια ευχάριστη σχέση με αισιόδοξες προοπτικές. Αν είσαι ήδη σε σχέση θα μπορέσεις να απολαύσεις περισσότερο τον χρόνο με το άλλο άτομο και, αν υπάρχουν κάποια προβλήματα, δίνονται φέτος αρκετές ευκαιρίες να τα ξεπεράσετε και να μπορέσεις να βελτιώσεις ακόμη περισσότερο την σχέση σου. Ο τομέας των σχέσεων ενεργοποιείται όχι μόνο από τον Δία, αλλά και από τον Άρη, ο οποίος τον Γενάρη σε ενεργοποιεί και σου δίνει την δύναμη να κυνηγήσεις αυτό που θέλεις και να πετύχεις τους ερωτικούς σου σκοπούς, ενώ ο ίδιος πλανήτης από τα τέλη του Γενάρη και μέχρι τα μέσα του Μάρτη σε σπρώχνει να κάνεις επαφές και να ξεκινήσεις κάτι που αργότερα, λίγο πριν το τέλος της χρονιάς και με την νέα πλέον θέση του Δία θα αποκτήσει βάθος και προοπτικές για μέλλον.
Τον Οκτώβριο τα πράγματα μπορεί βέβαια να είναι λίγο πιο πιεστικά, καθώς η Αφροδίτη θα βρίσκεται απέναντί σου ανάδρομη και θα δημιουργήσει προβλήματα, αναστολές και θα χρειαστεί να αποφύγεις να έρθεις σε σύγκρουση με το ταίρι, ενώ αν είσαι μόνος, δεν είναι ο καλύτερος μήνας για τα αισθηματικά σου, καθώς θα συναντάς προβλήματα και απόρριψη στις κινήσεις σου και στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις επαφή. Είναι βέβαια ένα καλό διάστημα για περιπτώσεις επανασύνδεσης, αλλά αν δεν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στο ατομικό σου ωροσκόπιο, τότε μπορεί έτσι όπως ξαναήρθε, να ξαναφύγει, όταν η Αφροδίτη επιστρέψει και πάλι στην ορθή της φορά.
Την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στον τομέα των αισθηματικών και είναι μια περίοδος που δημιουργούνται εντάσεις και άσχημη ατμόσφαιρα. Χρειάζεται να είσαι πιο δεκτικός και να αφουγκραστείς τον σύντροφο περισσότερο και όλα θα πάνε καλά.
Με την μετακίνηση του Δία από τον Σκορπιό στον Τοξότη, στις αρχές του Νοέμβρη, αλλάζει και το κλίμα στην αισθηματική σου ζωή, καθώς πλέον η σχέση που έχεις ή η σημαντική γνωριμία που έχεις κάνει, προχωράει και τα συναισθήματα γίνονται πιο βαθιά και πιο μεστά. Έρχεσαι σε πιο στενή επαφή με το ταίρι, ανοίγεστε ακόμη πιο πολύ στον ερωτικό κομμάτι και δημιουργούνται άρρηκτοι δεσμοί ζωής και ψυχής. Παράλληλα όμως ο ανάδρομος Ερμής στον ίδιο τομέα μπορεί να σου δημιουργήσει την ανάγκη να έχεις λίγο περισσότερο χώρο και χρόνο για σένα και η διαδικασία της βαθιάς δέσμευσης κάπου να σε φορτίσει περισσότερο από ό,τι θα ήθελες.
ΔΙΔΥΜΟΣ
Το 2018 ίσως να μην φαίνεται αρχικά σαν μια ερωτική χρονιά που οι εξελίξεις στην αισθηματική σου ζωή σε γεμίζουν και σε κάνουν να περνάς χαλαρά και όμορφα. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας βρίσκονται ταυτόχρονα στον όγδοο ηλιακό σου οίκο και είναι μια χρονιά που καλείσαι να εστιάσεις και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μια καλύτερη διαπροσωπική και συναισθηματική επαφή με τον σύντροφο, μέσα όμως από σεβασμό και με πολύ πρακτικούς τρόπους. Επειδή η διαδικασία είναι επίπονη και κοστίζει χρόνο και ψυχική ενέργεια, φέτος θα αποφασίσεις να διώξεις από την ζωή σου μια σχέση ή έναν εραστή με τον οποίο δεν έχεις ισχυρή επαφή και δεν μιλάει βαθιά στο μυαλό σου και θα θελήσεις να επενδύσεις εκεί που αξίζει.
Ο Άρης από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μαΐου σε ενεργοποιεί και σου δίνει την δύναμη που χρειάζεται για να κάνεις τα παραπάνω πράξη. Όμως κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου ο πλανήτης είναι ανάδρομος και τότε μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα που σχετίζονται με την σεξουαλική πλευρά της σχέσης ή θέματα που σχετίζονται με την ουσιαστική, βαθιά και αληθινή επαφή που υπάρχει ή που δεν υπάρχει. Ο Άρης θα παραμείνει μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου στον ίδιο τομέα του χάρτη σου, θα έχεις λοιπόν τον χρόνο να επεξεργαστείς και να βρεις τις λύσεις που αναζητάς.
Το πρώτο μισό του Νοεμβρίου η ανάδρομη Αφροδίτη θα κινείται στον πέμπτο ηλιακό σου οίκο, τομέας που έχει να κάνει με το φλερτ, την ευχαρίστηση, τον έρωτα και την προσωπική ικανοποίηση.  Δημιουργείται ένα κλίμα επανεξέτασης και αναθεώρησης των αισθηματικών ζητημάτων και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η σχέση που έχεις, αλλά ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζεις και εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, τις αξίες, τις επιθυμίες, τις ανάγκες επικοινωνίας και τους στόχους που θέλεις να πετύχεις στον αισθηματικό τομέα.
Αυτή η περίοδος θα σε  οδηγήσει σε αναθεωρήσεις και το κλίμα δυσφορίας που θα υπάρχει δημιουργεί διλήμματα που χρειάζονται απαντήσεις και λύσεις. Ίσως κάποιο απωθημένο βγει στην επιφάνεια ή κάποιο μυστικό αποκαλυφθεί, πράγμα που θα δημιουργήσει εκείνη την περίοδο ζητήματα στον αισθηματικό τομέα. Όποια εμπόδια και ζητήματα δημιουργηθούν εκείνη την περίοδο θα μπορέσουν να βρουν την λύση τους και να έρθουν ξανά σε ισορροπία μέσα στο δεύτερο μισό του μήνα, όταν η Αφροδίτη γυρίσει ευθύδρομη ή αν τα ζητήματα από την φύση τους χρειάζονται περισσότερο χρόνο, τότε οι λύσεις θα έρθουν από τα μέσα του Δεκέμβρη και μετά.

Κατά το δεύτερο μισό του μήνα Νοέμβρη η Αφροδίτη θα έχει γυρίσει ορθόδρομη βοηθώντας τα αισθηματικά σου, αλλά την ηρεμία δεν θα την βρεις ακόμη γιατί τότε ο κυβερνήτης σου, ο Ερμής, θα κινείται ανάδρομα στον γωνιακό έβδομο ηλιακό σου οίκο, τον τομέα των σχέσεων δηλαδή. Τα θέματα που ανέδειξε το πρώτο μισό του μήνα, τώρα πρέπει να τα επεξεργαστείς προσεκτικά και να σκεφτείς συνολικά το παρελθόν και το μέλλον μιας σχέσης. Αυτό που σου προσέφερε μέχρι τώρα η σχέση και αυτό που επιθυμείς για το μέλλον είναι δύο διαφορετικά πράγματα που θα τα ζυγίσεις προσεκτικά, ώστε να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις. Οι αποφάσεις αυτές καλό είναι να παρθούν μετά το πέρας της αναδρομής και μέσα στον τελευταίο μήνα του έτους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Δίας παραμένει και φέτος στον αισθηματικό σου τομέα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ευεργετική του επιρροή και την δημιουργική του ενέργεια για να φέρεις περισσότερη αγάπη στην ζωή σου, να μοιραστείς την αγάπη που νοιώθεις και να γίνεις ακόμη πιο εκδηλωτικός και τρυφερός. Αν είσαι μόνος σου, φέτος θα νοιώσεις πολύ άνετα να παίξεις το παιχνίδι και να φλερτάρεις κάνοντας αρκετές γνωριμίες μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος. Αν είσαι σε σχέση, η φετινή χρονιά θα σου δώσει τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να ξαναζεστάνεις τα αισθήματα και να αναζωπυρώσεις το πάθος. Ακόμη πιο έντονα και πιο παθιασμένα μάλιστα μέσα στον πρώτο μήνα του έτους, καθώς ο Άρης θα βρίσκεται στην περιοχή των αισθηματικών σου και θα σου δώσει ορμή και πάθος.
Ο Άρης θα επηρεάζει την αισθηματική σου ζωή από τα μέσα Μάρτη μέχρι και τα μέσα Μάη και θα δώσει περισσότερη ενέργεια και πικάντικη δράση στα γεγονότα. Από τα μέσα του Μάη και μετά συνεχίζει και επηρεάζει τα αισθηματικά σου, αλλά τώρα όμως χρειάζεται να δώσεις ενέργεια και να εστιαστείς στην ουσία της σχέσης  και όχι μόνο στο πάθος που υπάρχει και να θέσεις καλύτερες βάσεις. Από τα τέλη Ιουλίου έως και τα μέσα Αυγούστου ο Άρης θα είναι ανάδρομος και θα δημιουργήσει ίσως προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ερωτική ικανοποίηση ή με εμπόδια που έρχονται από τον σύντροφο, ενώ από τα μέσα του Αυγούστου και μετά τα προβλήματα μπορεί να ενταθούν και να υπάρχουν διαμάχες, κόντρες και εντάσεις. Τα διαστήματα αυτά χρειάζονται προσοχή και χρειάζεται να βρεις την μέση οδό στις καταστάσεις και να κρατήσεις τις ισορροπίες, χωρίς να είσαι πολύ αμυντικός.
Ο Οκτώβριος είναι μήνας κατά τον οποίο η ανάδρομη Αφροδίτη κινείται στον πέμπτο ηλιακό σου οίκο, τομέας που έχει να κάνει με το φλερτ, την ευχαρίστηση, τον έρωτα και την προσωπική ικανοποίηση.  Δημιουργείται ένα κλίμα επανεξέτασης και αναθεώρησης των αισθηματικών ζητημάτων και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η σχέση που έχεις, αλλά ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζεις και εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, τις αξίες, τις επιθυμίες, τις ανάγκες επικοινωνίας και τους στόχους που θέλεις να πετύχεις στον αισθηματικό τομέα, είτε μόνος, είτε σε σχέση με το πρόσωπο που είσαι μαζί. Όποια εμπόδια και ζητήματα δημιουργηθούν εκείνη την περίοδο θα μπορέσουν να βρουν την λύση τους και να έρθουν ξανά σε ισορροπία μέσα στον Δεκέμβριο. Εφόσον όμως αποφασίσεις να εφαρμόσεις τις αξίες σου και να διεκδικήσεις την ικανοποίηση των νέων αναγκών που προέκυψαν κατά το διάστημα της αναθεώρησης, αυτό να περιμένεις να έχει αποτελέσματα από τα τέλη του έτους και μετά.

Οι πρώτες μέρες του τελευταίου μήνα του έτους θέλουν λίγο προσοχή, γιατί ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να επηρεάσει τον αισθηματικό τομέα, καθώς θα είναι ανάδρομος στα τέλη του πέμπτου σου ηλιακού οίκου. Με μια σωστή και ψύχραιμη αντιμετώπιση θα μπορέσεις να ξεπεράσεις όποιο θέμα πιθανόν δημιουργηθεί και σε αναστατώσει, μιας και ο σύντροφος στην πορεία του μήνα θα ξανασκεφτεί και θα αλλάξει στάση. Επίσης αυτή η διέλευση μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να αναθεωρήσεις την άποψη και την στάση σου στην αισθηματική σου ζωή και να αποφασίσεις κατά την πορεία του μήνα να κινηθείς διαφορετικά και πιο ώριμα.

Η ηλιακή έκλειψη στις 15/2 γίνεται στον όγδοο ηλιακό σου οίκο και μπορεί να φέρει σημαντική ενέργεια στην προσωπική σου ζωή και να σε κάνει να ανοιχτείς ακόμη περισσότερο δημιουργώντας βαθύτερη σωματική και ψυχική επαφή και ένωση με τον σύντροφο, ενώ η σεληνιακή έκλειψη στις 27/7 σε βοηθά να απομονώσεις παράγοντες που λειτουργούν εμποδιστικά και να δουλέψεις περισσότερο την έννοια της συγχώρεσης.
ΛΕΩΝ
Σημαντική χρονιά για την προσωπική σου ζωή, για τις σχέσεις αλλά και για τις συνεργασίες κάθε είδους μιας και οι φετινές εκλείψεις ενεργοποιούν τον άξονα του ηλιακού σου ωροσκοπίου που έχει ακριβώς να κάνει με τις σχέσεις. Σημαντικές αλλαγές και πρωτοβουλίες που έρχονται από εσένα ή από τον σύντροφό σου, ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην σχέση, αφού πρώτα όμως κλείσει ένα προηγούμενο κεφάλαιο. Επίσης οι αλλαγές που θα επηρεάσουν την σχέση σου μπορεί και να προέρχονται από γεγονότα που δεν είναι στο χέρι κανενός από τους δύο και να έχουν να κάνουν με τις γενικότερες εξελίξεις. Το βέβαιο είναι όμως ότι ο τομέας των σχέσεων αλλάζει σημαντικά, αν είναι προς το καλύτερο ή όχι, αυτό εξαρτάται βέβαια από τον ατομικό σου χάρτη. Οι περίοδοι που σηματοδοτούν τις απαρχές αυτών των αλλαγών εντοπίζονται κυρίως στο πρώτο δίμηνο του έτους, με την έκλειψη στις 31/1 να επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στην αρχή του δεύτερου δεκαημέρου και με την έκλειψη στις 15/2 να επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στα τέλη του ζωδίου.

Ο Άρης από τα τέλη Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Μάρτη δίνει μεγάλη ορμή στην ερωτική σου ζωή και σε σπρώχνει να εκφραστείς με πάθος, να γίνεις πιο εκδηλωτικός και τρυφερός. Διάστημα ρομαντικό που μοιράζεσαι γενναιόδωρα αισθήματα και πράξεις. Η σχέση που έχεις ανανεώνεται από πολλές πλευρές και ξυπνά και πάλι το πάθος, ενώ αν είσαι μόνος, τότε είναι ένα ευνοϊκό διάστημα για να παίξεις, να τολμήσεις και να κερδίσεις. Τα παραπάνω, αν και πολύ έντονα δεν είναι παρά μόνο μια πρόγευση, καθώς θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν κατά πολύ από τον Δία που τον Νοέμβριο θα περάσει και αυτός στον ερωτικό σου τομέα. Θα έχεις μπροστά σου αρκετούς μήνες για να δοκιμάσεις τα όρια της ευτυχίας, αν και ο ανάδρομος Ερμής κατά το δεύτερο μισό του Νοέμβρη μπορεί να φέρει παρεξηγήσεις και απομακρύνσεις.

Όμως και το καλοκαίρι θα είναι καυτό φέτος με πολλή δράση στον τομέα των σχέσεων, αλλά χρειάζεται και προσοχή μιας και ο Άρης θα κινηθεί ανάδρομα στον έβδομο ηλιακό σου οίκο, τον τομέα του χάρτη που κατεξοχήν σχετίζεται με τις σχέσεις, από τα τέλη του Ιούνη, ολόκληρο τον Ιούλιο και μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου. Πρόκειται λοιπόν για ένα καλοκαίρι με μεγάλη δραστηριότητα και απρόβλεπτες εξελίξεις και ανατροπές. Εντάσεις, χωρισμοί, διεκδίκηση ελευθερίας και ερωτικής αυτοδιάθεσης ή ακόμη και συγκρούσεις λόγω τρίτου προσώπου θα χρωματίσουν το διάστημα αυτό, εν μέσω του οποίου διαστήματος συμβαίνει και άλλη μια σημαντική για εσένα έκλειψη στις 27/7, η οποία θα δυναμιτίσει τις καταστάσεις στα αισθηματικά και στις σχέσεις και θα σε οδηγήσει να πάρεις πολύ σημαντικές αποφάσεις, ειδικότερα αν έχεις γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σου.

Ο Οκτώβριος είναι μήνας κατά τον οποίο η ανάδρομη Αφροδίτη θα βρίσκεται στο θεμέλιο του ηλιακού σου χάρτη δημιουργώντας ένα κλίμα δυσφορίας και προβλημάτων σε σπίτι και οικογένεια με αποτέλεσμα να δημιουργεί εντάσεις και εμπλοκές και στις σχέσεις σου, είναι καλό να είσαι προσεκτικός και να μην αφήνεις τον σύντροφο παραπονεμένο και με λίγη προσοχή, επειδή μπορεί να σε απασχολούν άλλα σημαντικά ζητήματα. Όποια εμπόδια και ζητήματα δημιουργηθούν εκείνη την περίοδο θα μπορέσουν να βρουν την λύση τους και να έρθουν ξανά σε ισορροπία μέσα στον Δεκέμβριο.

Άλλο ένα διάστημα κατά το οποίο τα αισθηματικά ζητήματα ενεργοποιούνται και χρειάζονται προσοχή είναι το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, με τον Ερμή να βρίσκεται ανάδρομος στον πέμπτο σου ηλιακό οίκο, στον τομέα που σχετίζεται με τα αισθηματικά, το φλερτ, την απόλαυση και τον έρωτα. Ο ανάδρομος μπορεί να μπερδέψει τις καταστάσεις, η συνεννόηση να μην είναι καλή και οι ανάγκες του μυαλού να σε στρέψουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις από την σταθερή σχέση σου. Μια αναδρομή στο παρελθόν μέσα από την επανεμφάνιση προηγούμενου εραστή ή ένα φιλικό πρόσωπο που εκδηλώνεται συναισθηματικά μπορεί να συμβεί και αυτό να μπερδέψει ακόμη περισσότερο τον συναισθηματικό σου κόσμο και να σου δημιουργήσει διλήμματα. Καινούργιες γνωριμίες εκείνη την περίοδο μπορεί να φαίνονται ενδιαφέρουσες, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν διάρκεια και ότι θα οδηγήσουν σε βαθύτερη ικανοποίηση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Φέτος ο Κρόνος και ο Πλούτωνας βρίσκονται σε θέση που επηρεάζουν τον αισθηματικό σου τομέα, καθ’όλη την διάρκεια του έτους και αυτό δημιουργεί την ανάγκη να εστιαστείς περισσότερο στην ερωτική σου ζωή και να πάρεις τα πράγματα ακόμη πιο σοβαρά. Εστιάζεσαι σε σχέσεις που είναι υγιείς και που μπορείς να δώσεις και να πάρεις αγάπη.
Ο Άρης από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μάη σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεται για να καταφέρεις πολλά και να κάνεις υπερβάσεις, ώστε να έχεις αυτό που θες, όμως η αναδρομή του Άρη κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου θα φέρει δυσκολίες και εμπόδια στα ζητήματα της καρδιάς. Πρέπει να είσαι προσεκτικός και σε επιφυλακή γιατί εκείνη την περίοδο μπορεί να πέσεις θύμα της γοητείας και του ερωτικού μαγνητισμού κάποιου και να τινάξεις στον αέρα αυτό που χτίζεις από την αρχή του έτους. Επίσης εκείνη την περίοδο ο σύντροφος μπορεί να είναι πιο κλειστός και να θέλει να απομονωθεί, κάτι που και πάλι χρειάζεται προσοχή, υπομονή και υποστήριξη για να μην δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες εντάσεις. Τα δύσκολα θα περάσουν και μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη θα μπορέσεις να βρεις και πάλι τις ισορροπίες σου.

Ο Ποσειδώνας παραμένει στον τομέα των σχέσεων και φέτος και σε βοηθά να δημιουργήσεις ή να ενισχύσεις την πνευματική σύνδεση με τον σύντροφο και να κάνεις πιο βαθιά την συναισθηματική επαφή. Είσαι πιο δοτικός, κατανοητικός και συμπονετικός με τις σχέσεις σου και αυτό τονίζεται ακόμη περισσότερο από τον Άρη από τα μέσα του Νοέμβρη και όλον τον Δεκέμβρη. Δίνεις μεγάλη προσοχή και φροντίδα στον σύντροφο και θέλεις να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να τον υποστηρίξεις και να τον βοηθήσεις.

ΖΥΓΟΣ

Η σεληνιακή έκλειψη στις 31/1 και η ηλιακή έκλειψη στις 15/2 επηρεάζουν τα αισθηματικά σου και μπορεί να είναι το διάστημα που ένας καινούργιος μεγάλος έρωτας εμφανίζεται στο προσκήνιο. Έρχεσαι σε επαφή με την αλήθεια της καρδιάς σου, κάνεις θερμή και ανοιχτή επαφή με όσους αγαπάς και μπορείς να ανανεώσεις το πάθος και την τρυφερότητα μέσα στην σχέση που έχεις.

Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και μέσα Απρίλιου είναι ένα διάστημα που θα χρειαστεί προσοχή και επιφυλακή στον αισθηματικό τομέα και κυρίως με την σταθερή σου σχέση, καθώς ο ανάδρομος Ερμής από τον Κριό και τον δικό σου έβδομο ηλιακό οίκο θα βάλει το χεράκι του για να αναστατώσει την σχέση με παρεξηγήσεις που θα οφείλονται στο πείσμα και στην υποκειμενική αντίληψη και επιμονή του συντρόφου πάνω σε ορισμένα θέματα. Θέματα και ζητήματα που δημιουργούνται αυτή την περίοδο έχουν την τάση να βρουν την λύση τους γύρω στις αρχές του Μάη.
Ο Άρης από τα μέσα του Μάη επιδρά στην ερωτική σου ζωή και σε κάνει να εστιάζεσαι περισσότερο σε αυτόν τον τομέα, αλλά από τα τέλη Ιουλίου και μέχρι τα μέσα Αυγούστου γυρίζει ανάδρομος και σου δημιουργεί προβλήματα και εντάσεις με τον αγαπημένο σου, έχεις δυσκολία να συνδεθείς ουσιαστικά με την αληθινή σου επιθυμία και τα θέλω της καρδιάς σου και δεν μπορείς να εκφράσεις εύκολα αυτό που νοιώθεις, κάτι που οδηγεί σε διαμάχες και εντάσεις με τον σύντροφο.
Στις 27/7 η σεληνιακή έκλειψη αυξάνει τις εντάσεις και ίσως να είναι η καλύτερη στιγμή για να απομακρύνεις από την ζωή σου μια σχέση, έναν σύντροφο ή έναν εραστή που δεν σου κάνει καλό ή να προσπαθήσεις να δουλέψεις τα θέματα που υπάρχουν πηγαίνοντας πολύ βαθιά στην ρίζα τους.
Πρόκειται λοιπόν για ένα καλοκαίρι με μεγάλη δραστηριότητα και απρόβλεπτες εξελίξεις και ανατροπές. Εντάσεις, χωρισμοί, διεκδίκηση ελευθερίας και ερωτικής αυτοδιάθεσης ή ακόμη και συγκρούσεις λόγω τρίτου προσώπου θα χρωματίσουν το διάστημα αυτό την σχέση που υπάρχει. Αν είσαι ελεύθερος,  θα έχεις πολλές ευκαιρίες να περάσεις καλά και να βρεις ικανοποίηση, δραστηριότητα και έξαψη μέσα από απρόβλεπτες επαφές και γνωριμίες χωρίς να το επιδιώκεις. Δεν είναι απίθανο να επανακάμψει διεκδικητικά και από το πουθενά μια παλιότερη σχέση. Απόλαυσε την διαδικασία, αλλά μην δέσεις τίποτα κόμπο για μετά το καλοκαίρι. Θα χρειαστεί μέχρι και τα τέλη του Σεπτέμβρη σίγουρα ένα διάστημα για να δεις αν αυτό που ξεκίνησε το καλοκαίρι μπορεί να συνεχίσει και αν είναι βιώσιμο.
Το πρώτο μισό του Νοεμβρίου η ανάδρομη Αφροδίτη θα σε οδηγήσει σε αναθεωρήσεις και το κλίμα δυσφορίας που θα υπάρχει δημιουργεί διλήμματα που χρειάζονται απαντήσεις και λύσεις. Ίσως κάποιο οικονομικής ή σεξουαλικής φύσης ζήτημα δημιουργήσει εκείνη την περίοδο προβληματισμό στον αισθηματικό τομέα. Όποια εμπόδια και ζητήματα δημιουργηθούν εκείνη την περίοδο θα μπορέσουν να βρουν την λύση τους και να έρθουν ξανά σε ισορροπία μέσα στο δεύτερο μισό του μήνα, όταν η Αφροδίτη γυρίσει ευθύδρομη ή αν τα ζητήματα από την φύση τους χρειάζονται περισσότερο χρόνο, τότε οι λύσεις θα έρθουν από τα μέσα του Δεκέμβρη και μετά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Δίας φέτος από το ζώδιό σου είναι ευνοϊκός, αλλά η χρονιά δεν κινείται τόσο πολύ γύρω από την προσωπική σου ζωή και οι ευκαιρίες που σου δίνει έρχονται σε άλλους τομείς. Σίγουρα όμως είναι μια χρονιά που θα ωριμάσεις αρκετά  και θα συνειδητοποιήσεις αρκετά πράγματα που θα σε ξαφνιάσουν στον αισθηματικό σου τομέα.
Ο Οκτώβριος είναι μήνας κατά τον οποίο η ανάδρομη Αφροδίτη κινείται στο ζώδιό σου δημιουργώντας ένα κλίμα επανεξέτασης και αναθεώρησης των αισθηματικών ζητημάτων και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η σχέση που έχεις, αλλά ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζεις και εσύ ο ίδιος τις αξίες, τις επιθυμίες, τις ανάγκες και την γενικότερη φιλοσοφία σου σε σχέση με το πρόσωπο που είσαι σε σχέση. Όποια εμπόδια και ζητήματα δημιουργηθούν εκείνη την περίοδο θα μπορέσουν να βρουν την λύση τους και να έρθουν ξανά σε ισορροπία μέσα στον Δεκέμβριο. Εφόσον όμως αποφασίσεις να εφαρμόσεις τις αξίες σου και να διεκδικήσεις την ικανοποίηση των νέων σου αναγκών που προέκυψαν κατά το διάστημα της αναθεώρησης, αυτό να περιμένεις να έχει αποτελέσματα από τα τέλη του έτους και μετά.
Ο Ουρανός από τα μέσα του Μάη αρχίζει το ταξίδι του μέσα από τον έβδομο ηλιακό σου οίκο, τον κατεξοχήν τομέα των σχέσεων και η παρουσία του θα επηρεάσει τις σχέσεις σου μέχρι και τις αρχές του Νοέμβρη. Το παραπάνω διάστημα θα παρατηρήσεις αλλαγές στην σχέση σου. Οι αλλαγές μπορεί να έρθουν από τον σύντροφο ή μπορεί και εσύ ο ίδιος να πιάσεις τον εαυτό σου ότι χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό πλέον από τον σύντροφο. Η τάση να σε ελκύουν άτομα που μέχρι τώρα απέρριπτες ή που δεν φανταζόσουν ότι θα σου άρεσαν θα είναι μεγάλη. Γενικότερα αλλάζει κατά πολύ η στάση που κρατάς απέναντι στις σχέσεις.
Ο Ποσειδώνας παραμένει και φέτος στον πέμπτο σου ηλιακό οίκο και συνεχίζει να σε σπρώχνει να αναζητάς την πνευματική ουσία και την ανώτερη εκδήλωση της αγάπης μέσα στις σχέσεις σου. Θες να ενισχύσεις την πνευματική σύνδεση με τον σύντροφο και να κάνεις πιο βαθιά την συναισθηματική επαφή. Είσαι πιο δοτικός, κατανοητικός και συμπονετικός με τις σχέσεις σου και αυτό τονίζεται ακόμη περισσότερο από τον Άρη από τα μέσα του Νοέμβρη και όλον τον Δεκέμβρη. Δίνεις μεγάλη προσοχή και φροντίδα στον σύντροφο και θέλεις να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να τον υποστηρίξεις και να τον βοηθήσεις, ενώ αν είσαι μόνος είναι ένα καλό διάστημα για να βγεις ραντεβού και να δοκιμάσεις την τύχη σου, που σίγουρα σε ευνοεί.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Παρότι απελευθερώθηκες από τον Κρόνο, η φετινή χρονιά σε θέλει πιο ώριμο και πιο προσεκτικό στις επιλογές που κάνεις στον αισθηματικό τομέα ή στους χειρισμούς που χρειάζονται στην σχέση που διατηρείς και σε ενδιαφέρει. Είναι μια χρονιά που ουσιαστικά τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και σε απασχολούν δεν έχουν να κάνουν τόσο με τον αισθηματικό τομέα, αλλά φυσικά πλέον δεν κάνεις υποχωρήσεις και το ζητούμενό σου είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια. Μια σχέση δεν είναι για να σε ρίχνει στα τάρταρα, αλλά για να σου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και μέσα Απρίλιου είναι ένα διάστημα που θα χρειαστεί προσοχή και επιφυλακή στον αισθηματικό τομέα και κυρίως με την σταθερή σου σχέση, καθώς ο ανάδρομος Ερμής από τον Κριό και τον δικό σου έβδομο ηλιακό οίκο θα βάλει το χεράκι του για να αναστατώσει την σχέση με παρεξηγήσεις που θα οφείλονται στο πείσμα και στην υποκειμενική αντίληψη και επιμονή του συντρόφου πάνω σε ορισμένα θέματα. Θέματα και ζητήματα που δημιουργούνται αυτή την περίοδο έχουν την τάση να βρουν την λύση τους γύρω στις αρχές του Μάη.
Η έκλειψη στις 12/7 ενεργοποιεί αλυσιδωτές καταστάσεις και σε βοηθά να εστιάσεις πιο καθαρά σε καινούργιους τρόπους για να ανοιχτείς και να εκφραστείς συναισθηματικά και ερωτικά και αυτή την περίοδο μπορείς να ενισχύσεις τον ψυχικό δεσμό που έχεις με τον σύντροφο ή τον εραστή σου.
Φέτος ο Ουρανός σταματά σιγά σιγά να επηρεάζει τον αισθηματικό σου τομέα, μετά από επτά ολόκληρα χρόνια αλλαγών, πειραματισμών και απρόβλεπτων καταστάσεων. Η επιρροή του υπάρχει για λίγο ακόμη από την αρχή του έτους και μέχρι τα μέσα Μαΐου και πάλι από τις αρχές Νοέμβρη και μετά. Αυτά είναι και τα διαστήματα που μπορεί κάτι να σου αλλάξει τον δρόμο που έχεις ορίσει και να πιάσεις τον εαυτό σου να θέλει διαφορετικά, περίεργα και απαγορευμένα πράγματα.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ιδιαίτερη αυτή η χρονιά για την αισθηματική σου ζωή, αλλά και για τις συνειδητοποιήσεις και τις αποφάσεις που θα πάρεις. Ο Κρόνος από το ζώδιό σου φυσικά σε καλεί και δίνει το πρόσταγμα να ξεκαθαρίσεις τα ζητήματα της καρδιάς και να βάλεις τάξη, κρατώντας το χρήσιμο και το αληθινό. Φέτος, η αισθηματική σου ζωή δεν επηρεάζεται από απλά πραγματάκια, όπως ανάδρομος Ερμής και Αφροδίτη.. Φέτος ρόλο θα παίξουν οι εκλείψεις της χρονιάς που ανοίγουν και κλείνουν μεγάλα κεφάλαια στην αισθηματική σου ζωή.
Η έκλειψη στις 31/1 σε βοηθά να επεξεργαστείς καλύτερα και να απομονώσεις θέματα και προβλήματα που σε εμποδίζουν να λειτουργήσεις άνετα με την σχέση σου ή που σε εμποδίζουν να ανοιχτείς και να δημιουργήσεις μια σταθερή και καλή σχέση με κάποιον. Η χρονιά μπορεί να αρχίζει με έναν ψυχολογικό, αυτογνωσιακά τόνο λοιπόν, αλλά στην ουσία θα κινηθεί με πολύ πρακτικό τρόπο γύρω από τα αισθηματικά ζητήματα.
Η έκλειψη στις 12/7 επηρεάζει την αισθηματική σου ζωή και τις σχέσεις σου και είναι κατάλληλο διάστημα για να απομακρύνεις οτιδήποτε δεν σε ικανοποιεί, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών σου και σε προβληματίζει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χωρίζεις βέβαια! Είναι η στιγμή που εστιάζεσαι και λύνεις τα προβλήματα που υπάρχουν και τα θέματα που απασχολούν και βαραίνουν την σχέση σου. Μετά από αυτή την εκκαθάριση μπορείς να έρθεις ακόμη πιο κοντά με τον σύντροφο και η σχέση σου να δυναμώσει. Ο ανάδρομος Ερμής επηρεάζει από τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου και φέρνει στην επιφάνεια θέματα εμπιστοσύνης, αλλά και σεξουαλικής ικανοποίησης που χρειάζεται να επιλυθούν, κάτι που τονίζεται μέσα στο ίδιο διάστημα και από την έκλειψη στις 11/8 που σε βοηθά να ενδυναμώσεις τους δεσμούς και την βαθύτερη και αληθινή επαφή.
Δεν φτάνουν μόνο οι εκλείψεις που αναστατώνουν την αισθηματική σου ζωή φέτος, είναι και ο Ουρανός μαζί, ο πλανήτης του απρόοπτου και του διαφορετικού. Από τα μέσα Μαΐου και μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη ο Ουρανός κάνει τα πρώτα του βήματα στον Ταύρο και στον πέμπτο σου ηλιακό οίκο, δηλαδή στον τομέα που έχει να κάνει με τον φλερτ, την έκφραση του εαυτού σου, τον έρωτα και τις αισθηματικές εξελίξεις. Όχι ακόμη ξεκάθαρα, αυτό θα γίνει τις επόμενες χρονιές, παίρνεις μια γεύση από αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Για φέτος θα νοιώσεις την ανάγκη να απελευθερώσεις περισσότερο τον εαυτό σου και να αφήσεις ανοιχτά όλα τα δεδομένα Αρχίζεις και καταλαβαίνεις ότι δεν σου αρέσουν τα ίδια πράγματα πλέον και ότι χρειάζεσαι κάτι λίγο πιο διαφορετικό από τα συνηθισμένα για να μπορέσεις να λειτουργήσεις δημιουργικά και ζωντανά σε μια σχέση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η σεληνιακή έκλειψη  στις 31/1 ενεργοποιεί έντονα τον τομέα των σχέσεων και είναι το έναυσμα για να ξεκαθαρίσεις καταστάσεις και να απομονώσεις προβλήματα και θέματα που δυσκολεύουν την σχέση σου. Αποφασίζεις να γίνεις περισσότερο εκδηλωτικός με αυτούς που αγαπάς και αναλαμβάνεις πρόθυμα ευθύνες μέσα στην σχέση. Αν υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν ικανοποιεί όμως τα στάνταρ που εσύ θέτεις ή αν ο σύντροφος επαναλαμβάνει πεισματικά τα ίδια λάθη χωρίς σημάδια μεταμέλειας, τότε ίσως ο πρώτος μήνας της χρονιάς να φέρει και το τέλος μια σχέσης.
Αν είσαι μόνος σου, μπορεί να κάνεις μια νέα γνωριμία και από την αρχή να θελήσεις να προχωρήσεις πιο σοβαρά και να συνδεθείς με πολλούς τρόπους, αναλαμβάνοντας ευθύνες. Είναι μια περίοδος ωριμότητας στην αισθηματική σου ζωή και θέλεις να γίνει αυτό που πρέπει όπως πρέπει.
Από τα τέλη του Ιουλίου και κατά το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου είναι μια περίοδος που θα σε προβληματίσει και χρειάζεται να είσαι προσεκτικοί σε επικοινωνίες και συνεννοήσεις που θα κάνεις με το ταίρι σου, καθώς ο ανάδρομος Ερμής στον έβδομο σου ηλιακό οίκο δημιουργεί κλίμα παρεξηγήσεων και βιασύνης. Ακυρώσεις και αλλαγές σε σχέδια μπορεί να υπάρξουν, ο σύντροφος να αλλάζει στάση και νοοτροπία εκείνη την περίοδο ή να επηρεάζεται αρκετά το σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης. Την ίδια περίοδο δεν είναι απίθανο να υπάρξουν επιστροφές και προσπάθειες για επανασύνδεση. Σε αυτή την περίπτωση όμως χρειάζεται προσοχή και ψύχραιμες αποφάσεις και χειρισμοί, καθώς σε επηρεάζουν οι εκλείψεις που γίνονται την ίδια περίοδο, η μια στις 27/7 και η άλλη στις 11/8.

ΙΧΘΥΕΣ
Η έκλειψη στις 13/7 επηρεάζει τα αισθηματικά σου και σου δίνει την ευκαιρία να ανοιχτείς ακόμη περισσότερο, να αφήσεις άμυνες και ανασφάλειες πίσω και να τολμήσεις να βουτήξεις σε μια θάλασσα συναισθημάτων. Μοιράζεσαι την αγάπη σου απλόχερα, είσαι πιο ανοιχτός και γλυκός, φέρνεις στην ζωή σου αγάπη αλλά και την προσφέρεις στην ζωή των άλλων. Αν είσαι μόνος, τότε είναι η στιγμή που μπορείς να παίξεις το παιχνίδι του φλερτ και του έρωτα με μεγάλη επιτυχία, γοητεία και σαγήνη, ενώ αν είσαι σε σχέση, τότε μπορείς να δημιουργήσεις τις συνθήκες που επικρατούσαν όταν γνωριστήκατε και να ξανανιώσεις σαν την πρώτη φορά!
Το πρώτο μισό του Νοεμβρίου η ανάδρομη Αφροδίτη θα σε επηρεάσει και θα σε οδηγήσει σε αναθεωρήσεις. Το κλίμα δυσφορίας που θα υπάρχει δημιουργεί διλήμματα που χρειάζονται απαντήσεις και λύσεις. Ίσως κάποιο οικονομικής ή σεξουαλικής φύσης ζήτημα δημιουργήσει εκείνη την περίοδο προβληματισμό στον αισθηματικό τομέα. Θα έχεις μεγάλη ανάγκη από την σεξουαλική επιβεβαίωση και οι επικοινωνίες σου μπορεί να στραφούν ακόμη και σε πρόσωπο του παρελθόντος ή να επικοινωνήσει ένας πρώην με σένα. Θα χρειαστεί να ζυγίσεις την σημασία της προσωπικής επιβεβαίωσης και την αξία της σχέσης που έχεις. Όποια εμπόδια και ζητήματα δημιουργηθούν εκείνη την περίοδο θα μπορέσουν να βρουν την λύση τους και να έρθουν ξανά σε ισορροπία μέσα στο δεύτερο μισό του μήνα, όταν η Αφροδίτη γυρίσει ευθύδρομη ή αν τα ζητήματα από την φύση τους χρειάζονται περισσότερο χρόνο, τότε οι λύσεις θα έρθουν από τα μέσα του Δεκέμβρη και μετά.
ΠΗΓΗ: Astropedia.gr