Κάποια άτομα φαίνονται από μακρυά ότι είναι Κριοί στο ζώδιο, αφού έχουν κάποια χαρακτηριστικά που κάνουν «μπαμ» και θα τα διαβάσεις στα παρακάτω facts. Ο Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου) κατέχει την πρώτη θέση στο ζωδιακό κύκλο κι αυτό όχι τυχαία, αφού έχει γεννηθεί για να ηγείται. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο, προβάλλουν έντονα την προσωπικότητά τους στους άλλους κι αποπνέουν ζωντάνια. Έχουν χιούμορ και νέες ιδέες, ώστε να μην βαρεθείς ποτέ δίπλα τους. Εάν είστε Κριοί, θα ταυτιστείτε πλήρως με τα παρακάτω 10 facts.

Τα χαρακτηριστικά των Κριών

Η επιθυμία του Κριού είναι να δημιουργεί στους άλλους την εντύπωση ότι είναι ένα άτομο συναρπαστικό και γεμάτο ζωή! Θέλει η ζωή του να είναι περιπετειώδης, επιδιώκει να είναι στο κέντρο της προσοχής και συνήθως τα καταφέρνει. Έχει έντονη αυτοπεποίθηση και μετανιώνει δύσκολα, ακόμη και εάν κάνει κάτι λάθος.

Ενθουσιάζεται με κάθε νέο στόχο που βάζει κι απολαμβάνει περισσότερο τη συγκίνηση του κυνηγιού από την κατάκτηση του στόχου. Επίσης, είναι ιδιαίτερα παρορμητικός και συνήθως δε σκέφτεται αρκετά πριν κάνει κάτι ή πριν μιλήσει. Λέει ο,τι του έρχεται στο μυαλό ακόμη και εάν πολλές φορές στο τέλος… το μετανιώνει! Τουλάχιστον, ρίχνει τον εγωισμό του και δεν διστάζει να ζητήσει συγγνώμη όταν χρειαστεί. 

Ο άντρας Κριός είναι ευθύς και δίκαιος. Του αρέσει η περιπέτεια, το κυνήγι του έρωτα και η χαρά της κατάκτησης. Η καθημερινότητά του είναι ζωγραφισμένη με έντονα χρώματα και δυνατές πινελιές.

Η γυναίκα Κριός χαρακτηρίζεται από την ηγετική της ικανότητα, το πρωτοποριακό της πνεύμα και τη λατρεία της για ελευθερία και ανεξαρτησία. Είναι η πρώτη και θέλει πάντα να είναι και η καλύτερη. 

κριοί facts

Κριοί – facts.

Ας δούμε 10 facts που ταιριάζουν σε όλους μας όλους τους Κριούς που ξέρουμε:

1.

Έχουν θέμα με τα νευράκια τους. Οι Κριοί είναι η χαρά της ζωής μέχρι… να νευριάσουν. Εκεί, θέλεις να εξαφανιστείς, καθώς ακόμη και εάν δεν φταις, ακόμη και εάν εσύ έχεις το δίκιο, ακόμη και εάν δεν έχεις καμία σχέση με τον λόγο που έχουν νεύρα, θα καταλήξεις να απολογείσαι. Τους προτείνουμε να ξεκινήσουν κάποια πολεμική τέχνη για να εκτονώσουν όλη αυτή την εσωτερικευμένη πυγμή.

 2.

Δείχνουν ειλικρινή καλοσύνη, εκτός εάν δεν σε συμπαθούν. Εάν είσαι στον κύκλο κάποιου Κριοί και σε εκτιμάει, θα σε υπερασπιστεί μέχρι θανάτου. θα τρέξει για εσένα, θα σου προσφέρει ό,τι μπορεί, θα χαρεί ειλικρινά με τις χαρές σου και θα στεναχωρηθεί με τις λύπες σου. Εάν όμως τον προδώσεις, ξέχασέ τα όλα αυτά, καθώς μπορεί να συγχωρεί αλλά δεν ξεχνάει.

3.

Προτιμούν να κάνουν πράγματα μόνοι τους, παρά να περιμένουν να πάρουν άλλοι την πρωτοβουλία. Οι Κριοί θέλουν να περιτριγυρίζονται από ενεργητικούς ανθρώπους και θέλουν να κάνουν συνέχεια διαφορετικά και συναρπαστικά πράγματα. Εάν όμως δεν βρίσκουν κάποιον να τα κάνουν όλα αυτά, δεν θα διστάσουν να τα κάνουν ακόμη και μόνοι τους. Έχεις δει άτομο στο σινεμά μονάχο του; Κριός μπορεί να ‘ναι! Αγαπούν τον εαυτό τους και θεωρούν ότι είναι η καλύτερή τους παρέα.

4.

Εάν έχεις πειραχτεί μαζί τους, πες τους το. Αλλιώς δεν θα το καταλάβουν ποτέ. Επειδή οι Κριοί είναι τόσο αυθόρμητα άτομα και συνηθίζουν να τα λένε όλα ευθέως χωρίς υπονοούμενα, πιθανώς να μην καταλάβουν κάτι όταν τους το λες έμμεσα. Δεν θα παρεξηγήσουν την ειλικρίνεια σου εάν τους πεις το πρόβλημά τους μαζί τους, κάθε άλλο το εκτιμούν όταν κάποιος είναι ξεκάθαρος μαζί τους. Σιχαίνονται να βγάζουν από τον άλλον πράγματα «με το τσιγκέλι».

5.

Φοβούνται την αδυναμία. Ένα από τα θετικά τους που ταυτόχρονα είναι και αρνητικό, είναι ότι φοβούνται να δείξουν την ευαισθησία τους και την ψυχική τους αστάθεια. Θέλουν πάντα να δείχνουν δυνατοί ώστε να είναι οι ιδανικοί ηγέτες σε κάθε κατάσταση. Όταν δεν μπορούν να ελέγξουν πτυχές της ζωής τους, όπως συμβαίνει πότε-πότε σε όλους τους ανθρώπους, τα χάνουν. Εάν το καταλάβεις, μην το επισημάνεις, απλά να τους συμπαρασταθείς. Θα το εκτιμήσουν πολύ παραπάνω από ό,τι νομίζεις.

6.

Χρειάζεται μόλις ένα λεπτό για να αποφασίσει ο Κριός εάν σε συμπαθεί ή όχι. Έχεις ακούσει που για κάποιους ανθρώπους η πρώτη εικόνα είναι το παν; Ε, για τους Κριούς αυτό ισχύει φουλ. Έχουν την υπερδύναμη να «διαβάζουν» το άλλο άτομο κυριολεκτικά από το πρώτο λεπτό. Τότε αποφασίζουν εάν και πόσο το συμπαθούν. Εάν δεν κάνεις καλή πρώτη εντύπωση σε έναν Κριό, πολύ σπάνια θα του αλλάξεις γνώμη. Εάν όμως τα καταφέρεις, θα το παραδεχτεί και θα σου δώσει τα εύσημα.

Αυτό ισχύει και στα ερωτικά. Εάν δεν του έκανες κλικ το λεπτό που γνωριστήκατε. δεν θα σε δει ποτέ με «άλλο μάτι». Το καλό μαζί τους είναι ότι είναι από τους λίγους που μπορούν όντως να ζήσουν τον κεραυνοβόλο έρωτα.

7.

Μπορούν να σε κόψουν από την ζωή τους πανεύκολα. Οι Κριοί θα είναι δίπλα σου σαν βράχος για δεκαετίες εάν τους αποδείξεις ότι αξίζεις να είσαι δίπλα τους. Εάν όμως τους κάνεις κάποια στραβή, θα τους πάρει ελάχιστο χρόνο να σε εξαφανίσουν από την ζωή τους σαν να μην υπήρξες ποτέ. Δεν θα το κάνουν εκδικητικά, θα το κάνουν γιατί θεωρούν ότι το να βγάλουν συγκεκριμένα άτομα από την ζωή τους, αποβάλλουν κάτι τοξικό.

8.

Έχουν «αλλεργία» στα ψέματα. Άλλο ένα χαρακτηριστικό τους που μπορείς να το πάρεις και αρνητικά και θετικά, είναι ότι δεν τους αρέσουν τα ψέματα. Προτιμούν να γίνουν δυσάρεστοι, προτιμούν να τσακωθούν μαζί του, από το να σου πουν ψέματα για να σου χαϊδέψουν τα αυτιά.

Επίσης, εάν δεν αισθάνονται πια πράγματα για τον ερωτικό τους σύντροφο, θα το εκδηλώσουν αμέσως. Δεν είναι από τα άτομα που θα σε κοροϊδεύουν για καιρό, ενώ το πάθος μεταξύ σας έχει ήδη τελειώσει. Προτιμά να πονέσει, παρά να ζει σε κάτι μέτριο.

9.

Είναι μονίμως σε «πόλεμο» με το μυαλό τους. Είναι από τα άτομα που κάνουν αυτό που λέμε «overthinking». Όλη μέρα σκέφτονται και κρίνουν καταστάσεις, ξανά παίζουν σκηνικά στο κεφάλι τους για να δουν τι θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικό. Κάνουν σενάρια για εναλλακτικές καταστάσεις στην ζωή τους και αναρωτιούνται μονίμως εάν κάνουν το σωστό, στα πάντα. Εάν για να σκεφτούν χρησιμοποιούσαν βενζίνη, θα έβλεπες να βγαίνουν μαύροι καπνοί από τα μυαλά τους.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία συνεχούς κρίσης και αμφισβήτησης τους κάνει πιο δυνατούς. Τους κάνει να νιώθουν ότι έχουν πλήρη έλεγχο της ζωής τους και ότι προσπαθούν να είναι πάντα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

10.

Όσο γρήγορα σε ερωτεύονται, τόσο γρήγορα… ξενερώνουν. Εάν τους δείξεις καλή εικόνα στην αρχή και κάνετε ενδιαφέροντα πράγματα, θα έχεις δίπλα σου μία βόμβα ενέργειας με την οποία ποτέ δεν θα βαριέσαι. Εάν όμως εσύ τους κάνεις να βαρεθούν, τότε ξέχνα τα όλα αυτά. Μέσα σε λίγο καιρό θα σταματήσουν όλη την προσπάθεια που έκαναν για να περνάτε καλά.

Υπάρχει το μυστικό για να έχεις για πάντα δίπλα σου τα Κριαράκια και περιγράφεται με 3 λέξεις: πάθος, ζωντάνια, χιούμορ. Κάνε τους να γελούν και δείξε τους πάθος ακόμη και εάν έχουν περάσει χρόνια και θα ζείτε πάντα στα «μέλια», σαν τον πρώτο καιρό που ήσασταν μαζί. Οι περισσότεροι Κριοί ταυτίζονται με αυτά τα ερωτικά facts.

Bonus Fact: 

Αγαπούν τις προκλήσεις. Πες τους ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ξαφνικά θα τους δεις να σου αποδεικνύουν σιωπηρά ότι όχι μόνο μπορούν αλλά είναι οι καλύτεροι σε αυτό. Βέβαια, από την στιγμή που αυτό το κάτι με το οποίο παθιάζονται σταματάει να αποτελεί πρόκληση, θα το παρατήσουν και δεν θα ξανά ασχοληθούν ποτέ. Είναι από τα άτομα που έχουν ταυτόχρονα πολλά μικρά ταλέντα αλλά όχι ένα βασικό και μεγάλο.

κριοί facts

Αυτά είναι τα πιο συχνά facts με τα οποία ταυτίζονται οι Κριοί. Με λίγα λόγια, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους και θα έχετε δίπλα σας φίλους-συντρόφους «φωτιά» με τους οποίους σίγουρα δεν θα βαρεθείτε ποτέ, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι μία στο τόσο θα έχετε επικούς τσακωμούς.

Διάβασε ακόμη: Ζώδια και καταπίεση: Πόσο ζωτικό χώρο χρειάζεται το καθένα σε μία σχέση;