Από τις 20 Δεκεμβρίου 2017, Ο Κρόνος θα περάσει στο σπίτι του, στο ζώδιο τον Αιγόκερω, όπου και θα παραμείνει μέχρι το 2020, τεστάροντας την επιμονή μας, την επιθυμία μας για κοινωνική διάκριση, αλλά κυρίως τις ικανότητες μας και τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να φτάσουμε στην κορυφή, απονέμοντας την Κρόνια δικαιοσύνη.  Ο Αιγόκερως είναι γήινο ζώδιο, με ισχυρό πείσμα, φανερή φιλοδοξία και έχει πάντα στρατηγική,  με αποτέλεσμα να εργάζεται υπομονετικά για να πετύχει αυτό που έχει στο μυαλό του.  Έτσι όλη αυτήν την περίοδο , Ο Κρόνος σαν Δάσκαλος, θα τεστάρει συνεχώς τις επιδόσεις μας, την αξία μας και με «δύσκολα» διαγωνίσματα,  ώστε να δικαιώσει αυτούς που έχουν δοκιμαστεί σκληρά και συνεχίζουν τον αγώνα τους,  χωρίς να μεμψιμοιρούν. Βέβαια, Ο Κρόνος θα πετάξει και με σκληρό τρόπο, και έξω από το «αφρό» της κοινωνίας, όσους με πλάγιους , υπόγειους τρόπους, καταχράστηκαν την εξουσία τους και δεν τήρησαν τους υφιστάμενους ηθικούς κανόνες, εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες των γύρω τους.

Έτσι και σε γενικές γραμμές, Σκληρή, τίμια δουλειά απαιτεί ο Κρόνος στον Αιγόκερω και για να κερδίσεις την εύνοια του,   πρέπει να δεις κατάματα τις ατέλειες σου και να προσπαθήσεις να φτιάξεις το προφίλ σου, επενδύοντας σοβαρά στο μέλλον σου. Υλοποίηση λοιπόν με σχέδιο, οργάνωση και βήμα βήμα μπορείς να δώσεις σχήμα, μορφή στις ιδέες σου, ξεχνώντας όμως συναισθηματισμούς και περιττές ευαισθησίες. Ναι , Ο Κρόνος στον Αιγόκερω δεν θέλει ρομαντισμούς – συναισθηματικά παιχνίδια , προτιμά τις συμφωνίες και σε θέματα αγάπης προτείνει, απαιτεί παραδοσιακές σχέσεις που θα ..τηρούν τις προϋποθέσεις. Έτσι εάν θέλεις να νιώθεις ασφάλεια και να είσαι καταξιωμένος, θα θυσιάσεις τις συναισθηματικές σου ανάγκες και θα δουλέψεις ξεπερνώντας τις δυνάμεις σου, πέρα από τις σωματικές σου αντοχές και «σκαρφαλώνοντας» τις πιο ψηλές …βουνοκορφές!!

Μέσα στο 2018 ο Κρόνος θα ταξιδέψει στο πρώτο δεκαήμερο του Αιγόκερου και θα επηρεάσει το αντίστοιχο δεκαήμερο όλων των ζωδίων.

Πιο συγκεκριμένα για κάθε ζώδιο . διάβασε και τον ωροσκόπο σου.

 

Κριός

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω φιλοξενείται από τον δέκατο ηλιακό σου οίκο, που σημαίνει ότι πρέπει να αποδείξεις την αξία σου, να δουλέψεις πέρα από στάνταρ ωράρια και να συνεργαστείς με απαιτητικούς ανθρώπους για να πετύχεις τους στόχους σου.  Έτσι και πολλές φορές θα εξαντλείται η υπομονή σου, καθώς θα αισθάνεσαι στριμωγμένος και δεν θα μπορείς να ασχοληθείς με τις προσωπικές σου ανάγκες και θα λιγοστέψει αρκετά ο προσωπικός χρόνος Βέβαια θα σε πιάσει και η μανία να διακριθείς, να αποκτήσεις όνομα, οπότε θα πεις ναι στην «αργή» επιτυχία σου και θα σηκώσεις τα μανίκια για να τα καταφέρεις, και χωρίς να βιάζεσαι.. Πίεση από άτομα εξουσίας, οικογενειακές φιγούρες και αλλαγή κοινωνικής θέσης- επαγγέλματος λόγω εξωγενών συνθηκών.


Ταύρος

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα σε ξεβολέψει με καλό ..σκοπό και μέσα από τον ένατο ηλιακό σου οίκο, για να ξαναβρείς τα πατήματα σου , να κάνεις την αυτοκριτική σου και να σπάσεις αλυσίδες-σχέσεις που σε κρατούσαν πίσω. Φυσικά θα σκέφτεσαι συνέχεια την έξοδο σου από μια δουλειά, πόλη, ή συχνά από μια προσωπική κατάσταση και θα αισθάνεσαι ότι έχει κολλήσει ο χρόνος και δεν υπάρχει εξέλιξη, δηλαδή ότι έχεις βαλτώσει.. Όμως, κάτω απ΄ αυτές τις περιοριστικές συνθήκες και εξαιτίας της δυσαρέσκειας σου, θα πεισμώσεις και θα αρχίσεις τα θαύματα.; Μπορείς δηλαδή να σπουδάσεις, να μπεις σε μια φάση βελτίωσης των προσόντων σου, και κοινωνικοποιηθείς και το σπουδαιότερο,  να αναλάβεις την ευθύνη της μέχρι τώρα κατάστασης σου, σταματώντας να ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους και θα γίνεις πιο δραστήριος. Υποχρεώσεις μέσα σε Ανώτερα ιδρύματα, ταξίδια και νομικές υποθέσεις θα σε απασχολήσουν αρκετά.


Δίδυμος

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε ξαλαφρώνει γιατί φεύγει από απέναντι σου, δοκιμάστηκες αρκετά όλο αυτό το διάστημα στις προσωπικές σου σχέσεις, αλλά και συνειδητοποίησες τα κίνητρα και τις επιθυμίες σου. Τώρα με την θέση του Κρόνου στον όγδοο ηλιακό σου οίκο, να ξέρεις όμως, ότι έπεται συνέχεια, δηλαδή θα πρέπει να συμμαζέψεις αρκετά τα οικονομικά σου, δηλαδή δάνεια, οφειλές, χρήματα που μοιράζεσαι και να ξεκαθαρίσεις από βάρη που δεν σου αναλογούν. Ζημιογόνες επαγγελματικές συνεργασίες θα αποκαλυφθούν και καλείσαι να πληρώσεις ..τα σπασμένα αλλά και θα μειωθεί η οικονομική στήριξη από τον κοντινό σου περίγυρο. Ωριμότητα και πρακτική σκέψη θα σε κρατούν μακριά από επιπόλαιες σχέσεις και έτσι δεν θα σπαταλάς την ενέργεια σου σε λάθος ανθρώπους. Ανάγκη για ψυχολογική εμβάθυνση, ποιοτικές σχέσεις και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.


Καρκίνος

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε δεσμεύει από τον έβδομο, ηλιακό σου οίκο, αναγκάζοντας να σοβαρευτείς απέναντι στις προσωπικές σου σχέσεις , να επανεκτιμήσεις το ταίρι σου και κυρίως να λάβεις αποφάσεις για το μέλλον σου. Συναισθηματικά, όλη αυτήν την περίοδο, θα νιώσεις πιο έτοιμος να δεσμευτείς , να επισημοποιήσεις την υπάρχουσα σχέση σου και να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. Βέβαια πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός χωρισμού, που όμως θα σε ξαλαφρώσει από μια δύσκολη, προβληματική σχέση και θα είναι κάτι που έπρεπε να γίνει, ωστόσο δεν θα το περάσεις αναίμακτα. Επίσης,  έντονο ανταγωνισμό φέρνει ο Κρόνος σε και πολλές φορές θα νιώθεις ανίσχυρος να ανταποκριθείς σε χτυπήματα κάτω από τη μέση.. Αναγκαστική συμβίωση, δέσμευση ή δυσκολία να ανεξαρτητοποιηθείς από μια κατάσταση. Ωστόσο, όλες οι δυσκολίες θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις δυναμισμό και μεγαλύτερη αυτονομία από την γνώμη-στάση των άλλων.

 

Λέων

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω και μέσα στον έκτο, ηλιακό σου οίκο, σε ρίχνει στα δύσκολα, αλλάζει την καθημερινότητα σου με πολλές υποχρεώσεις, αναγκάζεσαι να υποστείς ένα απαιτητικό, ίσως και μερικές φορές εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, που θα σε βγάλει τελείως από την βολή σου .Έτσι , πολλές ώρες εργασίας, με σχετικά χαμηλές αποδοχές και λιγοστός χρόνος θα σε κάνουν να θέλεις να τα παρατήσεις και θα αισθάνεσαι σαν φυλακισμένος. Ωστόσο, και εφόσον αντέξεις στις δοκιμασίες, θα αρχίσεις να εκπαιδεύεις το εγώ σου για να αποκτήσεις δυναμισμό, θέληση, αλλά και την ικανότητα να επικοινωνείς με δύσκολους ανθρώπους.. Προσοχή μόνο σε θέματα υγείας, φυσικής κατάστασης, να μην το παρακάνεις και να βρίσκεις χρόνο να γυμνάζεσαι, Πιθανόν να ασχοληθείς με την χορτοφαγία ή με εναλλακτικές θεραπείες, προσπαθώντας να αποτοξινωθείς από προηγούμενες καταχρήσεις.  Ηλικιωμένα άτομα σε χρειάζονται.

 

Παρθένος

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω φιλοξενείται μέσα στον πέμπτο ηλιακό σου οίκο, και ωριμάζει κάθε σκέψη μέσα σου,  κυρίως σε σχέση με τις ερωτικές σου επιλογές, θα σοβαρευτείς δηλαδή αρκετά, αποφεύγοντας το επιπόλαιο φλερτ και φυσικά θα αφοσιωθείς στο ταίρι σου, εγκαταλείποντας τα παραστρατήματα. Έτσι, Συγκρατημένος με το αντίθετο φύλο, αλλά και πολύ πιο επιφυλακτικός σε θέματα που απαιτούν ρίσκο,  θα γλιτώσεις από αναποδιές και πιθανή κακοτυχία. Βέβαια, αυτήν την περίοδο , δεν αποκλείεται να δεις το παιδί σου να ενηλικιώνεται, να φεύγει από κοντά σου (εάν είσαι γονιός) ή να αναλάβεις την κηδεμονία ενός νεώτερου ατόμου και να φορτωθείς ευθύνες, που σε τρομάζουν , αλλά θα μπορέσεις να βγάλεις εις πέρας. Έτσι και με τον Κρόνο στον Αιγόκερω θα ξεπεράσεις κάθε αμφιβολία και θα νιώσεις περήφανος για τον εαυτό σου. Δεν ευνοούνται τυχερά παιχνίδια. Κέρδη από δουλειά και καταξίωση μέσα από χώρους ψυχαγωγίας.

 

Ζυγός

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα βρίσκεται στον τέταρτο, ηλιακό σου οίκο και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να πάρεις οριστικές αποφάσεις και μέσα από πιεστικές συνθήκες, να βρεις ουσιαστικές λύσεις. Ο κλήρος πέφτει στον γενναίο, δηλαδή σε σένα και θα επωμιστείς αρκετές ευθύνες, είτε αναλαμβάνοντας τη φροντίδα ενός ηλικιωμένου ατόμου, είτε γιατί πρέπει να κάνεις τη δική σου οικογένεια και να γίνεις γονιός.. Βέβαια και λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν θα μπορείς να προσφέρεις αυτά που θέλεις, με αποτέλεσμα να νιώθεις ψυχικά ταλαιπωρημένος-εξαντλημένος.  Ωστόσο, όσο και εάν πιέζεσαι, θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς και στέκεσαι στα πόδια σου, ξέρεις τι ζητάς πλέον από τη ζωή σου και δεν φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις. Οικονομικές τακτοποιήσεις επιβάλλονται σχετικά με ένα ακίνητο- κληρονομικά ζητήματα χρήζουν άμεσης τακτοποίησης.

 

Σκορπιός  

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω, από τον τρίτο ηλιακό σου οίκο, επιβάλλει να πάρεις στα σοβαρά τα σχέδια σου, να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου και να μη φοβηθείς να εκφράσεις αυτά που πρεσβεύεις, μέσα από γράψιμο, εκδόσεις,  αλλά και προβολή στο διαδίκτυο. Με την θέση του Κρόνου στον Αιγόκερω, θα σταματήσεις να «βλέπεις» τον εαυτό σου, τη δουλειά σου, ερασιτεχνικά και θα αρχίσεις να γίνεσαι, φέρεσαι σαν σωστός επαγγελματίας. Βέβαια, προσοχή σε συγγενικά σου άτομα, ίσως χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο ή να επωμιστείς ευθύνες που δεν είχες πριν. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να μετακομίσεις σε μια καινούργια γειτονιά, λόγω αλλαγή στην εργασία και να νιώσεις κάπως απομονωμένος. Ξεκαθάρισε τις προθέσεις σου και εδραίωσε τη θέση σου. Πιθανή επισημοποίηση σχέσης.

 

Τοξότης

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω, από τον δεύτερο ηλιακό σου οίκο, επιτρέπει να τακτοποιήσεις τα οικονομικά σου θέματα, να επανεξετάσεις τον τρόπο που χειρίζεσαι το χρήμα καθημερινά και να ελέγχεις τα έξοδα σου. Φυσικά και καταλαβαίνεις ότι μπορεί να αποκτήσεις σταθερά εισοδήματα, βέβαια εφόσον αποφασίσεις να δουλέψεις σκληρά, και δυο, τρεις δουλειές θα κάνεις, μια που θέλεις να αποκτήσεις την πολυπόθητη σταθερότητα και να φύγει το «μικρόβιο» της έλλειψης. Ωστόσο και μέσα από την συνεχή πάλη για όλο και περισσότερα έσοδα, θα χτίσεις έναν νέο χαρακτήρα, θα «λατρέψεις» την εικόνα σου και θα πιστέψεις στην αξία σου. Έτσι, αρχίζεις και εκτιμάς το χρήμα και αυτά που μπορείς να έχεις ..όταν υπάρχει… Μην υποτιμάς τις ικανότητες σου και ο Κρόνος θα σε ανταμείψει, επιστρέφοντας πίσω ότι σου έχει λείψει. Ρεαλιστική διαχείριση του χρήματος.

 

Αιγόκερως

Ο Κρόνος, ο πλανήτης σου επιστρέφει στο σπίτι του, στον πρώτο ηλιακό σου οίκο και αυτό σημαίνει ότι έχεις ενηλικιωθεί και πρέπει να αναλάβεις τα ηνία της ζωής σου, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Βέβαια τώρα σκέφτεσαι αρκετά πριν προχωρήσεις σε συμφωνίες, σχέσεις που σε  δεσμεύουν και θέλεις να είσαι εντελώς σίγουρος για το τι θέλεις να καταφέρεις και με ποιους θα συνεργαστείς. Έτσι, Δεν έχει πισωγυρίσματα η περίοδος αυτή, μια που ο Κρόνος απαιτεί από σένα αποφασιστικότητα και κυρίως να κάνεις το καθήκον σου, χωρίς να παραβαίνεις τα πιστεύω σου. Τελικά,  έχεις το χρόνο (Κρόνο) με το μέρος σου για να φτιάξεις το Μέλλον σου, πάνω σε γερές , υγιείς βάσεις και να εδραιώσεις, επεκτείνεις τα σχέδια σου. Ανάληψη ευθυνών, επαγγελματική καταξίωση, Προσοχή σε θέματα υγείας.

 

Υδροχόος

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω, ταξιδεύει στον δωδέκατο ηλιακό οίκο και αυτό σημαίνει μια επιπλέον συναισθηματική φόρτιση,  κυρίως εξαιτίας προηγούμενων προσωπικών επιλογών που έχουν καθορίσει τη ζωή σου και μπαίνεις πλέον σε μια διαδικασία θεραπείας και ουσιαστικής  εκπλήρωσης «κάρμα» . Φυσικά και δεν είναι εύκολη η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω, αυξάνει την επιθυμία σου για απομόνωση, θέλεις να τα βρεις με τον εαυτό σου , να κάνεις την αυτοκριτική σου και καταλαβαίνεις ότι τίποτα δεν σου χαρίζεται. Ωστόσο, έχεις τον χρόνο να κάνεις εσωτερικά ξεκαθαρίσματα, να αναλάβεις την ευθύνη της προσωπικής σου κατάστασης και να μείνεις μόνος με τον εαυτό σου, ανακαλύπτοντας τους δαίμονες σου. Προσωρινή κατάσταση εγκλωβισμού σε μια κατάσταση, μέχρι να ξεπεράσεις φοβίες.

 

Ιχθείς

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω, από τον ενδέκατο ηλιακό σου οίκο, φέρνει ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα στον φιλικό σου κύκλο, θα προχωρήσεις σε οριστική αποχώρηση από μια ομάδα συνεργατών ή ατόμων που είχατε κοινά ενδιαφέροντα και θα κάνεις μια νέα αρχή. Φυσικά είσαι ήδη προετοιμασμένος για αυτήν την αλλαγή , αλλά τώρα καλείσαι να πιστέψεις στα νέα δεδομένα της ζωής σου, να βάλεις γερά θεμέλια για την επίτευξη νέων στόχων και να αποκτήσεις όραμα. Προσπάθησε να αξιολογήσεις σωστά τις προθέσεις των ατόμων που σε πλησιάζουν και να κάνεις ουσιαστικές συνεργασίες που θα ανοίξουν το πεδίο της προσωπικής σου εξέλιξης.  Σταθερή εξέλιξη σε αισθηματική γνωριμία. Μη φοβηθείς να δεσμευτείς και να προχωρήσεις σε αρραβώνα ή γάμο.

ΠΗΓΗ: Oroskopos.gr