Περιμένεις να σου κάνει πρόταση αλλά δεν; Τί ζώδιο είναι; Γιατί άλλες προτεραιότητες βάζει ένας Κριός και άλλες ένας Σκορπιός, για παράδειγμα. Άλλα ζητούμενα έχει ένας Ζυγός, και άλλα ένας Παρθένος . Κάθε ζώδιο εξάλλου, παίρνει τέτοιες αποφάσεις σε διαφορετική ηλικία.

Πώς αντιδρά λοιπόν κάθε ζώδιο σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, τον γάμο.

ΚΡΙΟΣ

Μπορεί να είναι ατρόμητος και παρορμητικός, στη σκέψη όμως του γάμου βγάζει σπυράκια, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να χάσει την ελευθερία του! Μπορεί να του αρέσει η οικογένεια, όμως επιθυμεί πρώτα να έχει χορτάσει όλες τις εμπειρίες της ζωής, πριν κάνει το μεγάλο βήμα. Το Κριάρι παίρνει την απόφαση του γάμου εντελώς απρόσμενα, χωρίς να το έχει πολυσκεφτεί, αρκεί να μην νιώσει ότι πιέζεται από το ταίρι του!

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο σοβαρός και υπεύθυνος Ταύρος, ξέρει καλά ότι η απόφαση του γάμου δεν πρέπει να είναι επιπόλαιη και παρορμητική αλλά να παρθεί κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Για τον Ταύρο ο γάμος και η οικογένεια είναι ένα μεγάλο όνειρο ζωής και κάνει το βήμα να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, όταν ο σύντροφος που έχει στο πλάι του, του έχει αποδείξει την τιμιότητα, την εμπιστοσύνη και την αγάπη του. Ο γάμος είναι συνήθως για τον Ταύρο η κατάληξη μίας μακρόχρονης και δοκιμασμένης σχέσης. Μπορεί να αργήσει να πάρει την απόφαση, αλλά είναι από τα ζώδια που γίνονται άξιοι οικογενειάρχες!

ΔΙΔΥΜΟΣ 

Ο γάμος για τον Δίδυμο είναι μία μεγάλη ευθύνη, για αυτό και δεν παίρνει εύκολα την απόφαση να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, γιατί δεν θέλει να χάσει τις χαρές της εργένικης ζωής του! Κάθε Δίδυμος βαριέται πολύ εύκολα, του αρέσει πολύ το φλερτ και οι νέες εμπειρίες, ο γάμος λοιπόν είναι ένα στάδιο της ζωής του που τον κάνει να αισθάνεται ότι μπορεί να οδηγηθεί στη ρουτίνα και αυτό είναι κάτι που πραγματικά το απεχθάνεται. Όταν είναι σε μία σχέση που δεν τον περιορίζει και μοιράζεται με το σύντροφό του καλή επικοινωνία τότε θα αποφασίσει να παντρευτεί, αρκεί πρώτα να έχει κουβεντιάσει με το ταίρι του και να έχουν καταλήξει και οι δύο σε μία συνειδητή απόφαση!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι κατεξοχήν το ζώδιο της οικογένειας, οπότε ο γάμος είναι για αυτόν ένα φυσικό επακόλουθο, ή αλλιώς θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε πώς είναι ο προορισμός του στη ζωή! Στατιστικά είναι αποδεδειγμένο ότι οι περισσότεροι Καρκίνοι, είναι θετικοί απέναντι στο γάμο, αλλά και αρκετοί από αυτούς «μικροπαντρεύονται»! Ο Καρκίνος , δεν θέλει να αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, αλλά προτιμά να έχει μία σταθερή σχέση που θα έχει όμορφη κατάληξη τον γάμο.

ΛΕΩΝ

Όταν ένα λιοντάρι είναι ερωτευμένο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του και να μην παρασυρθεί σε μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις περί γάμου! Στο μυαλό του θα τα έχει σχεδιάσει όλα και μπορεί ακόμα να έχει φανταστεί και πώς θα είναι το νυφικό (ή το κουστούμι) που θα φορέσει ή το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η αρχοντική δεξίωση του γάμου! Πράγματι, πολλά από τα λόγια που λέει το Λιοντάρι πάνω στον ενθουσιασμό του, τα εννοεί, όμως αποφασίζει να τα κάνει πραγματικότητα μόνο όταν βεβαιωθεί ότι θα ζήσει μία ζωή που δεν θα του λείψει τίποτα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι το ζώδιο της Παρθένου, επιλέγει τον μοναχικό και εργένικο βίο ή παίρνει πολύ δύσκολα την απόφαση του γάμου. Ο Παρθένος, είναι το ζώδιο που από την φύση του, τα «ψειρίζει» όλα και μία απλή, μικρή λεπτομέρεια μπορεί να σταθεί η αιτία που θα τον κάνει να διαγράψει από το μυαλό του το κεφάλαιο γάμος και οικογένεια. Δεν τρομάζει στην ιδέα του γάμου, όμως θεωρεί ότι είναι μία πολύ σοβαρή απόφαση, η οποία πρέπει να παρθεί βάση λογικής και όχι συναισθήματος. Έτσι λοιπόν ο Παρθένος πριν κάνει ή δεχτεί μία πρόταση γάμου, έχει σκεφτεί πρώτα: 1)Λεφτά υπάρχουν; 2) Το άτομο που έχω δίπλα μου είναι άξιο εμπιστοσύνης; 3) Θα έχω μία ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή;

ΖΥΓΟΣ

Ένας Ζυγός δεν μπορεί ούτε στιγμή να είναι μόνος του! Είναι το ζώδιο που έχει παραπάνω από κάθε άλλο, την ανάγκη για συντροφικότητα και ζεστασιά! Η ιδέα του γάμου δεν τον τρομάζει, όμως όπως σε κάθε τομέα της ζωής του έχει την ανασφάλεια και την αναποφασιστικότητα, έτσι και στο θέμα του γάμου, δύσκολα θα πάρει την πρωτοβουλία, αν δεν δεχτεί την γνώμη ή και την καθοδήγηση των δικών του ανθρώπων. Ο Ζυγός αρκετά συχνά παίρνει την απόφαση να παντρευτεί, επειδή δεν θέλει να χάσει από κοντά του το άτομο με το οποίο διατηρεί μία σχέση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μπορεί να σε δυσκολέψει ή και να σε κουράσει μέχρι να ακούσεις τα λόγια «Ναι, θέλω να παντρευτούμε», όταν όμως εκφράσει την επιθυμία του, τότε να ξέρεις ότι πραγματικά το εννοεί και ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ζήσετε μία ευτυχισμένη ζωή! Ερωτεύεται με πάθος, αγαπά δίχως όρια και προσμένει και από την σύντροφο που έχει στο πλάι του, να του δίνεται δίχως όρια και να του αφιερώνει όλη του την καρδιά! Για να κάνει το επόμενο βήμα και η σχέση να γίνει γάμος, ο Σκορπιός πρέπει πρώτα να νιώσει τη σιγουριά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει ανάμεσα σε αυτόν και στο ταίρι του, μετά το μεγάλο βήμα του γάμου. Η πίστη και η ολοκληρωτική αφοσίωση είναι σημαντικοί παράγοντες για την λήψη της σημαντικής απόφασης του γάμου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης λατρεύει την εργένικη ζωή του, την ελευθερία του και τον πιάνει δυσφορία στην σκέψη ότι θα ζήσει για πάντα με έναν άνθρωπο … Μπορεί να έχει έναν σοβαρό δεσμό, να συζεί, ή να αισθάνεται πραγματικά ότι το άτομο που έχει πλάι του, είναι το άλλο του μισό, όμως τον γάμο τον εκλαμβάνει ως υποχρέωση, ως μία αναγκαστική και μη αναστρέψιμη απόφαση! Καταπιέζεται και μόνο στη σκέψη ότι ο γάμος μπορεί να τον αναγκάσει να ακολουθεί τα πρέπει, παραμερίζοντας τις δικές του επιθυμίες. Θα χορέψει τον χορό του Ησαΐα, μόνο όταν βρει μία σύντροφο που θα μοιράζονται τα ίδια χόμπι, τις ίδιες φιλοδοξίες και στη μεταξύ τους σχέση θα υπάρχει η κατανόηση και η επιθυμία για στιγμές ανεξαρτησίας!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μπορεί να τον βλέπεις απορροφημένο στα επαγγελματικά του, να «λιώνει» απίστευτες ώρες στη δουλειά και να σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος ποτέ δεν θα πάρει την απόφαση να νοικοκυρευτεί… κι όμως κάνεις λάθος…! Ο Αιγόκερως θέλει να δημιουργήσει σπίτι και οικογένεια, επιθυμεί την σταθερότητα και δεν του αρέσει να αλλάζει τους ερωτικούς συντρόφους σαν τα πουκάμισα. Η απόφαση του γάμου έρχεται κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Πρώτα από όλα πρέπει να έχει εξασφαλίσει κάποιες καλές επαγγελματικές συνθήκες που θα του δώσουν την σιγουριά ότι μπορεί να αναθρέψει τα παιδιά του. Το ταίρι που θα διαλέξει να έχει στο πλευρό του, πρέπει οπωσδήποτε να έχει και αυτό από την πλευρά του μία οικονομική ευχέρεια και να έχει περάσει από την έγκριση των φίλων και των συγγενών του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μπορεί να ζεις έναν φλογερό έρωτα με έναν Υδροχόο και εκεί που νομίζεις πως όλα είναι ιδανικά, μόλις αρχίσεις να κάνεις λόγο για αρραβώνα, γάμο, οικογένεια, παιδάκια, ξαφνικά όλο αυτό το πάθος να σκάσει σαν μπαλόνι και να το βάλει στα πόδια! Ο Υδροχόος διψά για περιπέτειες, εμπειρίες και έστω και αν ζει έναν μεγάλο έρωτα, δεν μπορεί να συμβιβαστεί στην ιδέα του γάμου αν πρώτα δεν έχει ζήσει και γλεντήσει στην ερωτική του ζωή! Είναι ένας μοντέρνος και φιλελεύθερος άνθρωπος που έχει την άποψη πως η ουσία μίας ανθρώπινης σχέσης δεν κρύβεται πίσω από την υπογραφή του έγγαμου βίου. Η αγάπη, η μονιμότητα και η σταθερότητα για τον Υδροχόο, δεν είναι αποτέλεσμα ενός γάμου! Ωστόσο επειδή από τη φύση του είναι ένα ζώδιο εκρηκτικό και απρόβλεπτο, ξαφνικά και εκεί που δεν το περιμένεις να λάβεις προσκλητήριο!

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ιχθύς όταν είναι ερωτευμένος, κάνει όνειρα και ζει στο μέγιστο βαθμό τα συναισθήματά του … Από μικρή ηλικία ο Ιχθύς ονειρεύεται την «μεγάλη» στιγμή του γάμου, που την έχει πλάσει στο μυαλό του σαν την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του! Το πρώτο πράγμα που περνά από το «Ψαρίσιο» μυαλό του όταν είναι ερωτευμένο, είναι « Αυτή είναι ο σύντροφος της ζωής μου, διαισθάνομαι ότι αυτό το άτομο θα το παντρευτώ»! Αρχίζει λοιπόν αμέσως να φαντάζεται τα πάντα για τον προγραμματισμό της γαμήλιας τελετής και ασκεί και άθελά του συναισθηματική πίεση στο ταίρι του! Ωστόσο το Ψαράκι, εκεί που το βλέπεις να είναι τρελά ερωτευμένο και να περιμένει τη στιγμή του γάμου του μπορεί να το μετανιώνει επειδή ερωτεύτηκε κάποια άλλη!