Τα ζώδια του Δεκέμβρη: Ο Δεκέμβριος, ο τελευταίος μήνας του 2020 που ήταν δύσκολο και καθοριστικό για όλους, βάζει τη σφραγίδα του ώστε να αρχίσει μία νέα εποχή για τον άνθρωπο. Οι διαφορές και οι αναπροσαρμογές στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουμε θα βοηθήσουν να συνηθίσουμε σε ένα νέο τρόπο ζωής με διαφορετικές προτεραιότητες, ενδιαφέροντα και αξίες.

Ο μήνας ξεκινά υπό την επιρροή της Σεληνιακή Έκλειψης που πραγματοποιήθηκε τις 30 Νοεμβρίου στον άξονα Τοξότη – Διδύμων. Γεγονός είναι ότι ζητήματα πληροφόρησης, γνώσης, κοντινού και ευρύτερου περιβάλλοντός μας απασχολούν έντονα. Στις 01 Δεκεμβρίου ο Ερμής περνάει στον Τοξότη ενισχύοντας την αισιοδοξία και την ανάγκη να εντρυφήσουμε σε νέα πνευματικά αντικείμενα. Η επικοινωνία με πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος θα μας ικανοποιήσει και θα μας βοηθήσει να δούμε την θετική πλευρά των πραγμάτων και των καταστάσεων που βιώνουμε.

Δεκέμβριος 2020: Μία νέα εποχή γεννιέται για την ανθρωπότητα.

Στις 14 Δεκεμβρίου η Ηλιακή Έκλειψη στον Τοξότη μας ωθεί να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο σε επίπεδο πνευματικότητας και φιλοσοφικής διεύρυνσης. Προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε σε ψευδείς πληροφορίες και πρόσωπα που μπορεί να υπόσχονται πολλά. Αισθηματικά, μπορούμε να κλείσουμε κεφάλαια αφήνοντας στο περιθώριο την καχυποψία και τις αμφιβολίες.

Στις 15 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη περνάει στον Τοξότη, ενισχύοντας την ανάγκη για πνευματικά ταξίδια που θα μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας και να προχωρήσουμε με θετικό πρόσημο στη ζωή μας. Μέσα  από τις σχέσεις μας μπορούμε να βρούμε απολαύσεις και χαρές που θα μας ανανεώσουν και θα βοηθήσουν να αλλάξουμε την γενικότερη φιλοσοφία μας.

Στις 17 Δεκεμβρίου ο Κρόνος αφήνει οριστικά τον Αιγόκερω και περνάει στον Υδροχόο. Είναι μία καθοριστική μετακίνηση, καθώς θα μας απασχολήσει μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 με την παρουσία του στο συγκεκριμένο ζώδιο. Ο Κρόνος στον Υδροχόο θα αναδομήσει κοινωνικά πλαίσια και νοοτροπίες που δεν προσφέρουν τίποτα πια στην ανθρωπότητα.

Στις 19 Δεκεμβρίου ο Δίας περνάει στον Υδροχόο, αφήνοντας πίσω του και αυτός τον Αιγόκερω. Η συγκεκριμένη μετακίνηση θα βοηθήσει να αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες και να επικεντρωθούμε περισσότερο σε ομαδικούς στόχους και φιλοδοξίες που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην κοινωνία.

Στις 21 Δεκεμβρίου, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, ο Ήλιος και ο Ερμής περνάνε στον Αιγόκερω, επικεντρώνοντας πια το ενδιαφέρον μας σε επαγγελματικά ζητήματα και σε ότι αφορά την κοινωνική καταξίωση. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η μεγάλη σύνοδος του Δία και του Κρόνου στον Υδροχόο, η οποία ανοίγει ένα νέο εικοσαετή κύκλο με επίκεντρο την κοινωνία, την επιστήμη, την ευρηματικότητα και τον άνθρωπο.

Στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται το τρίτο και τελευταίο τετράγωνο μέσα στο χρόνο του Άρη από τον Κριό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Το παρασκήνιο και η ανάγκη ελέγχου μπορεί να οδηγήσει σε σπασμωδικές αντιδράσεις ή συγκρουσιακές καταστάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην καριέρα μας. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν υπόγειες διαδρομές που θα επηρεάσουν τις κινήσεις μας και θα δημιουργήσουν έντονη νευρικότητα.

Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου στις 30 Δεκεμβρίου που μας καλεί να κλείσουμε υποθέσεις οικογενειακής και επαγγελματικής φύσεως.

Δείτε τις προβλέψεις του μήνα Δεκέμβρη ξεχωριστά για κάθε ζώδιο:

Κριός

Κριέ μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για εσένα, καθώς κατά τη διάρκεια του θα συμβούν αρκετά αστρολογικά δρώμενα, τα οποία δείχνουν πως ξεκινά μια νέα ελπιδοφόρα περίοδος.

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 μπορεί να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για μια νέα αρχή στην προσωπική σου ζωή και δεν αποκλείεται να φέρει και μία νέα καρμική γνωριμία.  Επίσης είναι πολύ πιθανό να επικοινωνήσεις με ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει αισθηματικά, όμως την ίδια στιγμή θα πρέπει να είσαι προσεκτικός καθώς μπορεί να υπάρξουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα σε οδηγήσουν σε λάθος εκτίμηση των καταστάσεων.

Στις 17/12 ο Κρόνος -ο οποίος σε είχε ταλαιπωρήσει σε αρκετά τα τελευταία χρόνια από το ζώδιο του Αιγόκερου- περνά στο ζώδιο του Υδροχόου.  Από τη νέα του θέση στρέφει το ενδιαφέρον σου σε νέους στόχους, νέα όνειρα και νέες φιλοδοξίες!

Ο Δίας ακολουθεί τον Κρόνο στο ίδιο ζώδιο στις 19/12, δημιουργώντας ευκαιρίες για να διευρύνεις τον φιλικό σου περίγυρο, καθώς φαίνεται πως θα υπάρξουν κάποιες γνωριμίες οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε νέες φιλίες. Η σύνοδος που θα σχηματίσουν αυτοί οι δύο σου λέει να επικεντρωθείς και να «δουλέψεις» για τα πράγματα που θέλεις να επιτύχεις, όμως αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα το καταφέρεις μόνος σου αλλά με τη βοήθεια των άλλων. Τα ξεκαθαρίσματα σε κάποιες φιλικές σχέσεις είναι ένα πιθανό σενάριο για το επόμενο διάστημα.

Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 30/12 και δείχνει πως τις τελευταίες ημέρες του θα σε απασχολήσουν αρκετά τα ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και τη δουλειά σου.

Ταύρος

Ταύρε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που βρίθει αστρολογικών γεγονότων τα οποία θα επηρεάσουν και τη διάθεσή σου αλλά και τις εξελίξεις σε ζητήματα που σε απασχολούν.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την 1/12 δείχνει πως ξεκινά μία περίοδος κατά την οποία θα επικεντρωθείς περισσότερο στις οικονομικές δοσοληψίες, καθώς και οτιδήποτε αφορά τον οικονομικό τομέα.

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη σου λέει να αποφύγεις επενδύσεις είτε οικονομικές είτε αισθηματικές και να είσαι πολύ προσεκτικός με τη διαχείριση των πόρων σου. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης δεν αποκλείεται να σε οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα.

Στις 17/12 ο Κρόνος εγκαταλείπει το ζώδιο του Αιγόκερου και περνά στο ζώδιο του Υδροχόου και από τη νέα του θέση δείχνει πως ο επαγγελματικός τομέας θα αποκτήσει βαρύνουσα σημασία για εσένα, τα επόμενα τρία χρόνια. Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 19/12 τον ακολουθεί και ο Δίας και η σύνοδος που σχηματίζουν μεταξύ τους δείχνουν πως θα πρέπει «να σηκώσεις τα μανίκια» και να δουλέψεις ώστε να υπάρξει ανταμοιβή!

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 στρέφει το ενδιαφέρον σου σε ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση ή ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή γεωγραφικά μακριά σου.

Η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του αιγόκερου μία ημέρα μετά και η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στις 30/12 στον άξονα Καρκίνου- Αιγόκερου φέρνει στο  προσκήνιο ζητήματα με πρόσωπα του στενού και του ευρύτερου σου περιβάλλοντος.

Δίδυμος

Δίδυμε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που θα δημιουργήσει αντικρουόμενα συναισθήματα σε εσένα και δεν αποκλείεται να σου φέρει και κάποια σοβαρά διλήμματα όσον αφορά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Την 1/12 ο Ερμής κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Τοξότη και από τη νέα του θέση στρέφει το ενδιαφέρον σου σε αισθηματικές σχέσεις καθώς και συνεργασίες. Οι πληροφορίες που θα λαμβάνεις από τους ανθρώπους γύρω σου θα είναι αρκετές -ενδεχομένως να είναι και συγκεχυμένες- κάτι το οποίο δεν θα είναι βοηθητικό για τη λήψη αποφάσεων ιδιαίτερα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αν έχεις σκοπό να διευθετήσεις κάποια ζητήματα που σχετίζονται με τη δουλειά στα μέσα του μήνα, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός ώστε να  μην παρασυρθείς από κάποιες πληροφορίες οι οποίες δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 και το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, δείχνει πως χρειάζεται να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα ζητήματα που αφορούν τη δουλειά και να μην πιστεύεις οτιδήποτε ακούσεις, αν προηγουμένως δεν το έχεις εξακριβώσει.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου και δύο ημέρες μετά περνάει και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο. Η σύνοδος Δια-Κρόνου αλλάζει την κοσμοθεωρία σου και σε οδηγεί στο να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες κατακτώντας νέες γνώσεις!

Σημαντικό ρόλο σε αυτό ενδεχομένως να παίξει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που βρίσκεται στο περιβάλλον σου. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 και η είσοδος του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο μία ημέρα μετά, φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν παρελθοντικές καταστάσεις, τα οποία ίσως σου δημιουργήσουν συναισθηματική πίεση.

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στις 30/11 στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στρέφει το ενδιαφέρον σου στο ταμείο σου και δείχνει πως πρέπει να είσαι πολύ φειδωλός με τα έξοδα.

Καρκίνος

Καρκίνε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας κατά τον οποίο φαίνεται πως θα στραφείς περισσότερο σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά σου, καθώς και σε κάποιες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρεις εις πέρας. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την 1/12 σου υπενθυμίζει εργασιακά ζητήματα καθώς και δουλειές που έχουν μείνει στον αυτόματο πιλότο. Προσπάθησε να διευθετήσεις οτιδήποτε έχεις αφήσει σε εκκρεμότητα, καθώς όσο περνούν οι ημέρες θα είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθείς σε αυτά που πρέπει να κάνεις.

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη και το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης,  σου λέει πως καλό θα ήταν να αποφύγεις εργασιακές συμφωνίες, αλλά και συζητήσεις για σημαντικά επαγγελματικά θέματα.  Είναι πάρα πολύ πιθανόν να υπάρξουν παρανοήσεις και τελικά να πάρεις αποφάσεις οι οποίες θα βασιστούν σε λάθος κριτήρια.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου και δίνει «ανάσα» στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων που τόσο ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια.  Από το νέο ζώδιο που θα φιλοξενείται για τα επόμενα τρία χρόνια, δείχνει πως τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνεις την αποτίμηση σου αλλά και την αυτοκριτική σου.  Είναι πάρα πολύ πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες ανησυχίες και κάποιες ανασφάλειες, όμως προσπάθησε να μην τις αφήσεις να επηρεάσουν  τα όνειρά σου.

Ο Δίας κάνει και αυτός την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου στις 19/12 και  η σύνοδος που σχηματίζει με τον Κρόνο σου λέει πως θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα οικονομικές δοσοληψίες, δάνεια, ασφάλειες και οτιδήποτε σχετίζεται με τον οικονομικό τομέα.

Είναι πιθανόν να υπάρξουν  αυξημένα έσοδα όμως την ίδια στιγμή φαίνεται πως θα υπάρξουν και αυξημένα έξοδα. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 και η είσοδος του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο μία ημέρα μετά, στρέφουν το ενδιαφέρον σου σε μία προσωπική σου σχέση ή σε μία συνεργασία. Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 30/12 και φέρνει στην επιφάνεια τα τρωτά σημεία προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Λέων

Λέων μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας ο οποίος θα χρωματίσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς κατά τη διάρκεια του θα υπάρξουν πολύ σημαντικές πλανητικές μετακινήσεις. Την 1/12 ο Ερμής θα κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Τοξότη και από αυτή τη θέση θα στρέψει το ενδιαφέρον σου σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή, καθώς και σε κάποια φλερτ τα οποία υπάρχουν το τελευταίο διάστημα.

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί και εκείνη στον Τοξότη στις 14/12 μπορεί να φέρει μία καρμική γνωριμία  με ένα πρόσωπο το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τις σχέσεις. Αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν κάποια γεγονότα τα οποία θα αλλάξουν τα δεδομένα σε αυτή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης θα δεσπόζει το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή και του Ποσειδώνα, κάτι που δείχνει πως δεν θα πρέπει να βασιστείς σε λόγια -ιδιαίτερα στα αισθηματικά ζητήματα- παρά μόνο σε πράξεις.

Στις 17/12 ο Κρόνος ύστερα από τρία χρόνια παραμονής του στο ζώδιο του Αιγόκερου, κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου. Λίγες ημέρες μετά στις 19/12 τον ακολουθεί και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο και η σύνοδος που σχηματίζουν μεταξύ τους δείχνει πως θα έρθουν στο προσκήνιο προσωπικές κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις. Τώρα φαίνεται πως θα γίνουν κάποια ξεκαθαρίσματα ή ανακατατάξεις σε αυτές καθώς εσύ θα βρίσκεσαι σε διάθεση να κρατήσεις κοντά σου μόνο ανθρώπους που αξίζουν.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 20/12 δείχνει πως οι τελευταίες ημέρες του μήνα θα είναι αρκετά απαιτητικές όσον αφορά εργασιακά ζητήματα καθώς και υποχρεώσεις της καθημερινότητας.  Μία ημέρα μετά η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 21/12 αλλά και η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 30/12 φέρνουν στο προσκήνιο οτιδήποτε σχετίζεται με εκκρεμότητες του παρελθόντος, πιθανόν να εμφανιστεί ξανά και ένα πρόσωπο το οποίο έχει να κάνει την εμφάνιση του καιρό!

Παρθένος

Παρθένε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας κατά τον οποίο θα στρέψεις την προσοχή σου σε ζητήματα που αφορούν οικεία σου πρόσωπα, καθώς και σε κάποιες δουλειές του σπιτιού οι οποίες φαίνεται πως δεν  γίνεται να πάρουν αναβολή. Την 1/12 ο Ερμής κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Τοξότη και δείχνει πως πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα οτιδήποτε σχετίζεται με το σπίτι. Μέχρι και τα μέσα του μήνα οι οικογενειακές υποθέσεις θα έχουν την τιμητική τους, όμως θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στον τρόπο διευθέτησης τους καθώς είναι πολύ πιθανόν να παρασυρθείς σε λάθος εκτιμήσεις και σε λάθος κινήσεις. Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 και το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή και του Ποσειδώνα που δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, δείχνει πως μπορεί να προκύψει σύγχυση και παρανοήσεις.

Πρόσεξε ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τη διευθέτηση οικογενειακών υποχρεώσεων, καθώς και κάποια θέματα που σχετίζονται με συνεργασίες σου.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου και δύο ημέρες μετά τον ακολουθεί και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο. Ο Κρόνος από τη νέα του θέση φέρνει στο προσκήνιο την καθημερινότητά και δείχνει πως χρειάζεται να βάλεις πρόγραμμα στις υποχρεώσεις σου αλλά και τα όριά σου σε αυτά που ζητούν οι άλλοι από εσένα. Η συνοδός Κρόνου/Δία θα φέρει ευκαιρίες για περισσότερη δουλειά  που μπορεί να σου προκαλέσει άγχος, όμως να θυμάσαι πως από αυτή θα προκύψουν οφέλη και κέρδη.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 20/12 και η είσοδος του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο  μία ημέρα μετά, δείχνει πως το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα έχει ευκαιρίες για να επενδύσεις χρόνο στην προσωπική σου ζωή και να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Στο τέλος του μήνα η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου δείχνει πως ξεκινά ένα εξαιρετικά δημιουργικό διάστημα για εσένα, με ευκαιρίες για προσωπικά και επαγγελματικά ζητήματα.

Ζυγός

Ζυγέ μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που θα σου δημιουργήσει αισιοδοξία και θα σε ωθήσει να δεις τα πράγματα με μία διαφορετική ματιά, η οποία θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη σου.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την πρώτη ημέρα του μήνα σε κάνει εξωστρεφή και σε οδηγεί σε επικοινωνία με πρόσωπα που βρίσκονται στο  φιλικό σου περιβάλλον. Αυτή η επικοινωνία θα παίξει μεγάλο ρόλο στη διάθεσή σου και θα σε βοηθήσει να ενδυναμώσεις τη σχέση σου με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μέχρι και τα μέσα του μήνα θα πρέπει να δώσεις προσοχή στις πληροφορίες που λαμβάνεις, καθώς στις 14/12 η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη και το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή και του Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, δείχνει παρανοήσεις και παρερμηνεύσεις. Μία παρεξήγηση μπορεί να σε κάνει να απομακρυνθείς από ένα φιλικό σου πρόσωπο και θα είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.

Στις 17/12 ο Κρόνος περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου και δείχνει πως η πίεση που ενδεχομένως να ένιωθες το προηγούμενο διάστημα θα αποτελέσει παρελθόν.

Δύο ημέρες μετά τον ακολουθεί και ο Δίας στο ίδιο ζώδιο και από τη νέα του θέση υπόσχεται ευκαιρίες για την προσωπική σου ζωή. Η σύνοδος Δία/Κρόνου θα βοηθήσει ιδιαίτερα αισθηματικά ζητήματα όμως αυτό που θέλει από εσένα είναι να αναλάβεις τις ευθύνες που σου αναλογούν στις αισθηματικές σου υποθέσεις. Στις 20/12 ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Αιγόκερω και μία ημέρα μετά τον ακολουθεί και ο Ήλιος, δείχνοντας πως το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα περάσεις περισσότερο χρόνο στο σπίτι σου ή θα σε απασχολήσουν περισσότερο ζητήματα που σχετίζονται με τις υποχρεώσεις αυτού.

Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου (30/12) η οποία σε καλεί να διευθετήσεις ζητήματα που μέχρι τώρα υπάρχουν σε εκκρεμότητα.

Σκορπιός

Σκορπιέ μου ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των υποχρεώσεων  για αυτό θα πρέπει να τις βάλεις σε προτεραιότητα ώστε να τις φέρεις εις πέρας έγκαιρα και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. 

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την 1/12  θα φέρει αρκετές συζητήσεις που σχετίζονται με τον οικονομικό τομέα.  Έσοδα-έξοδα, λογαριασμοί και υποχρεώσεις θα βρίσκονται στο πλάνο του μήνα από νωρίς.

Στα μέσα του Δεκεμβρίου η έκλειψη  Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στον Τοξότη (14/12) θα σε βάλει στη διαδικασία να σκεφτείς πολύ σοβαρά μία οικονομική πρόταση ή να διαπραγματευτείς το οικονομικό σκέλος μιας δουλειάς.  Λόγω του τετραγώνου μεταξύ του Ερμή και του Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, καλό θα ήταν να αποφύγεις να παρασυρθείς από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις που αφορούν οικονομικά ζητήματα.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου και δύο ημέρες μετά τον ακολουθεί και ο Δίας.  Η νέα θέση του Δία και του Κρόνου φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που σχετίζονται με οικογενειακές υποθέσεις, καθώς και κάποιες ευθύνες οι οποίες μπορεί να προέλθουν από το σπίτι.

Απόφυγε την επικριτική διάθεση που μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις με αγαπημένα σου πρόσωπα. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 αλλά και η είσοδος του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο στις 21/12, θα ενισχύσουν την επικοινωνιακή σου διάθεση που θα φέρει επικοινωνία όχι μόνο με πρόσωπα του περιβάλλοντος σου αλλά και με ένα πρόσωπο που έχεις να ακούσεις για καιρό.

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου Αιγόκερου στις 30/12 σε προτρέπει να κλείσεις εκκρεμότητες που μπορεί να υπάρχουν σε φιλικές, συγγενικές και επαγγελματικές σχέσεις, ενδεχομένως να μπορέσεις να διευθετήσεις και κάποιες παρεξηγήσεις.

Τοξότης

Τοξότη μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που ξεκινά με την είσοδο του Ερμή στο δικό σου ζώδιο την 1/12 και δημιουργεί εξωστρέφεια, ανάγκη για επικοινωνία αλλά και αμετροέπεια! Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός τον τρόπο επικοινωνίας σου καθώς μπορεί να πεις πράγματα τα οποία άθελά σου θα αποτελέσουν αιτία παρεξηγήσεων. Στις 14/12 η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο δικό σου ζώδιο, δημιουργεί την ανάγκη να ξεκαθαρίσεις επαγγελματικές και προσωπικές υποθέσεις, όμως θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός κατά τη διάρκεια τέτοιου είδους διευθετήσεων.

Ο Ποσειδώνας θα παίζει κομβικό ρόλο σε αυτή την έκλειψη όπως και το τετράγωνο Ερμή/Ποσειδώνα που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της, για αυτό θα πρέπει να δώσεις προσοχή καθώς κάποια πράγματα μπορεί να φαίνονται αλλιώς και τελικά να είναι διαφορετικά. Απόφυγε να επενδύσεις σε υποσχέσεις και λόγια καθώς ο Ποσειδώνας ωραιοποιεί καταστάσεις, κάτι που δεν θα σε βοηθήσει να τις δεις στην πραγματική τους διάσταση.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου και δύο ημέρες μετά τον ακολουθεί και ο Δίας. Η σύνοδος Δία/Κρόνου και η νέα θέση αυτών θα βοηθήσει πολύ να συνειδητοποιήσεις το ρόλο που παίζουν κάποια πρόσωπα στη ζωή σου και τη θέση που έχουν στην καρδιά σου. Τα αποτελέσματα μπορεί να σε «εκπλήξουν», καθώς είναι πολύ πιθανό να συνειδητοποιήσεις πως τελικά κάποια πρόσωπα υπάρχουν στη ζωή σου από συνήθεια και όχι επειδή πραγματικά παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή.

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 και η είσοδος του Ήλιου μία ημέρα μετά, στρέφουν το ενδιαφέρον σου σε έσοδα-έξοδα και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις, προκειμένου να αποκτήσεις μία ξεκάθαρη εικόνα για το ταμείο σου.

Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου η οποία δεν αποκλείεται να δημιουργήσει  συναισθηματικές αναμοχλεύσεις και να επαναφέρει στο προσκήνιο ζητήματα του παρελθόντος.

Αιγόκερως

Αιγόκερε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας ο οποίος θα σε βοηθήσει να πάρεις ανάσα και να συνειδητοποιήσεις πως κάποιες δύσκολες καταστάσεις που πέρασες αφενός τελείωσαν αφετέρου σου προσέφεραν πολύτιμες εμπειρίες. Ειδική μνεία στην αλλαγή της διάθεσής σου θα δοθεί στον Κρόνο, ο οποίος  φεύγει από το ζώδιό σου και περνά στο ζώδιο του Υδροχόου στις 17/12. Μέχρι τότε χρειάζεται να «αντιμετωπίσεις» μία έκλειψη Ηλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 και μπορεί να φέρει πληροφορίες  για ζητήματα που σε απασχολούν, οι οποίες μπορεί να σου προκαλέσουν σύγχυση ή να μην ανταποκρίνονται εξ ολοκλήρου στην πραγματικότητα. Αυτή η έκλειψη δείχνει πως υπάρχει αρκετό παρασκήνιο αυτή τη στιγμή σε υποθέσεις που σε ενδιαφέρουν και το τετράγωνο μεταξύ του Ερμή που θα έχει περάσει από την 1/12 στο ζώδιο του Τοξότη και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς, δημιουργεί μία  γενική τάση παρανοήσεων. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στις αποφάσεις που θα πάρεις ιδιαίτερα για ζητήματα που αφορούν είτε τον εργασιακό τομέα είτε κάποιες υποθέσεις του παρελθόντος.

Στις 17/12 φτάνουμε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό αστρολογικό γεγονός για όλους μας -πόσο μάλλον για εσένα- μιας και ο Κρόνος  τον οποίο φιλοξενούσες για καιρό στο ζώδιό σου κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου.  Από τη νέα του θέση ο Κρόνος θέλει υπευθυνότητα σε θέματα που αφορούν τον οικονομικό τομέα. Καλό θα ήταν να αποφύγεις περιττές αγορές και έξοδα, καθώς ο πλανήτης  που σχετίζεται άμεσα με τις ευθύνες και τα όρια θα σε οδηγήσει στο να ακολουθήσεις ένα πιο «λιτό» πλάνο.

Η είσοδος του Δία στο ίδιο ζώδιο στη 19/12 δείχνει πως και πάλι θα έχεις ευκαιρίες για να αυξήσεις τους πόρους σου και τα έσοδα σου, όμως η διαχείριση θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτά ώστε να μην έρθεις «ίσα βάρκα ίσα νερά».

Στις 20/12 ο Ερμής περνά στο δικό σου ζώδιο και στις 21/12 τον ακολουθεί ο Ήλιος εγκαινιάζοντας το μήνα των γενεθλίων σου! Η νέα θέση του Ήλιου είναι πολύ βοηθητική για να βγεις στο προσκήνιο και να ξεχωρίσεις.

Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα σου (Καρκίνου- Αιγόκερου) στις 30/12 δείχνει πως χρειάζεται να κλείσεις κάποιες εκκρεμότητες που επιμένουν να υπάρχουν  είτε σε προσωπικές είτε σε επαγγελματικές σχέσεις.

Υδροχόος

Υδροχόε μου ο Δεκέμβριος είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός μήνας για εσένα καθώς αποτελεί την αρχή μιας μεγάλης περιόδου με αλλαγές, νέες εμπειρίες και πολύτιμα μαθήματα. Την 1/12 ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη και από αυτή τη θέση θα βοηθά την επικοινωνία με πρόσωπα του φιλικού σου περιβάλλοντος, η οποία με τη σειρά της θα βοηθά τη διάθεσή σου, καθώς  θα ξέρεις πως δεν είσαι μόνος και πάντα υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να σε ακούσουν και να συνδράμουν όπου χρειαστεί.

Στα μέσα του μήνα θα πραγματοποιηθεί η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Τοξότη που μπορεί να  φέρει αλλαγές ή ανακατατάξεις σε κάποιες φιλικές σχέσεις. Πρόσωπα τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά σου είναι πιθανό να απομακρυνθούν και κάποια άλλα που ανήκουν στο ευρύτερο φιλικό σου περιβάλλον να έρθουν κοντά σου. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης δείχνει πως θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε ζητήματα που αφορούν  την επικοινωνία και τη διάδοση πληροφοριών.

Στις 17/12 ο Κρόνος θα περάσει στο δικό σου ζώδιο και από τη νέα του θέση δείχνει πως ξεκινά ένα διάστημα για εσένα κατά το οποίο θα κληθείς να αναλάβεις τις ευθύνες και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο όμως την ίδια στιγμή θα υπάρξουν οι ευκαιρίες για να δημιουργήσεις γερές βάσεις σε σχέσεις που σε ενδιαφέρουν.

Ο Δίας ακολουθεί τον Κρόνο στο ζώδιο σου δύο ημέρες μετά και δείχνει πως το επόμενο διάστημα οι διαπροσωπικές σχέσεις θα βρίσκονται στο προσκήνιο, καθώς σε κάποιες από αυτές υπάρχουν ευκαιρίες εξέλιξης όμως σε κάποιες άλλες είναι απαραίτητες οι αλλαγές προκειμένου να συνεχίσουν να υφίστανται.

Στις 20/12 η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου και μία ημέρα μετά η είσοδος του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο σε καλεί να πάρεις αποστάσεις από πρόσωπα και καταστάσεις που σου έχουν δημιουργήσει σύγχυση, προκειμένου να μπορέσεις να δεις πως μπορείς να το διαχειριστείς. Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 30/12 μπορεί να εντείνει κάποιες σκέψεις οι οποίες σου προκαλούν ανησυχία.

Ιχθείς

Ιχθύ μου ο Δεκέμβριος  θα σου δημιουργήσει έντονα την ανάγκη να συναναστραφείς με ανθρώπους που αγαπάς και να επικοινωνήσεις μαζί τους  και αυτή η ανάγκη θα γίνει πιο έντονη κατά το δεύτερο μισό του μήνα.  Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη την 1/12 φέρνει επαγγελματικές συζητήσεις στο προσκήνιο και δεν αποκλείεται μαζί με αυτές να έρθουν και κάποια νέα που αφορούν τη δουλειά. Έως και τα μέσα του μήνα θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή σε οτιδήποτε αφορά επαγγελματικά βήματα και διευθετήσεις που σχετίζονται με αυτόν τον τομέα, καθώς η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Τοξότη στις 14/12 φαίνεται πως θα φέρει στο προσκήνιο  πληροφορίες οι οποίες θα σε μπερδέψουν. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της έκλειψης δεν εγγυάται ειλικρίνεια, για αυτό θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις αποφάσεις και τις κινήσεις σου καθώς και το ποιους εμπιστεύεσαι.

Στις 17/12 ο Κρόνος κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Υδροχόου και σε βάζει στη διαδικασία να κάνεις την αυτοκριτική σου, ώστε να μπορέσει να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό θέλεις να αλλάξεις αλλά και ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια. Η «συζήτηση» με τον εαυτό σου είναι απαραίτητη  με τη νέα θέση του Κρόνου, προκειμένου να μπορέσεις να αφήσεις πίσω σου καταστάσεις που σε κρατάνε δέσμιο.

Ο Δίας κάνει και εκείνος την είσοδο του στο ζώδιο του Υδροχόου στις 19/12 δείχνοντας εύνοια και έναν «Από μηχανής Θεό», ο οποίος θα σε βοηθά ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12 και η είσοδος του Ηλίου δύο ημέρες μετά, δημιουργούν έντονα την ανάγκη συναναστροφής και επικοινωνίας με αγαπημένα σου πρόσωπα και ιδιαίτερα με αγαπημένους σου φίλους! Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 30/12 μπορεί να φέρει στο προσκήνιο ένα νέο ή ένα παλαιότερο έρωτα.

πηγή: myastro