Τι προβλέπουν τα ζώδια του Οκτωβρίου; Ο Οκτώβριος θα είναι ο μήνας που μπορεί να δονήσει για τα καλά τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, καθώς δημιουργούνται σημαντικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Στις 02.10 η Πανσέληνος στον άξονα Ζυγού – Κριού μας καλεί να αντιμετωπίσουμε πληγές της προσωπικότητάς μας που προέρχονται από παρελθούσες καταστάσεις. Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ότι μπορεί να δημιουργεί προβλήματα σε διαπροσωπικό επίπεδο. Αργά το βράδυ, την ίδια μέρα η Αφροδίτη περνάει στην Παρθένο, σε θέση πτώσης για τον συγκεκριμένο πλανήτη. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη λεπτομέρεια, δίνοντας σημασία σε μικροπράγματα. Η διάθεση αυτή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ιδιαίτερα στην προσωπική μας ζωή.

Στις 09.10 ο ανάδρομος Άρης στον Κριό σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ενισχύοντας την καχυποψία και τα παρασκηνιακά παιχνίδια κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν πρόσωπα που θα λειτουργήσουν υπόγεια με σκοπό να εμποδίζουν επιθυμίες ή πιθανές κινήσεις που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στις 15.10 ο Ερμής αρχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Σκορπιό ενισχύοντας την εσωστρέφεια. Η καχυποψία είναι διάχυτη και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε οικονομικές συμφωνίες και προσωπική ζωή. Είναι προτιμότερο να αποφύγουμε σημαντικές συναλλαγές, δεσμεύσεις και συζητήσεις, καθώς δεν θα εξελιχθούν όπως είναι αναμενόμενο και μπορεί να απογοητευτούμε.

Στις 16.10 πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στον Ζυγό. Η συγκεκριμένη αστρολογική συγκυρία είναι πολύπλοκη, καθώς συμμετέχουν σε δύσκολες όψεις ο ανάδρομος Άρης στον Κριό (αντίθεση) και η τριπλέτα Πλούτωνα –Κρόνου – Δία στον Αιγόκερω (τετράγωνο). Ο σχηματισμός ταυ τετραγώνου που δημιουργείται μπορεί να οδηγήσει σημαντικά προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο και σε ότι αφορά τις συνεργασίες μας. Η ένταση και η ανάγκη να επιβάλλουμε τα θέλω μας στις διαπροσωπικές μας σχέσεις μπορεί να δημιουργήσουν συγκρουσιακές καταστάσεις που καλό είναι να αποφύγουμε.

Στις 18.10 το τετράγωνο του ανάδρομου Άρη στον Κριό με τον Δία στον Αιγόκερω οδηγεί σε υπερβολές που μπορεί να μας κοστίσουν. Ζητήματα του παρελθόντος επανέρχονται και απαιτούν λύσεις, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί η υπεραισιοδοξία θα οδηγήσει σε λάθη.

Στις 22.10 ο Ήλιος περνάει στον Σκορπιό ενισχύοντας την εσωστρέφεια. Στρέφουμε την προσοχή μας οικονομικά συνθήματα σχέση με τρίτους και επιχειρηματικές κινήσεις που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν. Στις 28.10 ο Ερμής περνάει ανάδρομος στον Ζυγό και φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που απασχόλησαν στο παρελθόν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Προσοχή καθώς η επικοινωνία στην αισθηματική και επαγγελματική μας ζωή γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Την ίδια μέρα η Αφροδίτη περνάει στο Ζυγό, στο ζώδιο της κυβέρνησης της. Η ανάγκη για εξωστρέφεια, για αποδοχή των γύρω μας γίνεται εντονότερη από πότε. Όλα τα φώτα στρέφονται στα αισθηματικά μας και σε οικονομικές συμφωνίες που μας ενδιαφέρουν.

Ο μήνας κλείνει με τη δεύτερη Πανσέληνο που πραγματοποιείται μέσα στον Οκτώβριο. Η Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα σε οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο. Σημαντικές ανατροπές μπορεί να υπάρξουν σε ότι αφορά οικονομικές συμφωνίες και επιχειρηματικές κινήσεις. Παράλληλα η ανάγκη απολύτου ελέγχου στις σχέσεις μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικές απομακρύνσεις και αποστασιοποίηση. Προσοχή θα πρέπει να δείξουμε σε οικονομικά ρίσκα καθώς το πιθανότερο είναι να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε και στην προσωπική μας ζωή, καθώς οι σκηνές ζηλοτυπίας θα οδηγήσουν σε εκρηκτικές καταστάσεις, χωρίς να αποκλείονται οι οριστικές απομακρύνσεις.

Κριός

Κριέ μου ο Οκτώβριος θα είναι ένας έντονος μήνας για εσένα ο οποίος σε καλεί να κάνεις μία αξιολόγηση όλων των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι τώρα σε σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες και να πάρεις αποφάσεις. Ο τομέας των διαπροσωπικών σχέσεων θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα στο προσκήνιο και αυτό θα ξεκινήσει από τις 2/10 που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Πανσέληνος για αυτό το μήνα στον άξονα σου (Κριού-Ζυγού). Αυτή η Πανσέληνος μιλάει για παράπονα τα οποία έχεις από τους άλλους, όμως αυτές τις ημέρες θα έρθουν έντονα στην επιφάνεια. Τα παράπονα θα είναι αυτά που θα καθορίσουν είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές σχέσεις και είναι πιθανόν να σε οδηγήσουν σε αποφάσεις. Στις 15/10 ο Ερμής ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Σκορπιού και σε καλεί για άλλη μία φορά να δεις ζητήματα που αφορούν τον οικονομικό τομέα και δη το οικονομικό παρελθόν.

Προσπάθησε να διευθετήσεις άμεσα οτιδήποτε υπάρχει σε εκκρεμότητα ώστε να μην κάνει δυναμική επανεμφάνιση. Στις 16/10 η νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ζυγού μπορεί να δώσει τη «χαριστική βολή» σε σχέσεις και συνεργασίες που «πνέουν τα λοίσθια» ώστε να προχωρήσεις μπροστά απαλλαγμένος από βάρη του παρελθόντος. Στις 23/10 η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Σκορπιού δείχνει πως ξεκινάει ένα διάστημα εσωστρέφειας, το οποίο όμως είναι απαραίτητο προκειμένου να ανασυνταχθείς και να συνειδητοποιήσεις τα νέα δεδομένα. Στις 28/10 ο Ερμής όντας σε ανάδρομη πορεία περνάει στο ζώδιο του Ζυγού και μπορεί να φέρει πίσω ένα παλιό σου σύντροφο ή κάποιο συνεργάτης σου. Ο μήνας κλείνει με τη δεύτερη Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στις 31/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού η οποία εγείρει ζητήματα που σου δημιουργούν ανασφάλεια…

Ταύρος

Ταύρε μου ο Οκτώβριος ξεκινάει με μία Πανσέληνο η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2/10 στον άξονα Κριού-Ζυγού και θα φέρει στο προσκήνιο απωθημένα και παράπονα του παρελθόντος. Είναι πιθανόν να νιώσεις “υπεύθυνος” για κάποια πράγματα που δεν έκανες ή που δεν έδωσες σημασία παλαιότερα, όμως καλό θα είναι να επικεντρωθείς στο παρόν και να κλείσεις μία και καλή κάποιες πόρτες που έχουν μείνει μισάνοιχτες και αποτελούν τη γέφυρα με το παρελθόν. Στις 15/10 ο Ερμής ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο που βρίσκεται απέναντι σου -το Σκορπιό- και δείχνει πως μέχρι και το τέλος του μήνα θα σε απασχολήσουν ιδιαίτερα οι προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, καθώς φαίνεται πως θα υπάρξουν κάποιες επικοινωνιακές δυσκολίες ή παρανοήσεις.

Στις 16/10 πραγματοποιείται μία εκρηκτική νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού η οποία σου λέει να δώσεις μεγάλη προσοχή σε οποιοδήποτε νέο ξεκίνημα κάνεις αυτές τις ημέρες, αν δεν μπορέσεις να το μεταθέσεις για αργότερα. Αυτή η νέα Σελήνη δεν αποκλείεται να αποκαλύψει και κάποιος «κρυφούς εχθρούς». Στις 23/10 ο Ήλιος περνάει στο ζώδιο του Σκορπιού και φωτίζει σχέσεις και συνεργασίες αμβλύνοντας κάποια προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν. Στις 28/10 ο Ερμής συνεχίζοντας την αναδρομή πορεία του περνά στο ζώδιο του Ζυγού μεταφέροντας την ασυνεννοησία, τις αναβολές και τις καθυστερήσεις, στο κομμάτι της καθημερινότητάς. Η τελευταία ημέρα του μήνα επιφυλάσσει άλλη μία Πανσέληνο η οποία θα πραγματοποιηθεί στον άξονα σου (Ταύρου- Σκορπιού) και μπορεί να φέρει εκπλήξεις για κάποιες σχέσεις μέσω των αποφάσεων που θα πάρεις.

Δίδυμος

Δίδυμε μου ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας που θα έχει μία κρύο μία ζέστη για εσένα και αυτό θα φανεί από τις πρώτες ημέρες του καθώς στις 2/10 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκ των δύο Πανσελήνων για αυτό το μήνα, στον άξονα Κριού-Ζυγού. Αυτή η Πανσέληνος πιθανόν θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πως η συμμετοχή σου σε κάποιες παρέες ή ομάδες ανθρώπων δεν είναι πλέον κάτι που σε γεμίζει. Σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις σου θα παίξουν τα παράπονα που μπορεί να έχεις από συγκεκριμένους ανθρώπους μέχρι τώρα. Στις 15/10 ο κυβερνήτης σου Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Σκορπιού, δημιουργώντας μία αναστάτωση σε δουλειές και υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και ψυχραιμία αλλά και να αφήσεις ελεύθερο χρόνο, ώστε να είσαι πιο ευέλικτος με τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμά σου. Στις 16/10 πραγματοποιείται η νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού η οποία μπορεί να δημιουργήσει μία εκρηκτική ατμόσφαιρα στον αισθηματικό τομέα.

Καλό θα ήταν να πάρεις αποφάσεις σχετικά με την πορεία μιας σχέσης ή με την αρχή μιας νέας γνωριμίας ανάλογα με το τι συμβαίνει στο παρόν και όχι με το τι μπορεί να υπήρξε στο παρελθόν. Στις 23/10 η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Σκορπιού αποτελεί ένα βοηθητικό στοιχείο για να διευθετήσεις καλύτερα την καθημερινότητά σου. Στις 28/10 ο Ερμής συνεχίζοντας την ανάδρομη πορεία του περνά στο ζώδιο του Ζυγού και δεν αποκλείεται να δημιουργήσει μία γλυκιά νοσταλγία για κάποια πρόσωπα του παρελθόντος, που ανήκουν είτε στον αισθηματικό είτε στο φιλικό σου περίγυρο. Την τελευταία ημέρα του μήνα πραγματοποιείται η δεύτερη Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου- Σκορπιού η οποία δείχνει πως το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθείς περισσότερο στο πρακτικό κομμάτι των σχέσεων, των συνεργασιών και της καθημερινότητας.

Καρκίνος

Καρκίνε μου ο Οκτώβριος είναι ένας ξεχωριστός μήνας και σε αυτό θα συμβάλλει αρκετά το γεγονός πως εκτός από τους ανάδρομους πλανήτες που θα έχει (Ερμής, Άρης, Ουρανός, Ποσειδώνας) θα έχει και δύο Πανσελήνους μία στην αρχή και μία στο τέλος του! Η πρώτη Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στις 2/10 στον άξονα Κριού-Ζυγού δείχνει πως θα χρειαστεί να επενδύσεις την προσοχή σου ενδεχομένως και το χρόνο σου σε επαγγελματικές σχέσεις και οικογενειακές υποθέσεις και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τις αρχές του μήνα. Αυτή η Πανσέληνος είναι πολύ πιθανόν να ξυπνήσει επαγγελματικά απωθημένα και πράγματα που δεν μπόρεσες να επιτύχεις με αποτέλεσμα να δημιουργήσει «βαριά» διάθεση. Στις 15/10 ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Σκορπιού για αυτό έως και το τέλος του μήνα θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στην επικοινωνία και σε όλα αυτά που σχετίζονται με αυτή (συναντήσεις, ραντεβού, συζητήσεις).

Στα μέσα του μήνα και συγκεκριμένα στις 16/10 η νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Ζυγού μπορεί να δημιουργήσει ένα τεταμένο κλίμα σε συνεργασίες αλλά και προσωπικές σχέσεις, για αυτό όσο μπορείς προσπάθησε να κρατήσεις χαμηλούς τόνους και απόφυγε τελεσίδικες αποφάσεις. Στις 23/10 η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Σκορπιού θα οδηγήσει το ενδιαφέρον σου περισσότερο στην προσωπική σου ζωή και λιγότερο σε όλα τα υπόλοιπα! Στις 28/10 ο Ερμής συνεχίζοντας την ανάδρομη πορεία του θα περάσει το ζώδιο του Ζυγού και αυτό δείχνει πως οι τελευταίες ημέρες του μήνα, μπορεί να φέρουν ασυνεννοησία σε ζητήματα που αφορούν το σπίτι σου ή κάποιες οικογενειακές υποθέσεις. Στις 31/10 πραγματοποιείται και η δεύτερη Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού η οποία μπορεί να ανοίξει μία νέα αισθηματική υπόθεση.

Λέων

Λέων μου ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας ο οποίος φαίνεται πως έρχεται με αρκετή δουλειά και υποχρεώσεις για εσένα! Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στις 2/10 στον άξονα Κριού-Ζυγού μπορεί να φέρει κάποιες συζητήσεις με πρόσωπα που βρίσκονται στο ευρύτερο και στο στενό σου περιβάλλον, οι οποίες θα φανερώσουν «προβληματικά» σημεία των μεταξύ σας σχέσεων. Θα πρέπει να προσπαθήσεις να διευθετήσεις τυχόν παράπονα ή παρανοήσεις με καλή διάθεση και όχι με εκνευρισμό. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 15/10 δείχνει πως το πρώτο δεκαήμερο του μήνα χρειάζεται να αυξήσεις την ταχύτητα σου προκειμένου να προλάβεις να διεκπεραιώσεις σημαντικές δουλειές -ιδιαίτερα αν σχετίζονται με οικογενειακά ζητήματα- πριν τα μέσα του μήνα γιατί μετά θα είναι πιο δύσκολο και περισσότερο χρονοβόρο.

Στις 16/10 νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Ζυγού μπορεί να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα είτε στο στενό σου περιβάλλον είτε στο περιβάλλον εργασίας σου. Για ακόμη μία φορά θα πρέπει να αποφύγεις κινήσεις που μπορούν να ρίξουν λάδι στη φωτιά. Η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Σκορπιού στις 23/10 αλλάζει εντελώς το κλίμα και σου δημιουργεί την ανάγκη να περάσεις χρόνο στο σπίτι ώστε να φορτίσεις τις μπαταρίες σου. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ενδυναμώσεις τη σχέση σου με κάποιους ανθρώπους, ιδιαίτερα αν αυτοί αποτελούν πρόσωπα της οικογένειάς σου. Στις 28/10 η ανάδρομη πορεία του Ερμή συνεχίζεται περνώντας στο ζώδιο του Ζυγού, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει το εφέ του «χαλασμένου τηλεφώνου» κατά την επικοινωνία σου με τους άλλους. Ο μήνας κλείνει με μία δεύτερη Πανσέληνο-έκπληξη στις 31/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού η οποία φέρνει στο προσκήνιο επαγγελματικά θέματα.

Παρθένος

Παρθένε μου ο Οκτώβριος είναι ένας σημαντικός μήνας καθώς κατά τη διάρκεια του φαίνεται πως θα υπάρξει ένα περίεργο κλίμα το οποίο μπορεί να φέρει αλλαγές σε αρκετούς τομείς. Το ιδιαίτερο αυτού του μήνα -πέρα από τον ανάδρομο Άρη στο ζώδιο του Κριού και τον ανάδρομο Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού- είναι πως έχει δύο Πανσελήνους οι οποίες δείχνουν ένα φορτισμένο κλίμα. Η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί στις 2/10 στον άξονα Κριού-Ζυγού φέρνει στο προσκήνιο «πληγές» του παρελθόντος, οι οποίες θα βαρύνουν τη διάθεσή σου. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τις διαχειριστείς προκειμένου να μπορέσεις να τις αφήσεις πίσω σου, για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να κάνεις την αυτοκριτική σου.

Το δεύτερο μισό του μήνα μπορεί να δημιουργήσει αρκετές παρανοήσεις και σε αυτό θα βοηθήσει η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 15/10. Ο Ερμής σε αυτό το ζώδιο μπορεί να φέρει ζητήματα τα οποία αφορούν ομάδες ανθρώπων μέσα στις οποίες έχεις ενεργό ρόλο. Απόφυγε τις έντονες κινήσεις και τις αποφάσεις που ξέρεις πως μπορούν να εγείρουν αντιπαραθέσεις, ιδιαίτερα κατά τα μέσα του μήνα, καθώς η νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Ζυγού στις 16/10 μπορεί να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις και να δημιουργήσει ένα τεταμένο κλίμα. Αυτό ευτυχώς δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς στις 23/10 η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Σκορπιού φέρνει καλές ειδήσεις για εσένα οι οποίες πιθανόν να έρθουν από πρόσωπα του φιλικού σου περιβάλλοντος. Στις 28/10 ο Ερμής συνεχίζοντας την ανάδρομη πορεία του περνά στο ζώδιο του Ζυγού και μετατοπίζει το ενδιαφέρον σου στον οικονομικό τομέα. Οι οικονομικές διευθετήσεις, οι διαπραγματεύσεις καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με έσοδα και έξοδα θα αποκτήσουν ένα έξτρα βαθμό δυσκολίας εξαιτίας της επικοινωνίας. Ο Οκτώβριος κάνει δυναμική έξοδο με τη δεύτερη Πανσέληνο που πραγματοποιείται στις 31/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού η οποία μπορεί να σε οδηγήσει σε αλλαγές σχεδίων, ιδιαίτερα αν αυτά σχετίζονται με κάποιο ταξίδι ή την εκπαίδευση.

Ζυγός

Ζυγέ μου ο Οκτώβριος είναι ένας έντονος μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου θα συμβούν αρκετές ανακατατάξεις ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις. Η πρώτη εκ των δύο Πανσελήνων που θα λάβουν χώρα αυτό το μήνα, θα πραγματοποιηθεί στις 2/10 στον άξονα σου (Κριού-Ζυγού). Αυτή η Πανσέληνος θα φέρει στο προσκήνιο αρκετά παράπονα τα οποία θα καθορίσουν την εξέλιξη σημαντικών σχέσεων. Είναι πολύ πιθανό να νιώσεις πως για κάποια πράγματα έφτασε «ο κόμπος στο χτένι» όμως και πάλι θα πρέπει να τα διευθετήσεις με προσοχή και χωρίς παρορμητικές αποφάσεις. Στις 15/10 ο Ερμής ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Σκορπιού και μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα σε ζητήματα που αφορούν τον οικονομικό τομέα. Επίσης δεν αποκλείεται να σου επιστραφούν χρήματα που σου ανήκουν ή κάτι το οποίο που πάλι ανήκει σε εσένα.

Η εκρηκτική νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στις 16/10 στο ζώδιό σου, σου λέει να είσαι πολύ προσεκτικός με θέματα διαπροσωπικών σχέσεων καθώς και οικογενειακά ζητήματα. Αν μπορείς να αποφύγεις τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων αυτές τις ημέρες θα ήταν ότι καλύτερο. Η παρορμητική διάθεση που θα υπάρχει από όλους μπορεί να φέρει δράσεις και αντιδράσεις οι οποίες δεν θα είναι καθόλου βοηθητικές. Στις 23/10 η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Σκορπιού δημιουργεί ένα άλλο κλίμα και πρόσφορο έδαφος για να διευθετήσεις κάποια οικονομικά ζητήματα. Τις τελευταίες ημέρες του μήνα ο Ερμής όντας ανάδρομος θα περάσει στο δικό σου ζώδιο και μπορεί να επηρεάσει την επικοινωνία ανάμεσα σε εσένα και στους άλλους. Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 31/10 η οποία μπορεί να σε οδηγήσει σε ξαφνικές αποφάσεις που θα εκπλήξουν πολλούς.

Σκορπιός

Σκορπιέ μου ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας γεμάτος εκπλήξεις για αυτό θα πρέπει να κάνεις προσεκτικές κινήσεις προκειμένου οι εκπλήξεις να είναι ευχάριστες και όχι δυσάρεστες. Στις 2/10 πραγματοποιείται η πρώτη εκ των δύο Πανσελήνων που θα συμβούν κατά τη διάρκεια του, στον άξονα Κριού-Ζυγού. Αυτή η Πανσέληνος μπορεί να δημιουργήσει κάποια εμπόδια στην καθημερινότητά σου ή ακόμα και να αυξήσει το φόρτο εργασίας σου. Αυτό με τη σειρά του θα σε κάνει να νιώσεις πιεσμένος, όμως θα πρέπει να αποφύγεις παρορμητικές κινήσεις, καθώς η πίεση δεν θα είναι καλός σύμβουλος για εσένα. Στις 15/10 ο Ερμής ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο σου δείχνοντας πως το επόμενο διάστημα θα έχει αρκετές στιγμές παρανοήσεων, λαθών ενδεχομένως και παρεξηγήσεων. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με οτιδήποτε και αν πεις ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να υπάρξουν αρκετές δυσκολίες στην επικοινωνία. Μία μέρα μετά στις 16/10 η νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Ζυγού είναι εκρηκτική και δεν αποκλείεται να σε βάλει στη διαδικασία να ακολουθήσεις το δόγμα του «οτιδήποτε δεν λύνεται, κόβεται».

Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στα μέσα του μήνα καθώς είναι πολύ πιθανόν να την πληρώσουν δυο-τρεις άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό σου περιβάλλον. Στις 23/10 η διάθεση σου θα αλλάξει αισθητά προς το καλύτερο, καθώς ο Ήλιος θα περάσει στο ζώδιό σου ζώδιο, εγκαινιάζοντας το μήνα των γενεθλίων σου! Τώρα είναι η ευκαιρία να αποκτήσεις ενεργό ρόλο στα πράγματα που σε απασχολούν και να βάλεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου. Στις 28/10 ο Ερμής συνεχίζοντας την ανάδρομη πορεία του περνά στο ζώδιο του Ζυγού, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για λόγια τα οποία όμως θα ειπωθούν στο παρασκήνιο. Ο μήνας κλείνει με τη δεύτερη Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στις 31/10 στον άξονα σου (Ταύρου-Σκορπιού) η οποία φέρνει αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες.

Τοξότης

Τοξότη μου ο Οκτώβριος θα σε βάλει στη διαδικασία να αναθεωρήσεις κάποιες κινήσεις που είχες κάνει στο πρόσφατο παρελθόν και είναι πολύ πιθανόν να σχετίζονται με την προσωπική σου ζωή. Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Κριού-Ζυγού στις 2/10 δείχνει πως θα έρθουν στο προσκήνιο λάθη αισθηματικών σχέσεων του παρελθόντος τα οποία θα σου δημιουργήσουν βαριά διάθεση. Δεν αποκλείεται να σε οδηγήσουν και σε αποφάσεις τις οποίες αν πάρεις «εν θερμώ» δεν θα είναι εύκολο ούτε να υλοποιήσεις αλλά ούτε να τις υποστηρίξεις. Στις 15/10 ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Σκορπιού δείχνοντας πως το επόμενο διάστημα αξίζει να είσαι λίγο παραπάνω καχύποπτος, ώστε να δώσεις ιδιαίτερη βάση στην επιλογή των προσώπων που θα μοιραστείς τα δικά σου ζητήματα.

Η εκρηκτική νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Ζυγού στις 16/10 είναι πολύ πιθανόν να φέρει στο προσκήνιο τα κακώς κείμενα αισθηματικών αλλά και φιλικών σχέσεων. Στις 23/10 το κλίμα θα αλλάξει άρδην και σε αυτό θα συμβάλει η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Σκορπιού, καθώς θα σου δημιουργήσει την ανάγκη να απομακρυνθείς από ανθρώπους και καταστάσεις οι οποίες δημιουργούν «φασαρία». Στις 28/10 ο Ερμής όντας ανάδρομος περνά στο ζώδιο του Ζυγού φέρνοντας για άλλη μία φορά στο προσκήνιο ζητήματα μεταξύ φίλων. Ο μήνας αυτός έχει μία έκπληξη καθώς κατά τη διάρκεια του θα πραγματοποιηθεί άλλη μία Πανσέληνος στις 31/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, η οποία φωτίζει παρασκηνιακές ενέργειες του προηγούμενου διαστήματος.

Αιγόκερως

Αιγόκερε μου ο Οκτώβριος είναι ένας καθοριστικός μήνας καθώς κατά τη διάρκεια του θα πραγματοποιηθούν δύο Πανσέληνοι μία στις 2/10 και μία στις 31/10, θα ξεκινήσει ο Ερμής την ανάδρομη πορεία του και μέσα σε αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον Άρη ο οποίος βρίσκεται εδώ και καιρό ανάδρομος στο ζώδιο του Κριού. Τα παραπάνω συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό και δείχνουν πως θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με οποιαδήποτε κίνηση και αν κάνεις -ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα- ή σε κάποιες υποθέσεις που σχετίζονται με το σπίτι σου. Η πρώτη Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Κριού-Ζυγού στις 2/10 θα φέρει στο προσκήνιο έντονα παράπονα που έχεις από τους άλλους και αυτό μπορεί να δημιουργήσει αποστάσεις ανάμεσα σε εσένα και σε αγαπημένα σου πρόσωπα.

Στις 15/10 ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Σκορπιού δείχνοντας πως το δεύτερο μισό του μήνα μπορεί να έχει αναβολές ή καθυστερήσεις σχεδίων, καθώς και κάποια προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στην επικοινωνία. Στις 16/10 πραγματοποιείται μία έντονη νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού η οποία μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις οι οποίες θα σε πιέσουν και δεν αποκλείεται να σε οδηγήσουν σε παρορμητικές κινήσεις. Αυτός ο μήνας δεν είναι κατάλληλος για να πάρεις τελεσίδικες αποφάσεις για αυτό κράτησε στάση αναμονής ακόμα κι αν νιώθεις πως τώρα είναι η στιγμή για να τα αλλάξεις όλα. Από τις 23/10 το κλίμα θα βελτιωθεί αισθητά και σε αυτό θα συμβάλει η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Σκορπιού που θα σε κάνα συνειδητοποιήσεις πως έχεις πολύ υποστηρικτικούς φίλους. Στις 28/10 ο Ερμής συνεχίζοντας την αναδρομή πορεία του περνάει για λίγο στο ζώδιο του Ζυγού, επαναφέροντας επαγγελματικά ζητήματα του προηγούμενου διαστήματος. Ο μήνας κλείνει με την δεύτερη Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στις 31/12 στον άξονα Ταύρου- Σκορπιού η οποία μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις «πορεία πλεύσης» σε ένα αισθηματικό σου ζήτημα.

Υδροχόος

Υδροχόε μου ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας ο οποίος θα σε βάλει στη διαδικασία να ξαναδείς κάποιες προσωπικές σχέσεις οι οποίες το προηγούμενο διάστημα έδωσαν δείγματα τα οποία δεν σου ήταν ευχάριστα. Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Κριού- Ζυγού στις 2/10 πιθανόν να φέρει στο προσκήνιο μία ημιτελή αισθηματική υπόθεση, κάποια παράπονα που έχεις από το σύντροφό σου ή κάποια παράπονα που έχεις από πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό σου περιβάλλον. Προσπάθησε να τα διευθετήσεις μέχρι και τα μέσα του μήνα, καθώς μετά ξεκινάει η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού (15/10) και η επικοινωνία θα αποκτήσει ένα βαθμό δυσκολίας.

Η νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Ζυγού στις 16/10 δείχνει πως το επόμενο διάστημα είναι πιθανόν να αλλάξεις γνώμη για κάποια σχέδια που είχες κατά νου και σε αυτό θα παίξει ρόλο η γνώμη ανθρώπων που βρίσκονται στο στενό σου περιβάλλον. Στις 23/10 ο Ήλιος κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Σκορπιού και ξεκινά ένα διάστημα κατά το οποίο αξίζει να δραστηριοποιηθείς στον επαγγελματικό τομέα, καθώς φαίνεται πως αυτό θα αποδώσει καρπούς. Στις 28/10 ο Ερμής όντας ανάδρομος περνά στο ζώδιο του Ζυγού φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο όνειρα, στόχους και φιλοδοξίες τα οποία για κάποιο διάστημα είχαν παγώσει. Ο μήνας κλείνει με άλλη μία Πανσέληνο η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και δείχνει πως το επόμενο διάστημα ο άξονας καριέρα-οικογένεια θα βρίσκεται στο προσκήνιο.

Ιχθείς

Ιχθύ μου ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας ο οποίος θα σε βάλει στη διαδικασία να κοιτάξεις πίσω και να αρχίσεις να αναμοχλεύεις ξανά ζητήματα του παρελθόντος είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς νιώθεις πως αυτά κρατούν κάτι δικό σου. Η πρώτη εκ των δύο Πανσελήνων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα θα γίνει στις 2/10 στον άξονα Κριού-Ζυγού και θα φέρει ξανά στο προσκήνιο οικονομικά θέματα του παρελθόντος. Δεν αποκλείεται να μαλώσεις τον εαυτό σου για κάποιες λάθος κινήσεις που έχεις κάνει σε αυτό τον τομέα, όμως καλό θα ήταν να επικεντρωθείς στο παρόν, καθώς είναι το μόνο που έχεις τη δυνατότητα να διαχειριστείς και να αλλάξεις.

Κράτησε τα μαθήματα του παρελθόντος όμως μην τα αφήνεις να «στοιχειώνουν» το παρόν σου. Στις 15/10 ο Ερμής ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Σκορπιού κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ένταση στην προσωπική σου ζωή. Η επικοινωνία θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διευθέτηση των εντάσεων για αυτό δώσε προτεραιότητα σε συζητήσεις. Μία ημέρα μετά στις 16/10 πραγματοποιείται μία έντονη νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού που μπορεί να φέρει στο προσκήνιο απωθημένα του παρελθόντος. Η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Σκορπιού στις 23/10 δημιουργεί εξωστρέφεια και ανάγκη για επικοινωνία, κάτι το οποίο θα ενδυναμώσει τη σχέση σου με συγκεκριμένα πρόσωπα. Στις 28/10 ο Ερμής όντας ανάδρομος περνάει στο ζώδιο του Ζυγού φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο πρόσωπα του παρελθόντος! Ο πολυτάραχος αυτός μήνας κλείνει με την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 31/10, φέρνοντας πληροφορίες οι οποίες θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις κάποια πρόσωπα.

πηγή: myastro