Ερμής κι Αφροδίτη στον Κριό ταράζουν τις ζωές μας ενώ μας κάνουν να δούμε λιγάκι πιο καθαρά κάποιες ομιχλώδης καταστάσεις, αλλά και να τις αντιμετωπίσουμε με λιγάκι περισσότερο θάρρος. Προσοχή όμως γιατί αν δεν υπάρχουν ξεκάθαρα λόγια, δεν θα υπάρξουν και ξεκάθαρες καταστάσεις.

Κριός
Κριέ μου αυτή τη βδομάδα μπορεί να αισθανθείς σαν μία μαριονέτα που την ελέγχουν άλλοι και ίσως φτάσεις σε σημείο να πεις: φτάνει πια. Δεν θέλω να είμαι μαριονέτα, θέλω να γίνω πραγματικό παιδί, ως άλλος Πινόκιο. Η μύτη δεν θα μεγαλώσει γιατί όλη η βδομάδα θα είναι ντυμένη με αλήθειες που θα ξεστομίσεις. Πρόσεξε μόνο αυτό μη γίνει πάνω στα νεύρα σου, με σκοπό να εκδικηθείς εκείνους που προσπάθησαν να σε χειραγωγήσουν. Μίλα, μην τσακώνεσαι, και να είσαι σίγουρος πως κανείς δεν θα μείνει ασυγχώρητος. Και μιας και πήρες φόρα, βρες και τρόπους να εξελιχθείς σας άνθρωπος. Ώρα σου είναι.

Ταύρος
Ταυράκι μου, δεν είσαι από εκείνους που μασάνε τα λόγια τους, συνήθως. Αυτή τη βδομάδα όμως θέλοντας να κρατήσεις τις αποστάσεις σου από ανθρώπους που σου κάνουν κακό, μιλάς με γρίφους και στέλνεις σήματα καπνού σαν τους Ινδιάνους, κι όποιος κατάλαβε… καλώς. Ίσως το κάνεις γιατί φοβάσαι πως αν ανοίξεις το στοματάκι σου θα πεις πολλά, αλλά βρε χρυσό μου δεν μιλάνε όλοι τη γλώσσα των ματιών ή του καπνού. Μήπως να έλεγες και κάτι παραπάνω αντί να παίζεις παιχνιδάκια που μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση με τη μία παρανόηση μετά την άλλη; Όχι; Ε τι να σου πω τώρα…

Δίδυμος
Διδυμάκι μου αυτή τη βδομάδα περνάς κρίση ταυτότητας και βρίσκεις τον εαυτό σου να συγκρίνεσαι με τους άλλους και να υποτιμάς τον εαυτό σου σε σημείο παράνοιας. Δεν είναι στον τύπο σου να κλαίγεσαι έτσι αντί να κάνεις πράξεις όλα εκείνα που θα αποδείξουν στον κόσμο πόσο μοναδικός είσαι σαν προσωπικότητα. Ίσως θα πρέπει αυτή τη βδομάδα, να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου πάνω απ’ όλα και να προσπαθήσεις να γίνεις ένα με τον όχλο. Η μοναδικότητα σου ταιριάζει καλύτερα. Προσπάθησε να είσαι άμεσος στις συζητήσεις σου, μόνο, γιατί μπορεί να προκαλέσεις χάος με τα υπονοούμενα σου… άλλο που δεν θες βέβαια…

Καρκίνος
Καρκινάκι μου, με την ταινία με τον Τζιμ Κάρεϊ που πρέπει να λέει ΝΑΙ σε όλα, την έχεις δει; Κάπως έτσι θα είσαι όλη τη βδομάδα, σαν ένα καλοπρογραμματισμένο ρομποτάκι που θα λέει ναι σε ο,τι του ζητήσουν και μετά θα αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να σε εκμεταλλεύονται όλοι κι εσύ να μην κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Είσαι μία κινούμενη αντίθεση σαν άνθρωπος, αλλά θα πρέπει αυτή τη βδομάδα να βάλεις καλά στο μυαλό σου πως το ΝΑΙ είναι επικίνδυνη λέξη όταν την χρησιμοποιείς αλόγιστα και πως δεν γίνεται, όσο κι αν το θες, να ευχαριστείς τους πάντες.

Λέων
Λιοντάρι μου ήρθε η στιγμή να πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου και να κάνεις αυτό το ξεκαθάρισμα σχέσεων που τόσο πολύ θες, τον τελευταίο καιρό. Είσαι από εκείνους που δένεσαι με τους ανθρώπους που αφήνεις να μπουν στη ζωή σου, και δίνεις πολλές δεύτερες ευκαιρίες γιατί δεν μπορείς να αποκοπείς από αυτούς εύκολα. Καλό αυτό, δεν λέω, αλλά μερικές φορές οι πολλές δεύτερες ευκαιρίες δίνουν κι ανοίγματα στους επιτήδειους να σε εκμεταλλεύονται. Εκεί λοιπόν θα επικεντρωθείς αυτή τη βδομάδα και θα ακουστεί ο βρυχηθμός σου παντού γιατί είπαμε… μπορεί να γίνεσαι γατάκι μπροστά σ’ εκείνους που αγαπάς, αλλά τα νύχια… νύχια… και δεν φοβάσαι να τα χρησιμοποιήσεις.

Παρθένος
Παρθενάκι μου, αυτή τη βδομάδα θα πέσουν οι μάσκες και θα δεις ποιοι είναι πραγματικά εκείνοι στο περιβάλλον σου που θέλουν το καλό σου. Το θέμα είναι πως καλά θα κάνεις να προετοιμαστείς ψυχολογικά για τις αποκαλύψεις γιατί από αλλού θα το περιμένεις το κακό, κι από αλλού θα σου έρθει. Το μυστικό είναι να μην χάσεις τη ψυχραιμία σου, κυρίως επειδή θα συνειδητοποιήσεις πως αυτό το άτομο που σε προδίδει, ξέρει πολλά. Μην σκας. Κανείς δεν θα πιστέψει τα κακόβουλα λόγια του, φτάνει εσύ να φερθείς με ανωτερότητα. Κοινώς, μην τον πολεμήσεις με τα ίδια του τα όπλα, απλά απέδειξε σε όλους πόσο λάθος κάνει για σένα.

Ζυγός
Ζυγέ μου, αν υπάρχει κάτι που μισείς πραγματικά, είναι να σε κλείνουν σε μία φυλακή που να σου λένε τι να κάνεις, τι να πεις, τι να φας και τι να πιεις. Πνίγεσαι, και όταν πνίγεσαι αντιδράς άσχημα εκτοξεύοντας απειλές και υψώνοντας τη φωνή. Μόνο που έτσι δεν βρίσκεις το δίκιο σου και βγαίνεις ο κακός της υπόθεσης. Αν πιστεύεις πως καταπιέζεσαι απλά πες το. Δεν είναι κακό. Αν πάλι βλέπεις πως ο δεσμώτης αρνείται να το καταλάβει, τότε απλά πλήρωσε τον με το ίδιο νόμισμα, και θα καταλάβει πολύ καλά τι εννοείς. Αλλά διακριτικά, ξέρεις εσύ…

Σκορπιός
Σκορπιέ μου, επιζητάς μία μεγάλη αλλαγή που θα σε βγάλει από τη ρουτίνα που πλέον έχει τσακίσει τα νεύρα σου, αλλά πολύ φοβάμαι πως μέσα σε αυτή την τόση λαχτάρα, μπορεί να γλιστρήσεις και να φας τα μούτρα σου. Από την ανάγκη σου αυτή, που τούτη τη βδομάδα είναι έντονη, μπορεί να πάρεις λάθος αποφάσεις και να βρεθείς προ εκπλήξεων αφού αλλιώς τα περίμενες τα πράγματα κι αλλιώς θα σου έρθουν. Προσοχή, μην παρατήσεις τα πάντα έτσι, με τόση ευκολία, μόνο και μόνο επειδή έχεις τάσεις φυγής. Πίστευε, και μη, ερεύνα… έτσι για μην κλαις μετά!

Τοξότης
Τοξοτάκι μου αυτή τη βδομάδα ίσως θα πρέπει να μάθεις να χαλαρώνεις λιγάκι και να εμπιστεύεσαι παραπάνω την κρίση σου, αλλά ακόμα περισσότερο, τη διαίσθηση σου. Ξέρεις πολύ καλά πως σπάνια πέφτεις έξω όταν σε προειδοποιεί, αλλά για κάποιον λόγο τις περισσότερες φορές, προτιμάς να την αγνοείς με αποτέλεσμα να μπλέκεις σε δύσκολες καταστάσεις από τις οποίες δυσκολεύεσαι να βγεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις αυτή τη βδομάδα είναι να μείνεις μακριά από δράματα άλλων και κυρίως, να ακούς τη διαίσθηση σου και να κάνεις στα τυφλά ο,τι σου λέει. Θα σωθείς, άκουσε με!

Αιγόκερως
Αιγοκεράκι μου η κατάσταση θα είναι παράξενη για σένα αυτή τη βδομάδα αφού θα αισθανθείς πως δεν μπορείς να ανεχτείς τίποτα και κανέναν. Σαν να πνίγεσαι λιγουλάκι μέσα στο σπίτι και το ότι οι κοντινοί σου άνθρωποι πατάνε ανελέητα τα κουμπιά σου χωρίς να νοιάζονται για το τι σου προκαλούν, δεν βοηθάει και πολύ στη συναισθηματική σου κατάσταση που είναι αρκετά εύθραυστη αυτές τις μέρες. Καταρχάς, απέφυγε τους καυγάδες όσο κι αν σου φαίνεται καλή ιδέα να αρχίσεις να τσιρίζεις. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, καμιά φορά είναι καλύτερο να φεύγεις από το να πιέζεσαι για να μην εκραγείς.

Υδροχόος
Υδροχόε μου μία τεράστια εσωστρέφεια θα σε χαρακτηρίσει αυτή τη βδομάδα, σε μία προσπάθεια να ανακαλύψεις τι είναι εκείνο που σε τυραννά και σε κάνει να βλέπεις τόσο αρνητικά τη ζωή σου, τον τελευταίο καιρό. Η αλήθεια είναι πως η απαισιοδοξία σου έχει χτυπήσει κόκκινο κι αυτό σε έχει γονατίσει αφού δεν έχεις όρεξη ούτε να ασχοληθείς με τις καινοτόμες ιδέες σου. Νιώθεις λιγάκι θυμωμένος με τον εαυτό σου και τους γύρω σου, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί. Ίσως θα είναι το καλύτερο να μείνεις λιγάκι εκτός αυτές τις μέρες, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, γιατί αν εκραγείς δεν θα σωθεί κανείς.

Ιχθείς
Ψαράκι μου η βδομάδα σου θα χαρακτηριστεί από την ατέλειωτη σπατάλη σου. Και δεν εννοώ μόνο την οικονομική- την οποία αν δεν προσέξεις μπορεί να σε γονατίσει εντελώς- αλλά και τη συναισθηματική αφού θα δώσεις πολλά σε άτομα που ίσως να μην το αξίζουν. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να αναλογιστείς το κόστος καλά, και να σκεφτείς αν μακροπρόθεσμα οι “αγορές” σου θα έχουν αντίκτυπο και αν θα σε γεμίζουν κυρίως στην ψυχή. Όπως και να έχει, όταν είσαι διατεθειμένος να σπαταλήσεις τόσα, να είσαι και προετοιμασμένος για επικείμενη χρεοκοπία!