Γεννήθηκα στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, δηλαδή της μεγαλύτερης μέρας του χρόνου! Ωστόσο, αστρολογικά η συγκεκριμένη μέρα έχει για μένα μία πιο ιδιαίτερη και σημαδιακή σημασία, καθώς βρίσκεται ουσιαστικά στην τελευταία μέρα του ζωδίου των Διδύμων και στην πρώτη μέρα του ζωδίου του Καρκίνου! Πως μεταφράζεται αυτό για μένα; Ώρες ώρες υπάρχουν στιγμές που αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στα δύο ζώδια και πολλές φορές περνάω μία μίνι-κρίση… ταυτότητας και με κάνουν να αισθάνομαι πιο… περίπλοκα.  Όταν δε μάλιστα η τρέλα του Διδύμου συνδυάζεται με την ευαισθησία του Καρκίνου, τότε τα πράγματα μπορεί και να πάνε ένα click πιο… στραβά!

Στην αστρολογία υπάρχει ένα έντονο και πολυετές debate αναφορικά με την έννοια του «διπλού ζωδίου» και κατά πόσο αυτή υφίσταται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι έχει παρατηρηθεί ότι εάν κάποιος έχει γεννηθεί την στιγμή που ο ήλιος μεταβαίνει από το ένα ζώδιο στο άλλο, «δανείζεται» χαρακτηριστικά και από τα δύο ζώδια. Οι λάτρεις της αστρολογίας θεωρούν ότι υπάρχουν 12 διαφορετικά μεταίχμια στον ζωδιακό κύκλο και εφόσον η πορεία του ήλιου είναι στις 30 μοίρες ανά ζώδιο (360o για έναν πλήρη κύκλο μέσα στη χρονιά), τότε υπολογίζεται ότι όλοι όσοι είναι γεννημένοι τις τρεις πρώτες μέρες ενός ζωδίου, ότι μπορούν να φέρουν και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του προηγούμενου ζωδίου από το οποίο έγινε η μετάβαση.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν με τον παραπάνω ισχυρισμό και εστιάζουν όχι τόσο στην μάλλον «καθιερωμένη» κίνηση του ήλιου, αλλά στις θέσεις των πλανητών, κάνοντας έτσι τα πράγματα ένα κομματάκι πιο… περίπλοκα. Για παράδειγμα, εάν έχεις γεννηθεί στο ζωδιακό μεταίχμιο του Κριού με τον Ταύρο, τότε ένας σωστός αστρολογικός υπολογισμός μπορεί να προκύψει εάν συνδυαστεί η μέρα, η ώρα και η τοποθεσία της γέννησης ενός ατόμου. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να φανεί καλύτερα εάν η τελευταία μοίρα του ήλιου «πατούσε» περισσότερο πάνω στον Ταύρο (τελευταία μέρα) ή στον Κριό (πρώτη μέρα). Πιο συγκεκριμένα, πιο πολύ καθορίζεται η προσωπικότητα από τη θέση του Ερμή, της Αφροδίτης, του Άρη και της Σελήνης παρά μόνο από τη θέση του ήλιου. Για αυτό λοιπόν και η έννοια του διπλού ζωδίου θεωρείται κάπως πιο… απλουστευμένη.

Ωστόσο με λίγη παραπάνω εμβάθυνση στα χαρακτηριστικά του εκάστοτε ζωδίου είναι βέβαιο ότι θα μπορέστε να ρίξετε φως στις πτυχές του πραγματικού σας εαυτού και έτσι να ξεκλειδώσετε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας!