Είναι το ζώδιο της φιλοσοφίας και της εξερεύνησης. Η ελευθερία είναι πολλή σημαντική για αυτόν, αφού πολλές φορές κρίνει τις αποφάσεις του. Ο Τοξότης μπορεί να αρνηθεί μια ευκαιρία, αν απαιτεί μεγάλες δεσμεύσεις, αλλά τις περισσότερες φορές οι επιλογές του του βγαίνουν σε καλό.

 

Στοιχείο: Φωτιά

Θετικά: Αισιόδοξος, ευθύς, διαχυτικός

Αρνητικά: Αφελής, ανεύθυνος, νευρικός, ανυπόμονος

Πλανήτης κυβερνήτης: Δίας

Απόφθεγμα: Φιλοσοφώ

Ευαίσθητα σημεία σώματος: Μέση, μηροί, συκώτι

Λίθοι: Τοπάζι, τιρκουάζ

Φυτά: Γαρύφαλλο, σημύδα, βελανιδιά

Χρώματα: Μπλε, μπεζ, μπρούντζινο

Ταιριάζει με: Διδύμους, Κριό, Παρθένο

 

Φιλικές σχέσεις

Πολύ αισιόδοξος και γεμάτος θετική ενέργεια, ο Τοξότης είναι εξαιρετικός φίλος. Θέλει να ικανοποιεί τους φίλους του, ενώ είναι ευγενικός χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Δεν είναι κτητικός ούτε ζηλιάρης και δεν ανακατεύεται στη ζωή και στα σχέδια των άλλων – φέρεται όπως θα ήθελε να του φέρονται. Ο Τοξότης έχει πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ, παρότι ενίοτε είναι ωμός. Λέει πάντα αυτό που πιστεύει και δεν του αρέσουν τα διφορούμενα σχόλια – αγαπά την ευθύτητα και την απαιτεί. Καθώς λέει πάντα την αλήθεια, ακόμα κι αν δυσαρεστεί τον άλλον, είναι άτομο αξιόπιστο και μπορείτε να του έχετε εμπιστοσύνη. Μπορεί να αργοπορεί και να χάνει τα ραντεβού του, αλλά δεν γίνεται επίτηδες, είναι στοιχείο του χαρακτήρα του. Ένας Τοξότης, αν μπορέσετε να συμβαδίσετε μαζί του, θα γεμίσει φως τη ζωή σας.

Εργασία

Ο Τοξότης είναι πολύ καλός συνομιλητής, εξαιρετικός διασκεδαστής και γεμάτος ιδέες. Μπορεί να γίνει εξαιρετικός αφηγητής, κωμικός, συγγραφέας, φιλόσοφος, μουσικός και συνθέτης. Το ιδανικό επάγγελμα για έναν Τοξότη είναι αυτό που δεν έχει δεσμεύσεις, που δεν χρειάζεται να μπει σε αυστηρό πρόγραμμα. Επιθυμεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο, άρα μια καριέρα σχετικά με αυτό θα του ταίριαζε. Αδιαφορεί για τις ασήμαντες λεπτομέρειες αλλά και για την καθημερινή ρουτίνα, αυτά τα αφήνει για τους άλλους. Είναι πολύ καλός σε διαχείριση κρίσεων και λειτουργεί μοναδικά υπό πίεση. Όταν διακυβεύονται πολλά ο Τοξότης είναι αυτός που θα δώσει τη λύση. Στις δυσκολίες θα βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Ιδιοσυγκρασία

Παρότι μοιάζει συναισθηματικός και κυκλοθυμικός, στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο Τοξότης μπορεί εύκολα να αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά, αλλά όταν βαριέται γίνεται ευερέθιστος. Εκ φύσεως αισιόδοξο άτομο, βλέπει πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Πιστεύει ακράδαντα ότι πάντα κάτι καλό θα συμβεί σε λιγάκι και ο ήλιος θα λάμψει και πάλι.

Ο πραγματικός Τοξότης

Ευπροσάρμοστος και χωρίς να εγκλωβίζεται σε συναισθηματικές δεσμεύσεις, ο Τοξότης έχει έρθει στη Γη για να εξερευνήσει τον κόσμο. Μπορεί να τον θεωρούν αδιάφορο και κάποιοι να πληγώνονται από τη συμπεριφορά του, αλλά ο ίδιος δεν νοιάζεται. Ο Τοξότης θέλει να ανακαλύψει τη σοφία. Αφήνει στη μέση πράγματα αν δει ότι απαιτούν πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν, όχι γιατί τεμπελιάζει, αλλά γιατί πολύ απλά βαριέται εύκολα. Σιχαίνεται την ανία και δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει, προτιμά να την προσπερνά αναζητώντας κάτι πιο ενδιαφέρον. Δεν είναι συναισθηματικός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πληγώνεται. Αν αυτό συμβεί, θα μελαγχολήσει, αλλά θα είναι για λίγο. Ο Τοξότης είναι πολύ αισιόδοξος για να αφεθεί στον πόνο. Το θεωρεί χάσιμο χρόνου.

Συνοψίζοντας

Η τύχη είναι ο καλύτερος σύμμαχός του. Τα καλά που συχνά του συμβαίνουν έλκονται από την πολύ καλή του διάθεση αλλά και τη θετική του ενέργεια. Όσες δοκιμασίες κι αν περάσει, είναι πάντα αισιόδοξος και σκέφτεται ότι κάλο θα έρθει την επόμενη μέρα. Η ελευθερία είναι απαραίτητη γι’ αυτόν και δεν ανέχεται τους περιορισμούς. Κοιτάζει μόνο το μέλλον και αφήνει το παρελθόν, γι’ αυτό και μπορεί να αποστασιοποιείται συναισθηματικά, θεωρεί ότι το συναίσθημα τον δεσμεύει και τον κρατά πίσω. Ο Τοξότης δεν μιλά για τα συναισθήματά του, απλά τα ζει και προχωράει. Η απερισκεψία και η ανευθυνότητα που τον χαρακτηρίζουν ενίοτε πηγάζουν από την έντονη ανάγκη του να προχωρήσει, χωρίς πολλές φορές να υπολογίζει σωστά τις καταστάσεις.

Ερωτικές σχέσεις

Η γυναίκα Τοξότης

Η γυναίκα Τοξότης μοιάζει φευγάτη και έχει ανάγκη από έναν άντρα γεμάτο ενέργεια και δημιουργικότητα. Αντισυμβατική προσωπικότητα και με αδυναμία στις αλλαγές, για να μείνει κοντά σας θα πρέπει να την κρατάτε ευχαριστημένη. Αν βαρεθεί, δεν θα ασχοληθεί με προβλήματα. Θα φύγει χωρίς καν να κοιτάξει πίσω της. Δεν είναι δύσκολο να διατηρήσετε το ενδιαφέρον μιας γυναίκας Τοξότη. Αν καταφέρετε να είστε και φίλος και σύντροφος, θα νιώσετε την αγάπη της. Η γυναίκα Τοξότης έχει ανάγκη να νιώθει ελεύθερη, γι’ αυτό μην την πιέσετε να προχωρήσετε σε σχέση. Θέλει έναν σύντροφο ειλικρινή, αυθεντικό, θετικό και περιπετειώδη, που δεν θα παίξει ποτέ όμως με το μυαλό της. Μαζί της θα έχετε μια καταπληκτική σχέση και μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και ενθουσιασμό.

Ο άντρας Τοξότης

Ο άντρας Τοξότης είναι κυνηγός. Του αρέσει το φλερτ και λατρεύει την έξαψη του κυνηγιού. Μην προσπαθήσετε να τον πιάσετε, αφού θα βρίσκεται ήδη στην άγρα νέων θηραμάτων. Είναι ειλικρινής μαζί σας όταν λέει ότι του αρέσετε, αλλά το ίδιο ειλικρινής είναι απέναντι και στην αμέσως επόμενη που θα το πει. Δεν είναι ρομαντικός και συνήθως τραβάει γυναίκες που αγαπούν εξίσου το φλερτ. Αν θέλετε να τον κατακτήσετε (όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό), φροντίστε να είστε μετριόφρων και να μην αναφερθείτε σε συναισθήματα. Μην ανοίξετε μαζί του συζητήσεις για το κοινό σας μέλλον, τον έχετε χάσει στη στιγμή. Ο άντρας Τοξότης είναι ιδανικός για τις εκπροσώπους του ωραίου φύλου που δεν επιθυμούν ή φοβούνται τις δεσμεύσεις. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να τύχει σε μια δυναμική γυναίκα που αγαπά την περιπέτεια.

Κατακτώντας τον Τοξότη

Μιλήστε μαζί του, ρωτήστε τον για τον εαυτό του, πείτε ιστορίες δικές σας, κάντε τον να γελάσει, αλλά ποτέ μη ρωτήσετε έναν Τοξότη πολύ προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους. Η συναισθηματική απόσταση είναι απαραίτητη, για να σας προσεγγίσει. Για το ραντεβού σας προτιμήστε κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο, ένα πικνίκ ή μια βαρκάδα. Του αρέσουν οι νέες εμπειρίες, και παρότι η επιλογή του μέρους μοιάζει εύκολη, δεν θα περάσει σίγουρα απαρατήρητη από τον Τοξότη. Απολαύστε το χρόνο που περνάτε μαζί, αλλά μην επενδύετε συναισθηματικά, αφού ο Τοξότης φοβάται τη δέσμευση. Να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προχωρήσετε παρακάτω ή να τον μοιραστείτε με κάποιον άλλο, αφού ο Τοξότης έτσι λειτουργεί και δεν θα αλλάξει.

Ερωτογενείς ζώνες

Οι μηροί. Γαργαλήστε το εσωτερικό των μηρών ή δαγκώστε ελαφρά το δέρμα το και θα ανάψετε αμέσως τη φωτιά του Τοξότη.

Σεξ

Ο Τοξότης λατρεύει την εξερεύνηση και αυτό φαίνεται και στη σεξουαλική του ζωή. Του αρέσει το σεξ στην ύπαιθρο, αλλά και οι τολμηρές σεξουαλικές επαφές. Απολαμβάνει το περιστασιακό σεξ όσο κανένα άλλο ζώδιο, αφού έτσι αποφεύγει τις δεσμεύσεις. Δεν του αρέσουν οι σεμνότυφοι ερωτικοί σύντροφοι και οι πολλές συζητήσεις, με έναν Τοξότη πρέπει να είστε έτοιμοι για όλα.

Διάσημοι Τοξότες: Τουλούζ Λοτρέκ, Μπρους Λι,  Μαρκ Τουέιν, Ουίλιαμ Μπλέικ, Ουίνστον Τσόρτσιλ, Εντίθ Πιάφ, Μαρία Κάλλας, Χριστίνα Ωνάση, Τίνα Τάρνερ, Τζέιν Φόντα, Μπέτι Μίντλερ, Κιμ Μπάσιντζερ, Ντάριλ Χάνα, Τζουλιάν Μουρ, Μαρίζα Τομέι, Τζούντι Ντεντς, Αλίσα Μιλάνο, Σινέντ Ο’ Κόνορ, Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Κριστίνα Αγκιλέρα, Μίλα Γιόβοβιτς, Τάιρα Μπανκς, Ζωή Λάσκαρη, Αγάπη Βαρδινογιάννη, Άννα Βίσση, Γουόλτ Ντίσνεϊ, Φρανκ Σινάτρα, Τζο ΝτιΜάτζιο, Τζιάνι Βερσάτσε, Νόαμ Τσόμσκι, Γιούρι Γκέλερ, Τζίμι Χέντριξ, Τζιμ Μόρισον, Κιθ Ρίτσαρντς, Όζι Όζμπορν, Μπίλι Άιντολ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζον Μάλκοβιτς, Κένεθ Μπράνα, Ρέιφ Φάινς, Τζεφ Μπρίτζες, Ντον Τζόνσον, Μπραντ Πιτ, Κίφερ Σάδερλαντ, Μπεν Στίλερ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νίκος Κούρκουλος, Βλάσης Μπονάτσος, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Μάριος Φραγκούλης, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Σάββας Ξηρός

Πηγή: Astrakaioneira