Τα «γενέθλιά» του έχει σύντομα το θρυλικό ‘Black Album’ των Metallica, το οποίο κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου 1991. Ως «δώρο» προς τους fans τους, το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει όχι μία αλλά δύο επετειακές εκδόσεις, η μία με covers των τραγουδιών του εν λόγω δίσκου από αγαπημένους καλλιτέχνες και η άλλη με remastered εκδόσεις τους.

Πρόκειται για τον δίσκο που επανα-σύστησε τους Metallica στον κόσμο και τους έκανε γνωστούς και εκτός της μέταλ σκηνής. Ο ήχος τους στο Black Album έγινε πιο ώριμος και επιτυχίες από εκείνον μπήκαν στα top charts παγκοσμίως. Στην Αμερική μόνο, παρέμειναν για έναν συνεχόμενο μήνα στο Νο.1 των albums charts. Τα ‘Unforgiven‘ και ‘Nothing Else Matters‘ ακούγονται μέχρι και σήμερα και θεωρούνται πλέον κλασικά.

Ο δίσκος στην πραγματικότητα ονομάζεται «Metallica», ωστόσο έμεινε γνωστός ως «Black Album» εξαιτίας του απόλυτου μαύρου στο εξώφυλλο. Στο εξώφυλλο μπορεί κανείς να παρατηρήσει μόνο το όνομα των Metallica και ένα φίδι.

Για την συμπλήρωση των 30χρόνων, λοιπόν, οι Metallica κυκλοφορούν και πάλι το Black Album σε δύο νέες εκδόσεις.

Οι Metallica ονόμασαν τον εγχείρημα «Metallica Blacklist», και πρόκειται για μια λίστα με πασίγνωστους καλλιτέχνες, που ερμηνεύουν τα τραγούδια του Black Album. Μεταξύ τους οι Elton John, Miley Cyrus, Chad Smith, Weezer, Volbeat, Chris Stapleton είναι μόνο μερικά από τα 53 ονόματα που ερμηνεύουν τα τραγούδια.

Το Metallica Blacklist θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο θα κυκλοφορήσει και μια δεύτερη έκδοση, το «Black Album Remastered», σε cd και βινύλιο με ύψιστη ποιότητα ήχου.

Δείτε ακόμη: Maneskin: Τα 5 top τραγούδια τους – εκτός του νικητήριου ‘Zitti E Buoni’