Χάρη στην αντοχή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες, αυτά τα φυτά θα κρατήσουν το σπίτι σας ζωντανό και πολύχρωμο όλο το χρόνο.

Υπάρχουν μερικά λουλούδια που ανθίζουν όλο το χρόνο, και μόλις μάθετε ποια έχουν αυτό το αξιοσημείωτο στοιχείο, μπορείτε να αποφασίσετε να τα θέλετε όλα στο σπίτι σας. Εξάλλου, είναι πολύ συνηθισμένο να νιώθεις ένα άγγιγμα θλίψης στο μαρασμό των κάποτε ζωηρών και πολύχρωμων λουλουδιών.

Ευτυχώς, αυτό δεν συμβαίνει στα ακόλουθα φυτά. Χάρη στην αντοχή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες, αυτές οι ομορφιές μπορούν να ευδοκιμήσουν και τους 12 μήνες του χρόνου (εφόσον δεν ζείτε σε μέρος με ακραίες καιρικές συνθήκες). Ακόμα καλύτερα, πολλά από αυτά έχουν σχετικά χαμηλή συντήρηση και δεν είναι πιο δύσκολο να τα φροντίσετε από οποιοδήποτε άλλο λουλούδι. Λουλούδια που ανθίζουν όλο το χρόνο, σίγουρα θα φαίνονται εντυπωσιακά στο σπίτι, στην βεράντα σας, ή όπου αλλού μπορείτε να επιλέξετε να τα φυτέψετε.

Μπιγκόνια

Η γοητεία της μπιγκόνιας διαρκεί όλο το χρόνο, αρκεί να του παρέχετε κάποια βασική φροντίδα. Σε αυτά τα λουλούδια αρέσουν τα μέρη με πολύ έμμεσο φως και θα πρέπει να το ποτίζετε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μία φορά κάθε 10 ημέρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μια επιπλέον συμβουλή για να βοηθήσετε τις μπιγκόνιες σας να ευδοκιμούν κάθε εποχή: Τοποθετήστε ένα πιάτο με λίγο νερό κάτω από τις γλάστρες και το φυτό θα απορροφήσει την υγρασία από τον αέρα.

Λεβάντα

Ναι, η πανίσχυρη λεβάντα μπορεί να ανθίζει όλο το χρόνο και τα εκπληκτικά μωβ άνθη της θα αρωματίζουν φυσικά το σπίτι σας 365 ημέρες το χρόνο. Ωστόσο, εάν φυτέψετε λεβάντα απευθείας στον κήπο σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί καθώς μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να σπρώξει άλλα φυτά. Το λουλούδι παραμένει επίσης δημοφιλές μεταξύ των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων χάρη στις λεπτές αποχρώσεις των λουλουδιών και των φύλλων του, καθώς και στο μαγευτικό άρωμά του.

Αφρικανική Βιολέτα

Όταν πρόκειται να προσθέσετε μια κομψή πινελιά σε ένα σπίτι, η αφρικανική βιολέτα είναι μια ιδιαίτερα όμορφη επιλογή και, ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ανθίζει όλο το χρόνο. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι μια ευχάριστη προφορά. Εάν θέλετε το λουλούδι σας να ανθίζει όλο το χρόνο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ανάγκες του. Συνιστάται να ποτίζετε το φυτό σας τρεις φορές την εβδομάδα κατά τους θερμότερους μήνες και μία φορά κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Λουίζα

Η λουϊζα είναι γνωστή για τα όμορφα άνθη της, τα οποία είναι συχνά εντυπωσιακά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ωστόσο, εάν το φροντίσετε καλά, μπορεί να ανθίσει μέχρι σχεδόν τον πρώτο παγετό της σεζόν. Για να διατηρήσετε το λουλούδι στην καλύτερη υγεία του, φυτέψτε το όπου δέχεται πολύ έμμεσο φως.

Γεράνι

Τα γεράνια οφείλουν τη δημοτικότητά τους στα έντονα χρώματα τους. Επίσης πολύ εύκολο στη φροντίδα τους. Το καλοκαίρι πρέπει να το ποτίζετε κάθε μέρα, ενώ το χειμώνα κάθε τρίτη μέρα είναι αρκετή. Προσθέστε λίπασμα μία φορά το μήνα για να ενισχύσετε την ανθοφορία του και θα μπορείτε να την απολαύσετε 365 ημέρες το χρόνο.

Πέντα

Θα αναγνωρίσετε την πέντα χάρη στα ευαίσθητα κλαδιά της και τις υπέροχες ομάδες μικρών λευκών, λιλά, ροζ ή κόκκινων λουλουδιών. Αυτό το τυπικά ανθεκτικό είδος είναι σε θέση να ανθίσει ακόμα και τους πιο κρύους μήνες και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Πρέπει να ποτίζεται τρεις φορές την εβδομάδα και να φυτεύεται σε χώμα με καλή στράγγιση.

Ανδρακλή

Αυτό το μέλος της οικογένειας των παχύφυτων φωτίζει τους εσωτερικούς χώρους με τα κίτρινα άνθη του και έχει επίσης μια σειρά από φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα όμορφα, μικρά κίτρινα άνθη της, διαρκούν όλο το χρόνο, αρκεί να τοποθετήσετε το φυτό σε μια περιοχή με μέτριες θερμοκρασίες, να το ποτίσετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον καιρό και, τέλος, να βεβαιωθείτε ότι δέχεται άμεσο ηλιακό φως.

Διάβασε επίσης:

Χρώματα που κάνουν τον χώρο μουντό και “βρώμικο”!