Σε έναν τέλειο κόσμο, όλοι θα είχαμε τεράστιες ντουλάπες με απεριόριστο χώρο. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πραγματικότητα των περισσότερων ανθρώπων. Αντίθετα, για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ντουλάπες μας, ανεβοκατεβάζουμε τα ρούχα μας ανάλογα την εποχή.

Όταν το καλοκαίρι τελειώνει, τα φανελάκια και τα σορτς δίνουν την θέση τους στα άνετα πουλόβερ και χοντρά παντελόνια. Στη συνέχεια, όταν ο καιρός ζεσταίνει, ξανά το ίδιο! Και έτσι ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές το κάνουμε αυτό, η διαδικασία αυτή είναι κουραστική.

Για να γίνει η μετάβαση ευκολότερη, υπάρχουν συμβουλές από ειδικούς για την αποθήκευση των εποχιακών ρούχων. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε τις υπερχειλισμένες, εκτός εποχής ντουλάπες.

Το βήμα πριν την αλλαγή ντουλάπας

Πάντα να ξεκινήσετε την εποχιακή σας ανταλλαγή κάνοντας μια επεξεργασία των ρούχων σας από την προηγούμενη σεζόν. Οτιδήποτε δεν αγαπάτε ή δεν φοράτε πρέπει να το δωρίσετε και να μην το αποθηκεύσετε για άλλον ένα χρόνο. Στόχος είναι να ελευθερώσετε χώρο στη ντουλάπα σας για αυτό που σας ταιριάζει, ώστε αυτή να γεμίσει με όλα τα αγαπημένα σας ρούχα. Δεν χρειάζεται να είσαι μινιμαλιστής, αλλά να υπάρχει σκοπός σε κάθε τι που κρατάς.

Αποθηκεύστε τα ρούχα πλυμένα

Είστε σχεδόν έτοιμοι να αποθηκεύσετε τα ρούχα σας, αλλά πριν το κάνετε, οι ειδικοί προτείνουν ένα τελευταίο βήμα προετοιμασίας: να τα πλύνετε. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καθαρά. Αν υπάρχει ένας λεκές που δεν είχατε παρατηρήσει, θα γίνει πιο σκούρος και ανεξίτηλος κατά την αποθήκευση.

Κράτα λίγους χώρους αποθήκευσης

Εάν η κύρια ντουλάπα σας δεν μπορεί να χωρέσει ρούχα για όλες τις εποχές, δοκιμάστε να αποθηκεύσετε ρούχα εκτός εποχής σε τρεις το πολύ χώρους στο σπίτι σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν τρέχετε προσπαθώντας να θυμηθείτε πού ήταν αποθηκευμένα όλα τα ρούχα σας και κινδυνεύετε να ξεχάσετε πού είναι ορισμένα αντικείμενα.

Μακριά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την μούχλα

Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι είναι αγαπημένο μέρος για αποθήκευση ρούχων εκτός εποχής. Όταν είναι δυνατόν, αποφύγετε τη μακροχρόνια αποθήκευση σε μέρη όπως το πατάρι ή καμιά εξωτερική ντουλάπα βεράντας χωρίς έλεγχο του κλίματος. Το καλύτερο είναι να διατηρείτε τα ρούχα σε περιβάλλον ελεγχόμενο από το κλίμα. Πάνω από μια ντουλάπα ή κάτω από το κρεβάτι είναι όλες εξαιρετικές επιλογές. Τέλος πάντως, μακριά από μέρη με υγρασία!

Προστατέψτε τα ρούχα σας

Για καλοδιατηρημένα πουλόβερ, μπορείτε να βάλετε χαρτί ανάμεσα σε κάθε ένα ή να τα αποθηκεύσετε σε μια τσάντα αποθήκευσης ρούχων. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε τσάντες που κρέμονται με φερμουάρ για να αποθηκεύσετε φορέματα και παλτό σε μια ντουλάπα εκτός εποχής.

Εύκολη πρόσβαση

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η αποθήκευση των ρούχων κάτω από το κρεβάτι είναι αγαπημένη συνήθεια, επειδή έτσι, ακόμη και τα ρούχα εκτός εποχής δεν είναι ποτέ πολύ μακριά. Είτε υπάρχει μια απροσδόκητη αλλαγή του καιρού, είτε επερχόμενες διακοπές για να ετοιμάσετε βαλίτσες, είτε ήρθε η ώρα να αλλάξετε την ντουλάπα σας για άλλη μια φορά, τα ρούχα σας θα είναι πάντα κοντά.

Βάλτε ετικέτες

Η αποθήκευση ρούχων εκτός εποχής σε καθαρούς κάδους που κλείνουν, χρειάζονται ετικέτες με το τι ακριβώς περιέχουν μέσα. «Εποχιακές μπλούζες», «Εποχιακά παντελόνια» και «Εποχιακά παπούτσια», Η ετικέτα είναι το κλειδί. Οι αυτοκόλλητες θήκες είναι ένας έξυπνος τρόπος για να βάλω ετικέτες στους κάδους αποθήκευσης.

Διάβασε επίσης:

Σουτιέν: Ο τρόπος να τα κρατήσεις σαν καινούργια για καιρό!