Τα χρώματα δίνουν ζεστασιά στο εσωτερικό των σπιτιών και έχουν τη δύναμη να κάνουν πιο χαρούμενη τη διαβίωσή μας στο χώρο. Γι’ αυτό, θα ήταν καλό, να απομακρυνθείς κάποια στιγμή από το κλασικό μπεζ και γκρι και να πειραματιστείς και με άλλες αποχρώσεις. Παρόλα αυτά, για κάποιον αρχάριο, δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχει το αποτέλεσμα που έχει στο μυαλό του. Καλό θα ήταν, προκειμένου να ανανεώσεις τη διακόσμηση χρησιμοποιώντας χρώματα, να ακολουθήσεις μερικούς κανόνες.

Ξεκίνα πρώτα με έναν μόνο χώρο

Το να αρχίσεις να “πετάς” χρωματιστά αντικείμενα από εδώ και από εκεί, μάλλον δε θα σε οδηγήσει πουθενά. Αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, επίλεξε έναν μικρό χώρο και συγκεντρώσου σε αυτόν. Αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσεις υφάσματα, ταπετσαρίες και διακοσμητικά αντικείμενα χωρίς να δεσμευτείς ολοκληρωτικά. Σκέψου πρώτα πως θα ήθελες να γίνει το δωμάτιο και μετά προχώρα στις αγορές. Ένα αρχικό πλάνο, πάντα βοηθά.

Ανακάλυψε τι κρύβει κάθε χρώμα

Είναι σημαντικό, πριν προχωρήσεις σε αγορές, να κατανοήσεις ότι κάθε απόχρωση κρύβει και κάτι. Ένα χρώμα που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου, μπορεί να είναι εντελώς λάθος για κάποιον άλλον. Γι’ αυτό πρώτα χτίσε μια σχέση με τα χρώματα. Αν επιλέξεις για παράδειγμα το κόκκινο, θα έχεις ένα χώρο ζωντανό με την αδρεναλίνη στα ύψη. Αντιθέτως, το μπλε θα προσδώσει ηρεμία και χαλάρωση στην ατμόσφαιρα.

Τι συμβαίνει με τα σκούρα αντικείμενα και υφάσματα

Τα τελευταία χρόνια οι σκούρες αποχρώσεις κυριαρχούν στο Pinterest και στη διακόσμηση που βλέπουμε στα περιοδικά. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα δείχνουν ανάλογα και στο δικό μας χώρο. Προτίμησε να τις χρησιμοποιήσεις σε μεγάλους χώρους και απόφυγέ τις στα μέρη που προορίζονται για χαλάρωση, όπως η κρεβατοκάμαρα.

Διάλεξε ποιοτικά υφάσματα

Ακόμη κι αν δεν αλλάξεις του τοίχους, τα υφάσματα και τα ριχτάρια μπορούν να σου δώσουν τη διαφορετική ατμόσφαιρα στο χώρο, χωρίς να προχωρήσεις σε μεγάλες αλλαγές. Κάνε λίγες αλλά ποιοτικές προσθήκες και αμέσως θα νιώσεις τη διαφορά. Η United Colors of Benetton παρουσίασε την Casa Benetton, μία νέα σειρά που περιλαμβάνει πολύχρωμα, ζεστά και με έμφαση στη βιωσιμότητα προϊόντα.

Δημιουργήθηκε προκειμένου να διαδοθεί στα σπίτια των ανθρώπων η φιλοσοφία αισιοδοξίας που διακατέχει τη United Colors of Benetton και διαθέτει ποικιλία υφασμάτων για καθημερινή χρήση που είναι ιδανικά τόσο για το εσωτερικό του σπιτιού – κουζίνα, μπάνιο, κρεβατοκάμαρα – όσο και για το εξωτερικό.

Τα προϊόντα συνδυάζουν τη λειτουργικότητα της εταιρείας Bergner Group και το αδιαμφισβήτητο στυλ της Benetton, που δίνει έμφαση στα μονόχρωμα υφάσματα με τα γεωμετρικά σχήματα και τα πολύχρωμα υφάσματα με τα διακριτικά σχέδια. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης και μία συλλογή αποκλειστικά με άσπρα και μαύρα αντικείμενα, και μία άλλη με χρώματα αποκλειστικά φυσικής προέλευσης.

Η Casa Benetton, η νέα συλλογή με αντικείμενα εσωτερικής διακόσμησης που προέκυψε από τη συνεργασία του Ομίλου United Colors of Benetton και της εταιρείας Bergner Group είναι τώρα διαθέσιμη διαδικτυακά.

Διαβάστε επίσης:

5 λόγοι για να αγοράσεις πουπουλένιο πάπλωμα | Thats Life. Life as it is!