Ταιριάζει εξαιρετικά με τη σαλάτα σας αλλά χρησιμέυει και για πολλές δουλείες του σπιτιού. Ο λόγος για το γνωστό σε όλους μας ξύδι. Ορίστε μερικοί τρόποι που το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.

Γυαλίστε τα παράθυρά/τζάμια σας

Αντί να χρησιμοποιήσετε κάποιο προΐόν του εμπορίου γεμάτο με χημικά, προσθέστε σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι, ξύδι και ζεστό νερό σε ίση αναλογία. Θα δείτε τα τζάμια σας να γυαλίζουν ξανά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα και για το παράθυρο του φούρνου, καθώς και σε οποιοδήποτε τζάμι.

Δώστε ζωή στον παλιό σας βραστήρα

Μετά από πολλές χρήσεις, θα έχετε παρατηρήσει ότι ο βραστήρας μπορεί να εμφανίσει ένα «κατακάθι» από άλατα. Για να απαλλαγείτε από αυτό μπορείτε να βάλετε στον βραστήρα νερό και ξύδι σε ίσα μέρη και να τον θέσετε σε λειτουργία. Ύστερα, επαναλάβετε την διαδικασία μόνο με νερό, ώστε να φύγει και η μυρωδιά που αφήνει το ξύδι από το σπίτι. Το καλύτερο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο τιπ και για την μηχανή του καφέ σας.

Τρίψτε τα τηγάνια σας

Η γιαγιά σας σίγουρα θα ξέρει αυτό το τιπ. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και ξύδι για να καθαρίσετε τα τηγάνια σας. Η αντίδραση που θα δημιουργηθεί από τα δύο υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, θα απομακρύνει όλα τα επίμονα λίπη.

ξύδι σπίτι

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων

Βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων ένα μπολάκι γεμάτο με νερό και δύο κουταλιές της σούπας ξύδι. Ορίστε τον χρόνο στα 5 λεπτά και αφού τελειώσει αφήστε τους υδρατμούς να δράσουν για άλλα 2 λεπτά. Μετά, το καθάρισμα των λεκέδων του φούρνου μικροκυμάτων θα είναι «παιχνιδάκι».

Κάντε τα μαχαιροπίρουνα από ανοξείδωτο ατσάλι ή ασήμι να μοιάζουν σαν καινούρια

Δώστε ξανά ζωή σε ότι ασημικό έχετε στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σπρέι με ξύδι που αναφέραμε και παραπάνω, με ίσα μέρη ζεστού νερού και ξυδιού. Ψεκάστε τα μαχαιροπίρουνα ή τα διακοσμιτικά σας και δείτε τα να γυαλίζουν ξανά όπως όταν τα είχατε αγοράσει εξαρχής. Bonus: στο τέλος μπορείτε να τα σκουπίσετε με λίγο ελαιόλαδο (διαβάστε περισσότερα εδώ) για να γυαλίζουν ακόμη περισσότερο.