Το καλοκαίρι έφτασε και τι πιο υπέροχο από το να περνάς τα βράδια στο μπαλκόνι σου. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να δημιουργήσεις έναν όμορφο και άνετο χώρο. Ακολουθούν μερικές ιδέες για οικονομική διακόσμηση του μπαλκονιού σου.

Φυτά και Λουλούδια

Τα φυτά είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δώσεις ζωή στο μπαλκόνι σου. Μπορείς να αγοράσεις οικονομικά φυτά από τοπικά φυτώρια ή ακόμη και από σούπερ μάρκετ. Εάν έχεις ήδη μερικά φυτά, μπορείς να τα πολλαπλασιάσεις. Χρησιμοποίησε παλιά κουτιά ή βαζάκια ως γλάστρες και κρέμασε γλαστράκια στους τοίχους ή από την οροφή για να εξοικονομήσεις χώρο.

Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι σημαντικός για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας το βράδυ. Αντί να αγοράσεις ακριβές λάμπες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φωτάκια LED που λειτουργούν με μπαταρίες. Κρέμασέ τα γύρω από το μπαλκόνι ή τοποθέτησέ τα μέσα σε βάζα για ένα όμορφο εφέ. Επίσης, τα κεριά σε γυάλινα βαζάκια μπορούν να προσθέσουν μια ρομαντική νότα.

Επίπλωση

Δεν χρειάζεται να επενδύσεις σε ακριβά έπιπλα εξωτερικού χώρου. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου τραπέζι από παλέτες και να τοποθετήσεις μαξιλάρια πάνω σε παλιά καρέκλες ή ακόμα και στο πάτωμα για μια πιο χαλαρή αίσθηση. Χρησιμοποίησε παλιές κουβέρτες και ριχτάρια για να δώσεις χρώμα και άνεση.

Διακοσμητικά

Χρησιμοποίησε ό,τι ήδη έχεις στο σπίτι σου για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι. Παλιές κουρτίνες μπορούν να μετατραπούν σε πανιά σκίασης, ενώ τα πολύχρωμα υφάσματα μπορούν να γίνουν μαξιλαράκια. Οι κορνίζες και τα διακοσμητικά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς πια μέσα στο σπίτι μπορούν να βρουν μια νέα θέση στο μπαλκόνι.

Δημιουργικές Λύσεις

Ανακύκλωσε και ανανέωσε παλιά αντικείμενα. Ένα παλιό σκαμπό μπορεί να βαφτεί και να χρησιμοποιηθεί ως τραπεζάκι. Καφάσια φρούτων μπορούν να γίνουν ράφια για βιβλία ή διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και μεταμόρφωσε τα παλιά αντικείμενα σε κάτι νέο και χρηστικό.

Με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα όμορφο και άνετο μπαλκόνι χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Απόλαυσε τις καλοκαιρινές βραδιές με την παρέα σου σε ένα cozy καλοκαιρινό χώρο!

Διάβασε επίσης:

4 μυρωδικά για να βάλεις στο μπαλκόνι σου!