Το μπάνιο είναι συχνά το πιο υποτιμημένο δωμάτιο στο σπίτι όταν πρόκειται για διακόσμηση. Πολλοί από εμάς αρκούμαστε στη βασική του λειτουργικότητα, ξεχνώντας ότι με λίγες μόνο προσθήκες μπορούμε να μετατρέψουμε αυτόν τον χώρο σε ένα καταφύγιο χαλάρωσης και αισθητικής απόλαυσης. Ας δούμε πέντε απλούς τρόπους για να δώσετε στυλ στο μπάνιο σας, χωρίς να επηρεάσετε την πρακτικότητά του.

Χρωματική Ανανέωση με Τολμηρά Αξεσουάρ στο μπάνιο

Για ένα άμεσο “lifting”, επενδύστε σε αξεσουάρ με έντονα χρώματα. Μια σειρά από ζωηρά πετσέτες, ένα μοντέρνο σετ σαπουνιών ή ακόμη και ένας πολύχρωμος κουρτίνα ντουζ θα μπορούσαν να προσθέσουν έναν έξτρα χαρακτήρα. Επιλέξτε χρώματα και μοτίβα που αντανακλούν την προσωπική σας διάθεση και στυλ.

Πρακτική Κομψότητα με Έξυπνη Αποθήκευση

Χρησιμοποιήστε κομψές λύσεις αποθήκευσης για να διατηρείτε τα πάντα τακτοποιημένα και σε αρμονία με το στυλ του χώρου. Πλεκτά καλάθια, ξύλινες ή μεταλλικές εταζέρες, και διακοσμητικά κουτιά μπορούν να προσφέρουν εκτός από πρακτικότητα, μια αίσθηση ρουστίκ ή μοντέρνας αισθητικής.

Φωτισμός που Αλλάζει τη Διάθεση

Εγκαταστήστε ρυθμιζόμενο φωτισμό για να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για κάθε περίσταση. Ένα διακριτικό φωτιστικό στον νιπτήρα ή ορισμένα διακριτικά σημεία LED μπορούν να προσθέσουν έναν αέρα μυστηρίου ή άνεσης, ανάλογα με τη χρήση.

Πράσινο Στοιχείο στο μπάνιο: Φυτά

Προσθέστε ένα ή δύο εσωτερικά φυτά για να ενισχύσετε την αίσθηση φρεσκάδας και να προσδώσετε ζωντάνια. Επιλέξτε φυτά που αντέχουν σε υψηλή υγρασία και χαμηλό φως, όπως το αλόη ή η αγλαονήμα, κάνοντας το μπάνιο σας να νιώθει σαν σπα.

Τέχνη στους Τοίχους

Τέλος, μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός όμορφου καδράρισμα ή κάποιας καλαίσθητης φωτογραφίας. Επιλέξτε απλά έργα τέχνης που μπορούν να αντέξουν στην υγρασία και ενσωματώστε κομμάτια που θα σας εμπνέουν και θα σας χαλαρώνουν κάθε φορά που μπαίνετε στον χώρο.

Διάβασε επίσης:

Πώς να κάνεις το μπάνιο σου να μυρίζει πάντα όμορφα σε 5 βήματα